Artikel top billede

Hacker-angreb kan få alvorlige konsekvenser for Demant

Hackerangrebet mod høreapparat-selskabet Demant kan få alvorlige konsekvenser for selskabet.

Det store hackerangreb mod den danske høreapparat-producent Demant kan få alvorlige konsekvenser for selskabet, vurderer analytikere over for Finans.

Demant oplyste ganske vist onsdag, at situationen var under kontrol. Ikke desto mindre var flere it-systemer her fortsat ude af drift.

Det kan du læse mere om her: Demant bekræfter it-nedbrud skyldes cyberkriminalitet: Stadig usikkert hvornår systemer igen kan åbnes.

Til Finans vurderer analytiker i Mirabaud, Daniel Jelovcan, at Demant risikerer et fald i salget på op til to procent, hvis systemerne har været nede i to dage.

Carniegie-analytiker Niels Leth vurderer, at Demant omsætter for omkring 70 millioner kroner om dagen. Ifølge ham handler det nu om at få alt op at køre hurtigt.

“Det er uhyre vanskeligt at estimere omkostningerne for Demant, men man må antage, at der går noget omsætning tabt. Hvis it-systemerne kun er nede en enkelt dag, vil omsætningstabet nok være begrænset, fordi kunderne godt kan leve med at få leveret varen en dag senere,” siger han.

Læs også:

Demant fortsat ramt af it-nedbrud dagen efter kritisk it-hændelse: Her er det kortfattede svar fra selskabet

Center for Cybersikkerhed er i tæt kontakt med Demant om kæmpe cyberangreb: “Vi kan bidrage med ressourcer og redskaber”

Kritisk it-nedbrud bliver dyrt for Demant, vurderer it-sikkerhedsekspert: “Det ligner et ransomware-angreb”

Demant i alarmberedskab efter kritisk it-hændelse: Lukker ned for store dele af koncernens it-systemer
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere