Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

Kinesiske Lenovo lander rekordregnskab: Omsætter for mere end 340 milliarder

Lenovo har netop præsenteret sit regnskab for 2018/2019. Omsætningen er steget med 12,5 procent til det højeste niveau nogensinde.

En af verdens største pc-producenter kinesiske Lenovo har netop præsenteret selskabets tal for regnskabsåret 2018/2019, der sluttede 31. marts 2019.

For første gang nogensinde leverer selskabet en omsætning på over 50 milliarder dollars.

Lenovo lander mere præcist på en rekordomsætning på 51 milliarder dollars svarende til knap 341 milliarder kroner.

Det er en stigning i omsætning på 12,5 procent sammenlignet med året før, og skyldes blandt andet et stærkt fjerde kvartal.

Læs også: Nu bliver der solgt mere isenkram til skyen end til traditionelle datacentre: Markedet sætter ny rekord på over 100 milliarder kroner

Også på bundlinjen leverer selskabet solidt.

Lenovo lander således en nettoindtjening på 597 millioner dollars svarende til næsten fire milliarder kroner. I kroner og øre er det en stigning på hele 785 millioner dollars i forhold til året før.

"Lenovos solide resultater kan især tilskrives en vedholdende eksekvering af vores transformationsstrategi. På et tidspunkt med store globale forandringer – økonomisk, socialt og miljømæssigt – fortsætter vi med at fokusere på, hvordan vi intelligent omdanner os selv og gør det muligt for vores mange kunder over hele verden at gøre det samme. Jeg er stolt af vores stærke resultater og har tillid til, at vi vil klatre til nye højder i fremtiden," lyder det fra Yang Yuanqing, Lenovos formand og CEO.

Lenovo præsterede overskud på tværs af alle dele af forretningen. Det er første gang siden opkøbet af IBM's x86-forretning og Motorola i 2014.

Læs også: Ny måling: Her er verdens største pc-leverandører lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere