Artikel top billede

Hacker-angreb kan få alvorlige konsekvenser for Demant

Hackerangrebet mod høreapparat-selskabet Demant kan få alvorlige konsekvenser for selskabet.

Det store hackerangreb mod den danske høreapparat-producent Demant kan få alvorlige konsekvenser for selskabet, vurderer analytikere over for Finans.

Demant oplyste ganske vist onsdag, at situationen var under kontrol. Ikke desto mindre var flere it-systemer her fortsat ude af drift.

Det kan du læse mere om her: Demant bekræfter it-nedbrud skyldes cyberkriminalitet: Stadig usikkert hvornår systemer igen kan åbnes.

Til Finans vurderer analytiker i Mirabaud, Daniel Jelovcan, at Demant risikerer et fald i salget på op til to procent, hvis systemerne har været nede i to dage.

Carniegie-analytiker Niels Leth vurderer, at Demant omsætter for omkring 70 millioner kroner om dagen. Ifølge ham handler det nu om at få alt op at køre hurtigt.

“Det er uhyre vanskeligt at estimere omkostningerne for Demant, men man må antage, at der går noget omsætning tabt. Hvis it-systemerne kun er nede en enkelt dag, vil omsætningstabet nok være begrænset, fordi kunderne godt kan leve med at få leveret varen en dag senere,” siger han.

Læs også:

Demant fortsat ramt af it-nedbrud dagen efter kritisk it-hændelse: Her er det kortfattede svar fra selskabet

Center for Cybersikkerhed er i tæt kontakt med Demant om kæmpe cyberangreb: “Vi kan bidrage med ressourcer og redskaber”

Kritisk it-nedbrud bliver dyrt for Demant, vurderer it-sikkerhedsekspert: “Det ligner et ransomware-angreb”

Demant i alarmberedskab efter kritisk it-hændelse: Lukker ned for store dele af koncernens it-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere