Artikel top billede

Medie afslører: USA har i al hemmelighed plantet malware i det russiske el-net

USA vil sende et signal til Rusland, der længe har været beskyldt for at foretage cyberangreb mod amerikansk infrastruktur.

USA har gennem den seneste tid spredt malware i det russiske el-net.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge den amerikanske avis sker det, fordi amerikanerne ønsker at sende en advarsel til den russiske præsident Vladimir Putin og samtidig demonstrere, at Trump-regeringen er villig til at optræde mere aggressivt i cybespace.

Læs også: Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

Sker efter mangle advarsler

Den mere aggressive fremfærd kommer efter, at de amerikanske myndigheder i årevis af advaret om, at Rusland på samme vis har spredt malware i det amerikanske forsyningsnet.

Malware der ifølge advarslerne kan bruges til at lamme den amerikanske el, gas og vandforsyning i tilfælde af en konflikt med Rusland.

Den amerikanske adgang til den russiske infrastruktur er dog ikke ny.
Ifølge New York Times har USA haft adgang siden 2012, men hidtil har der mest været fokus på såkaldt rekognoscering, hvilket typisk vil sige, at man udforsker og identificere sårbarheder.

Brugen af malware, der har potentiale til at udrette stor skade på russisk infrastruktur, tyder dog på, at strategien nu er blevet mere offensiv, og ifølge New York Times bliver der nu ageret med en dybde og aggressivitet, der er hidtil uset fra amerikansk side.

Trump: Artikel er forræderisk
New York Times artikel bygger på interviews med anonyme embedsmænd, der er blevet gennemført over en tre måneder lang periode.

To af avisens kilder oplyser desuden, at de ikke tror, at den amerikanske præsident er blevet informeret om, at der blevet indsat potentiel skadelig kode i det russiske el-net.

Publiceringen af artiklen er dog blevet mødt af stor kritik fra den amerikanske præsident Donald Trump, der på Twitter betegner artiklen som “forræderisk" og usand.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere