Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk tech-startup bag fodboldkamera lander investering på 40 millioner / Telia udnævner ny koncerndirketør / IBM installerer første kvantecomputer i Tyskland / Tidligere FCK-boss skal stå i spidsen for Astralis

Dansk tech-startup bag fodboldkamera lander investering på 40 millioner. Fynsk robotvirksomhed får millioner fra EU. Telia udnævner ny koncerndirketør. IBM installerer første kvantecomputer i Tyskland. Generation Z er vilde med London. Tidligere FCK-boss skal stå i spidsen for Astralis.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing.

Dagens hurtige nyhedsindsprøjtning er strikket sammen af Computerworld-redaktionens udvalgte, Alexander Haslund.

Dansk tech-startup bag fodboldkamera lander investering på 40 millioner

Teknologivirksomheden Veo har rejst 40 millioner kroner i en serie a-investering i jagten på at få selskabets intelligente fodboldkamera ud til endnu flere store som små fodboldklubber.

Det skriver Børsen.

Veos fodboldkamera - i form af en grøn kasse monteret på toppen af en trefod - kan ved hjælp af kunstig intelligens følge en fodboldkamp, herunder bolden, helt automatisk uden brug af en kameramand.

Produktet blev lanceret i 2018 og er i dag i brug i over 1.000 fodboldklubber i Europa.

"Med det her kamera forsøger vi at gøre noget godt for sporten. Der bliver pumpet en masse penge i de professionelle hold, men den udvikling har man ikke set i de mindre fodboldklubber. Vi forsøger at gøre video tilgængeligt for alle fodboldhold uanset størrelse," lyder det fra Henrik Teisbæk, direktør i Veo, til Børsen.

Kapitalindsprøjtningen skal i første omgang bruges på at komme ind på det amerikanske marked samt udvikle videre på teknologien, så den også kan bruges til andre sportsgrene end fodbold.

Fynsk robotvirksomhed får fra EU

Odense-virksomheden Kobots, der står bag en stemmestyret håndværkerrobot, har modtaget 4,5 millioner kroner fra to EU-fonde.

Det skriver Rbot.

Kobots har blandt andet udviklet robotten Amigo, der kan skære gipsplader ud, og selskabet får nu mulighed for at investere i sine forskellige produkter målrettet byggebranchen.

Vi skal bruge de 4,5 millioner til at kommercialisere og videreudvikle vores stemmestyrede skærerobot Amigo og tre andre produkter, vi har i pipelinen. De nye produkter er også stemmestyrede og kører på samme it-platform, så de supplerer og komplimenterer Amigo. Mere kan vi ikke sige, før patentet er hjemme,” lyder det fra Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics.

En tilskæringsopgave, der normalt tager seks til syv timer, kan ifølge Kobots klares på to timer med Amigo.

Der åbnes for salg af den stemmestyrede robot fra Odense i begyndelsen af oktober.

Telia udnævner ny koncerndirektør

Svenske Telia har udnævnt en ny midlertidig koncerndirektør for Nordens største teleselskab.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Telia Company.

Ny mand på posten er Christian Luiga, der kommer fra Telias egne rækker, hvor han har været CFO siden 2014.

Christian Lugia afløser Johan Dennelind, der i begyndelsen af august meddelte, at han trak sig tilbage efter at have været direktør og præsident i Telia siden september 2013.

Telias bestyrelse oplyser, at man fortsat er i gang med at afsøge markedet for, hvem der skal have posten som permanent direktør for koncernen.

IBM installerer første kvantecomputer i Tyskland

Som følge af et nyt partnerskab mellem IBM og den tyske forskningsorganisation Fraunhofer-Gesellschaft vil der blive installeret en spritny kvantecomputer på en indtil videre unavngiven lokation i Tyskland.

Der er tale om en IBM Q System One, som samtidig bliver den første af sin slags i Europa.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fraunhofer-Gesellschaft.

Målet med partnerskabet er at intensivere forskningen i kvantecomputere samt hente nye erfaringer om brugen af den nye teknologi i praksis.

Over de næste to vil den tyske regering investere knap fem milliarder kroner i kvanteteknologi, lyder i pressemeddelelsen, som du kan læse i sin fulde længe her.

IBM Q System One er den første kommercielt tilgængelige kvantecomputer, kloden har set. Den blev præsenteret af IBM i 2019 ved CES-elektronikmessen i Las Vegas. Den har 20 kvantechips, altså qubits, der opererer bare få tusindedel af en grad over det absolutte nulpunkt: minus 273,15°C grader.

Læs mere om det her: IBM skriver historie: Løfter sløret for klodens første kommercielle kvantecomputer

Generation Z er vilde med London

Den såkaldte ’Generation Z’ træder i de kommede år langsomt ind på arbejdsmarkedet.

Men hvilken by passer de nyklækkede unge talenters behov bedst?

Ifølge en ny undersøgelse fra Nestpick, der står bag en søgeportal for møblerede lejligheder, er svaret London.

På baggrund af undersøgelsen har Nestpick udarbejdet et indeks, der forsøger at give svaret på de mest attraktive byer for generationen, som er født mellem 1997 og 2012.

Og her scorer Englands hovedstad højest på basis af 22 faktorer, heriblandt en høj digitalisering.

"Interessant nok har vi på trods af usikkerheden omkring Brexit og de høje leveomkostninger fundet, at London rangerer først. Ud over fordelene ved det lave pund har London vist, hvordan det er på forkant med digitalisering, indflydelse, underholdning og forretning. Brexit eller ej, London har grundlaget for at fortsætte med at være en magnet for Generation Z på lang sigt," lyder konklusionen fra Ömer Kücükdere, direktør hos Nestpick.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Stockholm og Los Angeles, mens København indtager en 13. plads i undersøgelsen.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Tidligere FCK-boss skal stå i spidsen for Astralis

Vi slutter i fodboldens verden.

For Anders Hørsholt, der tidligere har været koncerndirektør i Parken Sport og Entertainment, skifter fra de fysiske til de virtuelle græsgange.

Igennem 15 år var han en del af koncernen, der primært er kendt for den sejrsvante fodboldklub FCK. Men fra 1. oktober tiltræder han som co-CEO hos Astralis Group, der står bag det succesfulde danske Counter-Strike-hold Astralis.

Det skriver TV 2.

"Jeg var selv med til at lancere e-sporten i FC København og har fra første parket oplevet, hvordan organisationen bag Astralis har formået at placere sig ikke bare i mediebilledet, men også sportsligt og kommercielt," lyder det fra Anders Hørsholt.

Sammen med grundlægger og nuværende direktør Nikolaj Nyholm skal Anders Hørsholt stå for det daglige ledelsesansvar samt den fremtidige forretningsstrategi.

Astralis Group består også af et League of Legends-hold, Origen, og FIFA-holdet Future FC.

Astralis skrev sig for nylig ind i historiebøgerne, da det danske hold efter endnu en turneringssejr i Berlin blev det første hold i verden, der har vundet tre såkaldt major-titler i streg og fire i alt i Counter-Strike.

Sejren indkasserede en check på 3,4 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere