Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Jysk it-selskab runder en omsætning på en halv milliard / Microsoft åbner kunstudstilling om cybersikkerhed / IoT projekt skal sættes fokus på fællesskab

Jysk it-selskab runder en omsætning på en halv milliard. Microsoft åbner kunstudstilling om cybersikkerhed. IoT projekt skal sættes fokus på fællesskab. Pensionskunder betaler regningen for Nets' lønbonus.

Godmorgen her fra ugens sidste morgen-briefing, hvor du som altid bliver klædt på fra morgenstunden med dagens korte it-nyheder.

Vi begynder i det jyske, hvor der er positive resultater IT Relation.

Jysk it-selskab runder en omsætning på en halv milliard

Med en omsætning på 555,6 millioner kroner lander det jyske outsourcingselskab IT Relation en halv million kroner for første gang.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Omsætningen tager dermed et markant ryk op efter i 2017 at være landet 370,8 millioner kroner. Det skyldes blandt andet en række opkøb, ejerskifte og markant flere medarbejdere, skriver mediet.

På bundlinjen bliver vokser resultatet tilsvarende til 50,4 millioner kroner mod 37,9 året før.

Microsoft åbner kunstudstilling om cybersikkerhed

Torsdag kunne Microsoft slå dørene op til en noget anderledes kunstudstilling.

Under temaet 'kunsten at fejle' står det amerikanske it-selskab nemlig bag en udstilling i København om cybersikkerhed og datalæk.

"Med udstillingen vil vi sætte fokus på cybersikkerhed på en ny måde. En måde, som de fleste mennesker kan forholde sig til, nemlig gennem de menneskelige fejl, som er skyld i halvdelen af alle datalæk. Vores håb er, at vi på den måde kan skabe nye samtaler om, hvorfor datasikkerhed er så vigtigt, og hvordan vi ved hjælp af teknologien kan gardere os bedst muligt,” siger Nana Bule, der er direktør for Marketing & Operations hos Microsoft Danmark i en pressemeddelelse.

Årsagen til halvdelen af alle datalæk skyldes nemlig menneskelige fejl, og derfor vil Microsoft gerne sætte fokus på, hvordan den type fejl kan undgås med det rigtige teknologi.

Værkerne kan ses på Avlskarl Gallery fredag i det indre København.

IoT projekt skal sættes fokus på fællesskab

Et nyt forskningsprojekt på IT Universitetet skal være med til at gøre op med de mange individuelle teknologier.

Derfor er udviklere, designere og andre, der arbejder professionelt med teknologidesign, inviteret til at udvikle idéer til, hvordan teknologi kan gøre det nemmere at bo sammen.

"Teknologi er ofte designet til individer, men særligt IoT-teknologier handler i høj grad om at styre funktioner i hjemmet. Mange mennesker bor ikke alene, og mange lever i andre konstellationer end den såkaldt traditionelle med to forældre, 2,5 børn og en hund. Der findes en mangfoldighed af boformer, hvor mennesker med forskellige behov bor sammen af forskellige grunde,” siger Irina Shklovski, lektor på IT-Universitetet og leder af forskningsprojektet VIRT-EU.

Efter alle ideerne er blevet præsenteret skal to udvælges og deltage i finalen i London 13. juni.

Den bedste idé vinder samtidig en præmie på 1.200 pund eller hvad der svarer til 10.000 danske kroner.

Pensionskunder betaler regningen for Nets' lønbonus

Vi slutter dagens morgen-briefing hos betalingsgiganten Nets, der fortsat kæmper med sagen om selskabet udskældte aktieprogram.

Hvis topledelsen i Nets ledelsen når det fastsatte mål for året kan de nemlig indkassere syv milliarder kroner i et bonusprogram.

Men en lille del af den gevinst bliver betalt af flere danske pensionsselskaber, der har investeret penge i selskabet, og derfor ikke er tilfredse med at bidrage til aktieprogrammet, skriver dagbladet Børsen.

"Vores holdning til deres nye aktieprogram flugter helt med kapitalfondens egen brancheforening DVCA, som har givet klart udtryk for, at programmet er usædvanligt aggressivt, og at Nets ejere bør genoverveje programmet," skriver Pensiondanmarks investeringsdirektør, Claus Stampe i en mail til Børsen.

Også ATP har tidligere kritiseret Nets for det omfattende bonusprogram til 60 af selskabets topchefer.