Artikel top billede

Minister blev advaret om dårlig it-sikkerhed i valgsystem allerede i 2016: “Der var nærmest ingen sikkerhed”

It-systemet der skal sikre vælgererklæringer til nyopstillede partier har så dårlig sikkerhed at selv en skoleelev ville kunne få adgang, siger lektor på ITU Carsten Schürmann.

Allerede i 2016 blev det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium advaret om, at sikkerheden i systemet der håndterer vælgererklæringer ikke var godt nok.

Alligevel blev der ikke gjort noget for at skifte systemet, der gjorde det muligt for Klaus Riskær Pedersen og Rasmus Paludan (SK), at blive opstillingsberettiget imod reglerne.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Riskær og Paludan har disruptet den politiske maskine: Digitaliseringen har gjort afstanden til Folketinget kortere end nogensinde før

Stifterne af de to partier omgik systemet ved at få støtter af partierne til at underskrive sig med NemID direkte i stedet for at vente syv dage, som reglerne ellers kræver.

"Den del af systemet, jeg fik adgang til, var helt i stykker. Der var nærmest ingen sikkerhed," siger Carsten Schürmann, lektor i it-sikkerhed på ITU til Berlingske.

Han fortæller til avisen, at han allerede i 2016 advarede de daværende Økonomi- og Indenrigsministerium om, at it-sikkerheden i systemet var så dårligt, at han som tysk statsborger stadig kunne afgive en vælgererklæring i Danmark.

Et enigt folketing har besluttet at det nuværende system skal skrottes og erstatets med et nyt i 2020.

Læs også: Slut med ekstremt bøvl for danskerne: System til folketingsvalg bliver omsider baseret på NemID
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere