Dating-firma køber sig til bredbåndstelefoni

Viborg-firmaet Freeway, der står bag dating-tjenesten Dating.dk, går ind på markedet for bredbåndstelefoni og forventer op mod 10.000 kunder inden årets udgang. Freeway har købt halvdelen af det lille Viborg-firma Telefin, der for 20 kroner om måneden tilbyder kunder at ringe billigt med deres traditionelle fastnettelefon.

Firmaet bag den populære dating-tjeneste Dating.dk, Freeway, kaster sig nu ind i konkurrencen om at tilbyde billig bredbåndstelefoni til danskerne.

Viborg-firmaet har købt halvdelen af et andet Viborg-selskab, Telefin, der tilbyder forudbetalt discount-telefoni til danskere, som er villige til at lægge 649 kroner for en såkaldt adapter.

Adapteren gør det muligt at bruge den normale fastnettelefon og en hurtig internetforbindelse til at ringe billigt i Danmark og til udlandet.

Ikke noget voldsomt beløb

- Vi har længe gerne villet i gang med det her, og for to måneder siden tog vi så kontakt til Telefin. Vi har ikke givet et voldsomt beløb for at komme ind, men vi kommer til gengæld med en masse andre ting, som gjorde det attraktivt at sælge til os, siger Morten Wagner, medstifter af Freeway.

Med købet har han kastet sig ind i kampen med etablerede firmaer som Tele2, Cybercity og TDC, der alle er på vej med bredbåndstelefoni, lige som han skal konkurrere med eksisterende spillere som det lille firma Musimi.

Morten Wagner føler dog, at han har en fordel i den daglige kontakt med de flere hundrede tusinde danskere, som besøger Freeways forskellige hjemmesider.

- Det er folk, der har it-forståelse, har bredbånd og er vant til at bruge internettet og kommunikere og tale meget, siger han.

Telmore-koncept

Telefins bredbåndstelefoni koster 100 kroner i oprettelse og 20 kroner i månedligt abonnement.

Betalinger sker forud, og metoden minder meget om Telmores tilbud på mobilmarkedet i modsætning til Tele2, der på mandag lancerer bredbåndstelefoni med ubegrænset forbrug for 100 kroner om måneden.

Netop i forhold til Tele2 vil Morten Wagner konkurrere på udlandstelefoni, hvor priserne hos Telefin er noget lavere. Prisen for at ringe til danske fastnettelefoner bliver ni øre i minuttet, mens opkald til mobiltelefoner koster 90 øre i minuttet.

- Der, hvor der virkelig er noget at spare, er til udlandet, hvor man udnytter, at internettrafikken er næsten gratis. Der er vi meget billigere end Tele2, siger han.

Freeway satser på, at Telefin skal få mellem 5.000 og 10.000 kunder inden årets udgang. Selskabet fik seneste regnskabsår et overskud på næsten tre millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere