Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde / Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier / Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere

Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde. Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier. Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere. Google arbejder på at fjerne spam fra Google Calendar.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag leveres direkte fra Østerbro i København.

Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde

Den tidligere leder for Liberal Alliance og udenrigsminister Anders Samuelsen er blevet selvstændig konsulent og har allerede landet sit første job.

Han skal arbejde for det store kryptoprojekt Concordium, som den danske rigmand Lars Seier Christensen står bag.

Det fortæller Anders Samuelsen i Go' aften Live, skriver TV2.

I sit nye konsulentvirke er det blandt andet sit netværk fra tiden som udenrigsminister, Anders Samuelsen skal hente frem.

"Der er nogen, der har rakt hånden ud og sagt: 'Din internationale erfaring og din evne til at åbne døre til andre nationer kan vi bruge,' lyder det fra Anders Samuelsen i Go' aften Live.

Også Danmarks statsminister fra 2001 til 2009, Anders Fogh Rasmussen, er blevet hevet ind som rådgiver for Saxo Bank-milliardærens blockchain-projekt.

Det kan du læse mere om her: Anders Fogh Rasmussen bliver rådgiver for Saxo Bank-milliardærs blockchain-satsning

Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier

Svenske Telia har givet en række indrømmelse i EU som svar på EU's monopolbekymringer i forbindelse med Telias opkøbsplaner af Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Indrømmelserne går blandt andet på, at Telias vil give rivaler fair adgang til eksempelvis at reklamere via tv-kanalerne efter et eventuelt opkøb.

Bonniers brand inkluderer Sveriges største kommercielle tv-kanal, TV4, streamingtjenesten C More og finsk MTV.

Telia annonceret milliardopkøbet af Bonnier i juli 2018, men EU's konkurrencemyndigheder har udtryk bekymringer om aftalen, som man frygter kan lede til, at konkurrenter får dårlige vilkår eller afskåret fra Telias fremtidige medier, når og hvis aftalen bliver godkendt.

En kilde tæt på processen oplyser til Reuters, at indrømmelserne fra Telia sandsynligvis vil medvirke til at aftalen kan blive gennemført.

Der falder afgørelse i sagen 19. november.

Du kan læse mere om Telias opkøbsplaner her: Telia forfølger benhårdt TDC’s gamle strategi: Køber Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder - tre dage efter købet af norske TDC inklusive Get for 16,5 milliarder

Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere

En global undersøgelse af influencere viser, at 57 procent snyder med antallet af følgere på Instagram på den ene eller anden måde.

I Danmark er tallet 47 procent.

Det skriver Politiken.

Undersøgelsen, der er gennemført af analysebureauet Hype Auditor på foranledning af den svenske e-shop A Good Company, har analyseret knap to millioner Instagramkonti, herunder 4.000 danske.

Og den viser blandt andet, at hver femte influencer på Instagram har købt sig til computergenererede følgere, mens næsten hver fjerde har købt sig til følgere, der følger andre mod betaling.

Influencer-branchen forventes ifølge Statista at omsætte for mere end 11 milliarder kroner i 2019 i takt med, at virksomheder og brands i stigende grad benytter influencere til at reklamere.

Et konservativt bud er ifølge Hype Auditor, at virksomheder betaler omkring fem milliarder kroner for følgere, der ikke findes.

Google arbejder på at fjerne spam fra Google Calendar

Spammere har fundet en måde at narre Google Calendar til at tilføje reklamer i kalenderen uden brugernes involvering.

Det skriver Techcrunch.

Ifølge Techcrunch har Googles populære kalender utilsigtet åbnet op for muligheden for spam, efter tilføjelsen af en funktion, der automatisk tilføjer enhver begivenhed, man er inviteret til, direkte i ens kalender.

Problemet ser dog ud til at være, at funktionen også risikerer at tilføje spammails med invitationer, der når forbi Googles anti-spam-system.

I et kortfattet indlæg via Google Calendars supportforum, gør Google opmærksom på, at selskabet arbejdet intenst på at løse problemet, og henviser samtidig til denne side for mere information om, hvordan man rapporterer og fjerner spam.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere