Artikel top billede

Morgen-briefing: Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde / Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier / Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere

Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde. Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier. Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere. Google arbejder på at fjerne spam fra Google Calendar.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag leveres direkte fra Østerbro i København.

Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde

Den tidligere leder for Liberal Alliance og udenrigsminister Anders Samuelsen er blevet selvstændig konsulent og har allerede landet sit første job.

Han skal arbejde for det store kryptoprojekt Concordium, som den danske rigmand Lars Seier Christensen står bag.

Det fortæller Anders Samuelsen i Go' aften Live, skriver TV2.

I sit nye konsulentvirke er det blandt andet sit netværk fra tiden som udenrigsminister, Anders Samuelsen skal hente frem.

"Der er nogen, der har rakt hånden ud og sagt: 'Din internationale erfaring og din evne til at åbne døre til andre nationer kan vi bruge,' lyder det fra Anders Samuelsen i Go' aften Live.

Også Danmarks statsminister fra 2001 til 2009, Anders Fogh Rasmussen, er blevet hevet ind som rådgiver for Saxo Bank-milliardærens blockchain-projekt.

Det kan du læse mere om her: Anders Fogh Rasmussen bliver rådgiver for Saxo Bank-milliardærs blockchain-satsning

Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier

Svenske Telia har givet en række indrømmelse i EU som svar på EU's monopolbekymringer i forbindelse med Telias opkøbsplaner af Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Indrømmelserne går blandt andet på, at Telias vil give rivaler fair adgang til eksempelvis at reklamere via tv-kanalerne efter et eventuelt opkøb.

Bonniers brand inkluderer Sveriges største kommercielle tv-kanal, TV4, streamingtjenesten C More og finsk MTV.

Telia annonceret milliardopkøbet af Bonnier i juli 2018, men EU's konkurrencemyndigheder har udtryk bekymringer om aftalen, som man frygter kan lede til, at konkurrenter får dårlige vilkår eller afskåret fra Telias fremtidige medier, når og hvis aftalen bliver godkendt.

En kilde tæt på processen oplyser til Reuters, at indrømmelserne fra Telia sandsynligvis vil medvirke til at aftalen kan blive gennemført.

Der falder afgørelse i sagen 19. november.

Du kan læse mere om Telias opkøbsplaner her: Telia forfølger benhårdt TDC’s gamle strategi: Køber Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder - tre dage efter købet af norske TDC inklusive Get for 16,5 milliarder

Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere

En global undersøgelse af influencere viser, at 57 procent snyder med antallet af følgere på Instagram på den ene eller anden måde.

I Danmark er tallet 47 procent.

Det skriver Politiken.

Undersøgelsen, der er gennemført af analysebureauet Hype Auditor på foranledning af den svenske e-shop A Good Company, har analyseret knap to millioner Instagramkonti, herunder 4.000 danske.

Og den viser blandt andet, at hver femte influencer på Instagram har købt sig til computergenererede følgere, mens næsten hver fjerde har købt sig til følgere, der følger andre mod betaling.

Influencer-branchen forventes ifølge Statista at omsætte for mere end 11 milliarder kroner i 2019 i takt med, at virksomheder og brands i stigende grad benytter influencere til at reklamere.

Et konservativt bud er ifølge Hype Auditor, at virksomheder betaler omkring fem milliarder kroner for følgere, der ikke findes.

Google arbejder på at fjerne spam fra Google Calendar

Spammere har fundet en måde at narre Google Calendar til at tilføje reklamer i kalenderen uden brugernes involvering.

Det skriver Techcrunch.

Ifølge Techcrunch har Googles populære kalender utilsigtet åbnet op for muligheden for spam, efter tilføjelsen af en funktion, der automatisk tilføjer enhver begivenhed, man er inviteret til, direkte i ens kalender.

Problemet ser dog ud til at være, at funktionen også risikerer at tilføje spammails med invitationer, der når forbi Googles anti-spam-system.

I et kortfattet indlæg via Google Calendars supportforum, gør Google opmærksom på, at selskabet arbejdet intenst på at løse problemet, og henviser samtidig til denne side for mere information om, hvordan man rapporterer og fjerner spam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.