Artikel top billede

Ugen i tech: Norges første elbil vil give Tesla baghjul: 0 til 100 på to sekunder / Samsung Galaxy Note 10 er på trapperne / Hoverboard-rekord slået: Opfinder flyver over 35 kilometer

Norges første elbil vil give Tesla baghjul: 0-100 på to sekunder / Samsung Galaxy Note 10 er på trapperne / Hoverboard-rekord slået: Opfinder flyver over 35 kilometer

Norges første elbil vil give Tesla baghjul

Den norske startup Fresco Motors er en virksomhed som synes at være indstillet på at give elbil-mastodonten Tesla kamp til stregen.

Deres første bil på programmet, døbt ’Reverie’, trækker på erfaringerne i det norske elbilsmarked, hvor antallet af elbiler per indbygger er højst i verdenen.

Modellen er 4,81 meter lang, 1,41 meter høj og 2,23 meter bred, hvilket størrelsesmæssigt placerer den imellem Teslas Model 3 og Model S – de to mest populære elbiler i Norge, skriver netmediet Electrek.

De oplyste performance-tal sætter dog den endnu ikke fremstillede elbil i en anden liga.

Tophastigheden lyder på vilde 300 km i timen, mens 0 til 100 km/t disciplinen ordnes på blot to sekunder.

Fresco Motors lover samtidigt at Reverie vil byde på banebrydende løsninger, når det gælder opladningen, med mulighed for trådløs opladning, samt mulighed for at have et aftageligt reservebatteri, der vil fungere ligesom en reservedunk.

Det norske selskab har dog ikke fremstillet nogen prototype af bilen endnu, men det afholder det ikke fra at tage imod forudbestillinger allerede nu. Hverken pris eller tilgængelighed er offentliggjort på nuværende tidspunkt.

Se også: Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Samsung Galaxy Note 10 er på trapperne

Samsung er på nippet til at introducere sit flagskib for efteråret: Onsdag 7. august vil den sydkoreanske tech-gigant løfte sløret på Galaxy Note 10.

Modsat tidligere lanceringer, er flere modeller i spil: En sædvanlig Note 10 samt en større Note 10 Plus eller Pro variant i følge Cnet.

Begge telefoner vil have den karakteristiske S-pen ombord, men vil kunne skelnes på to forskellige skærmstørrelser på henholdsvis 6,3 og 6,8 tommer. De første lækkede billeder viser, at destore skærmarealer vil gøres håndterlige ved at barbere skærmkanterne omkring til det minimale.

Bag på telefonen ses et trippelkamera, som minder om det, der blev introduceret i forårets Galaxy S10 Plus. Her vil telemodulet være både skarpere (12 megapixels) og mere lysstærk med en blænde på f/2,2. Enkelte rygter peger også på, at Samsung vil forsøge sig med en såkaldt ’Time-of-flight’ sensor, som gør de muligt at fokusere mere træfsikkert.

Maskinrummet vil også minde om det, der følger med S10-generationen, om end enkelte rygter peger på, at der vil være en kraftigere Exynos 9825 processor ombord.

Batteriets kapacitet er samtidig hævet til henholdsvis 3.600 og 4.300 mAh til den største model, mens der vil bydes på enten otte eller 12 gb RAM alt efter konfiguration.

Læs også: Her er Android-verdenens bud på en bedre iPad Air: Samsung Galaxy Tab S6

Hoverboard-rekord slået: Opfinder flyver over 35 kilometer

En ny rekord for funktionelle hoverboards, altså svævende skateboards, blev slået søndag 4. august. Bag rekorden er den franske opfinder Franky Zapata og hans opfindelse ’Flyboard Air’. Det skriver The Verge.

Modsat de hoverboards, som blev kendt i den ikoniske 80’er film Back to The Future 2, fungerer opfinderens hoverboards over vand, hvor rekordflyvningen foregik.

Den franske vovehals og hans opfindelse krydsede under rekordforsøget den engelske kanal på 22 minutter, hvor han tilbagelagde over 35 kilometer. Under flyvningen nåede han op på en maksimal hastighed på 170,6 km/t.

Under flyvningen måtte den flyvende skateboard i midlertidig tankes op, da hans Flyboard Air kun har en flyvetid på 10 minutter.

Det er Franky Zapatas andet for forsøg på at krydse kanalen. Hans første færd sidst i juli endte dog i et styrt.

Rekordflyningen kan ses i aktion i videoen nedenunder:Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.