Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Apple på trapperne med første indiske iPhones - kan bane vejen for lavere lokale priser

Apple er på trapperne med de første indisk producerede iPhones. Den indiske produktion kan bane vejen for lavere priser på lokale iPhones.

Apple ventes inden for den kommende måneds tid at være klar med de første indisk producerede iPhones, som primært skal sælges på det enorme indiske marked, der er verdens næstsstørste efter Kina.

Her vil Apples faste produktions-partner, kinesiske Foxconn, begynde at samle iPhone XR og XS på en stor fabrik i delstaten Tamil Nadu.

Apple vil via partners Wistron desuden samlede de billigere SE, 6S og 7 i delstaten Bengaluru.

Apples iPhone er ret populære i Indien, men de er ikke særligt udbredte, da de koster væsentligt mere end smartphones fra lokale konkurrenter.

Det har betydet, at Apple i dag har en markedsandel på blot en enkelt procent i det store land. Og det er utilfredsstillende for selskabet.

Ifølge Reuters kan den kommende lokale produktion dels spare Apple for væsentlige omkostninger på told, dels bane vejen for åbningen af mange lokale Apple-butikker, dels nedbringe de samlede omkostninger ved produktionen.

“Lokal produktion vil kunne gøre det muligt for Apple at arbejde med marginerne i forhold til distributører, hvilket vil kunne føre til lavere priser på telefonerne,” siger Canalysis-analytiker Rushabh Doshi til Reuters.

Læs også:

Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina

Stort skifte i Apples produktionsplaner: Vil fremstille sine nyeste iPhones i Indien

Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere