Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Minister blev advaret om dårlig it-sikkerhed i valgsystem allerede i 2016: “Der var nærmest ingen sikkerhed”

It-systemet der skal sikre vælgererklæringer til nyopstillede partier har så dårlig sikkerhed at selv en skoleelev ville kunne få adgang, siger lektor på ITU Carsten Schürmann.

Allerede i 2016 blev det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium advaret om, at sikkerheden i systemet der håndterer vælgererklæringer ikke var godt nok.

Alligevel blev der ikke gjort noget for at skifte systemet, der gjorde det muligt for Klaus Riskær Pedersen og Rasmus Paludan (SK), at blive opstillingsberettiget imod reglerne.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Riskær og Paludan har disruptet den politiske maskine: Digitaliseringen har gjort afstanden til Folketinget kortere end nogensinde før

Stifterne af de to partier omgik systemet ved at få støtter af partierne til at underskrive sig med NemID direkte i stedet for at vente syv dage, som reglerne ellers kræver.

"Den del af systemet, jeg fik adgang til, var helt i stykker. Der var nærmest ingen sikkerhed," siger Carsten Schürmann, lektor i it-sikkerhed på ITU til Berlingske.

Han fortæller til avisen, at han allerede i 2016 advarede de daværende Økonomi- og Indenrigsministerium om, at it-sikkerheden i systemet var så dårligt, at han som tysk statsborger stadig kunne afgive en vælgererklæring i Danmark.

Et enigt folketing har besluttet at det nuværende system skal skrottes og erstatets med et nyt i 2020.

Læs også: Slut med ekstremt bøvl for danskerne: System til folketingsvalg bliver omsider baseret på NemID
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.