Artikel top billede

Medie afslører: USA har i al hemmelighed plantet malware i det russiske el-net

USA vil sende et signal til Rusland, der længe har været beskyldt for at foretage cyberangreb mod amerikansk infrastruktur.

USA har gennem den seneste tid spredt malware i det russiske el-net.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge den amerikanske avis sker det, fordi amerikanerne ønsker at sende en advarsel til den russiske præsident Vladimir Putin og samtidig demonstrere, at Trump-regeringen er villig til at optræde mere aggressivt i cybespace.

Læs også: Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

Sker efter mangle advarsler

Den mere aggressive fremfærd kommer efter, at de amerikanske myndigheder i årevis af advaret om, at Rusland på samme vis har spredt malware i det amerikanske forsyningsnet.

Malware der ifølge advarslerne kan bruges til at lamme den amerikanske el, gas og vandforsyning i tilfælde af en konflikt med Rusland.

Den amerikanske adgang til den russiske infrastruktur er dog ikke ny.
Ifølge New York Times har USA haft adgang siden 2012, men hidtil har der mest været fokus på såkaldt rekognoscering, hvilket typisk vil sige, at man udforsker og identificere sårbarheder.

Brugen af malware, der har potentiale til at udrette stor skade på russisk infrastruktur, tyder dog på, at strategien nu er blevet mere offensiv, og ifølge New York Times bliver der nu ageret med en dybde og aggressivitet, der er hidtil uset fra amerikansk side.

Trump: Artikel er forræderisk
New York Times artikel bygger på interviews med anonyme embedsmænd, der er blevet gennemført over en tre måneder lang periode.

To af avisens kilder oplyser desuden, at de ikke tror, at den amerikanske præsident er blevet informeret om, at der blevet indsat potentiel skadelig kode i det russiske el-net.

Publiceringen af artiklen er dog blevet mødt af stor kritik fra den amerikanske præsident Donald Trump, der på Twitter betegner artiklen som “forræderisk" og usand.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.