Artikel top billede

Medie afslører: USA har i al hemmelighed plantet malware i det russiske el-net

USA vil sende et signal til Rusland, der længe har været beskyldt for at foretage cyberangreb mod amerikansk infrastruktur.

USA har gennem den seneste tid spredt malware i det russiske el-net.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge den amerikanske avis sker det, fordi amerikanerne ønsker at sende en advarsel til den russiske præsident Vladimir Putin og samtidig demonstrere, at Trump-regeringen er villig til at optræde mere aggressivt i cybespace.

Læs også: Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

Sker efter mangle advarsler

Den mere aggressive fremfærd kommer efter, at de amerikanske myndigheder i årevis af advaret om, at Rusland på samme vis har spredt malware i det amerikanske forsyningsnet.

Malware der ifølge advarslerne kan bruges til at lamme den amerikanske el, gas og vandforsyning i tilfælde af en konflikt med Rusland.

Den amerikanske adgang til den russiske infrastruktur er dog ikke ny.
Ifølge New York Times har USA haft adgang siden 2012, men hidtil har der mest været fokus på såkaldt rekognoscering, hvilket typisk vil sige, at man udforsker og identificere sårbarheder.

Brugen af malware, der har potentiale til at udrette stor skade på russisk infrastruktur, tyder dog på, at strategien nu er blevet mere offensiv, og ifølge New York Times bliver der nu ageret med en dybde og aggressivitet, der er hidtil uset fra amerikansk side.

Trump: Artikel er forræderisk
New York Times artikel bygger på interviews med anonyme embedsmænd, der er blevet gennemført over en tre måneder lang periode.

To af avisens kilder oplyser desuden, at de ikke tror, at den amerikanske præsident er blevet informeret om, at der blevet indsat potentiel skadelig kode i det russiske el-net.

Publiceringen af artiklen er dog blevet mødt af stor kritik fra den amerikanske præsident Donald Trump, der på Twitter betegner artiklen som “forræderisk" og usand.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere