Artikel top billede

Foto: Porsche (Foto: Right Light Media / Daniel Wollstein)

Ugen i tech: Chip giver overvægtige stød, når de tænker på mad / Se Porsches helt nye elbil blæse afsted med 220 kilometer i timen / Snapchat klar med ny version af hypet hardware-produkt

Chip giver overvægtige stød, når de tænker på mad. Se Porsches helt nye elbil blæse afsted med 220 kilometer i timen. Snapchat klar med ny version af hypet hardware-produkt. Fabriksarbejdere bliver udstyret med Iron Man-agtigt skelet, og så har en Tesla-ejer valgt at erstatte sin bilnøgle med en chip i armen.

Chip giver overvægtige stød, når de tænker på mad

Slankekure er sjældent sjove, men forskere fra det amerikanske universitet Stanford Universty har udviklet en metode, der umiddelbart lyder mere pinefuld end de fleste.

Den britiske avis Metro skriver, at forskerne med et nyt forsøg vil give overvægtige, der plages af overspisning, stød hver gang de tænker på mad.

Metoden indebærer brugen af en chip, og under normale omstændigheder vil alene ordet chip sikkert kunne få tænderne til at løbe i vand på nogle af de medvirkende i forsøget.

Men her er dog ikke tale om nogle af dem fra Kims. I stedet vil forskerne indoperere en computer-chip i hjernen på seks svært overvægtige personere, der har valgt at medvirke i forsøget.

I løbet af de seks første måneder skal chippen bruges til at identificere den hjerneaktivitet, som fører til overspisning.

Herefter er det meningen, at de medvirkende i forsøget vil få et mildt elektrisk stød hver gang, at chippen registrerer at de tænker på mad.

De medvirkende i forsøget har alle et BMI på over 45, de og er ifølge Metro det, som lægerne betegner som livstruende overvægtige.

Se Porsches helt nye elbil blæse afsted med 220 kilometer i timen

Porsche er på vej med sin første elbil Taycan, og nu har youtuberen Jonny Smith, der står bag Youtube-kanalen Fully Charged, som den første journalist haft mulighed for at teste bilen.

I bilen ser vi Jonny Smith gentagne gange træde sømmet helt i bund på bilen, der med voldsom hast accelerer fra 0 til over 225 kilometer i timen.

Porsche løftede første gang sløret for bilen i 2015, hvor det var en prototypen med navnet Mission E.

Mere end 30.000 Porsche-kunder har indtil videre allerede forudbestilt bilen, og ifølge Porsche kan de første kunder forvente at få udleveret deres nøgler til bilen inden årets udgang.

Snapchat klar med ny version af hypet hardware-produkt

Da Snap i 2016 sendte det første eksemplar af selskabets kamera-solbrille Spectacles på markedet medførte det en vild, men ganske kortvarig hype.

Nu er Snap dog klar med en tredje version af Spectacles, der får et markant anderledes design og samtidig bliver udstyret med et ekstra hd-kamera.

Sidstnævnte betyder, at brillens optagelser får forbedrede dybdefølsomhed.

Den nye udgave brillen bliver væsentligt dyrere end de tidligere udgaver.

De første udgave af Spectacles kostede således 150 dollar, mens de nye briller kommer til at koste 380 dollar. Det vil sige knap 2500 kroner.

Den første udgave af brillen fik massiv omtale, men interessen for produktet viste sig at være ret begrænset.

Selskabet endte ifølge The Verge med at brænde inde med mere end 300.000 usolgte udgaver af brillen til en samlet værdi på over en kvart milliard kroner.

Fabriksarbejdere bliver udstyret med Iron Man-agtigt skelet

Fabriksarbejder skal ofte udføre hårde fysiske arbejdsopgaver med mange gentagelser, og derfor løber de risikoen for at blive nedslidte.

Den amerikanske bilfabrikant Ford har valgt at bekæmpe nedsledning ved at udstyre sine medarbejdere med et såkaldt exoskelet, der i bedste Iron Man-stil giver dem flere kræfter og aflaster dem under en fysisk krævende arbejdsdag. Det oplyser Ford på sin hjemmeside.

Ifølge Ford løfter de medarbejdere, der er blevet udstyret med exoskelettet, hvad der svarer til en pose mel 4600 gange dagligt.

Exoskeletter bliver i øjeblikket også testet på danske arbejdspladser. DR skrev for nylig, at ansatte hos den fynske produktionsvirksomhed CC Jensen i øjeblikket tester exoskeletter.

”Jeg forventer jo, at når jeg træder tilbage en dag, så er jeg stadig fit for fight,” siger Kim Høi Mortensen, der har testet exoskelettet, til DR.

Tesla-ejer erstatter bilnøgle med en chip i armen

Skal du låse din Tesla op, skal du enten bruge en smartphone-app eller et nøglekort. Men nu har en amerikansk softwareudvikler, der går under navnet Amie DD, fundet en ny metode.

Hun har fået indopereret den RFID-chip, der sidder i Teslaens nøglekort, i sin underarm. Dermed behøver hun ikke længere frygte, at hun glemmer nøglekortet eller at telefonen løber for strøm.

For at få chippen indsat har Amie DD måtte opløse Teslaens nøglekort i acetone, og derefter fået indkapslet chippen i en såkaldt biopolymer.

Herunder kan du se, hvordan hun har gjort det: