Artikel top billede

Minister blev advaret om dårlig it-sikkerhed i valgsystem allerede i 2016: “Der var nærmest ingen sikkerhed”

It-systemet der skal sikre vælgererklæringer til nyopstillede partier har så dårlig sikkerhed at selv en skoleelev ville kunne få adgang, siger lektor på ITU Carsten Schürmann.

Allerede i 2016 blev det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium advaret om, at sikkerheden i systemet der håndterer vælgererklæringer ikke var godt nok.

Alligevel blev der ikke gjort noget for at skifte systemet, der gjorde det muligt for Klaus Riskær Pedersen og Rasmus Paludan (SK), at blive opstillingsberettiget imod reglerne.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Riskær og Paludan har disruptet den politiske maskine: Digitaliseringen har gjort afstanden til Folketinget kortere end nogensinde før

Stifterne af de to partier omgik systemet ved at få støtter af partierne til at underskrive sig med NemID direkte i stedet for at vente syv dage, som reglerne ellers kræver.

"Den del af systemet, jeg fik adgang til, var helt i stykker. Der var nærmest ingen sikkerhed," siger Carsten Schürmann, lektor i it-sikkerhed på ITU til Berlingske.

Han fortæller til avisen, at han allerede i 2016 advarede de daværende Økonomi- og Indenrigsministerium om, at it-sikkerheden i systemet var så dårligt, at han som tysk statsborger stadig kunne afgive en vælgererklæring i Danmark.

Et enigt folketing har besluttet at det nuværende system skal skrottes og erstatets med et nyt i 2020.

Læs også: Slut med ekstremt bøvl for danskerne: System til folketingsvalg bliver omsider baseret på NemID
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?