Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kunstig intelligens kan sikre Danmark 35 milliarder om året / WeWork udskyder storslået børsnotering / USA sagsøger Edward Snowden efter ny bogudgivelse

Kunstig intelligens kan sikre Danmark 35 milliarder om året / WeWork udskyder storslået børsnotering / USA sagsøger Edward Snowden efter ny bogudgivelse / Tidligere Telia-topchef får nyt job i Dubai / SKI har udpeget vindere af udbud af digitale læremidler

Godmorgen og velkommen onsdagens morgen-briefing.

Vi begynder dagens nyhedsoverblik med et kig på en ny rapport, der beretter om en enorm, potentiel indtægtskilde for det danske samfund: Kunstig intelligens.

Dernæst skal vi forbi en af nyere tids mest flamboyante børsnoteringer, some er blevet udskudt. Herefter skal vi til Edward Snowden, der endnu engang er kommet i karambolage med den amerikanske regering.

Rigtig god læselyst.

Kunstig intelligens kan sikre Danmark 35 milliarder om året

En ny rapport fortæller, at Danmarks bnp kan hæves med 1,6 procent hvert år frem til 2030 ved udnyttelsen af kunstig intelligens.

Alene det første år svarer det til, at Danmark tjener 35 milliarder kroner ved udnyttelsen af den nye teknologi i både den offentlige og private sektor.

Det skriver Finans.

Rapporten, der hedder "An AI Nation?", er udarbejdet af konsulenthuset Mckinsey og Innovationsfonden. Det er den hidtil største danske kortlægning af potentialet i Danmark for brugen af kunstig intelligens, skriver mediet.

"Det er en meget stor potentiel økonomisk gevinst for Danmark. Det er virkelig positivt, og det overraskede mig faktisk. Men vi kommer ikke sovende til det. Det kræver en meget målrettet indsats på flere områder at nå dertil," siger Tore Duvold, konstitueret direktør for Innovationsfonden til Finans.

WeWork udskyder storslået børsnotering

Det amerikanske selskab WeWork, der har kontorhoteller i hele verden, udskyder nu den kommende børsnotering af selskabet.

Det skriver Reuters.

Selskabet havde ellers gjort sig klar til at gå på børsen senere denne måned, men efter en skeptisk respons fra investorerne, der sætter spørgsmålstegn ved forretningmodellen, udsættes noteringen.

WeWork, der har skiftet navn til We Company, har givet følgende kommentar til mediet:

"The We Company ser frem til vores kommende børsnotering, som vi forventer at være færdiggjort ved årets afslutning. Vi vil gerne takke alle vores medarbejdere, medlemmer og partnere for deres engagement."

Selskabet har mere end 500 kontorhoteller i 29 lande verden over. WeWork har tidligere forventet at en børsnotering ville indbringe mellem 60 og 80 milliarder kr, og give selskabet en værdiansættelse på 300 milliarder kroner.

USA sagsøger Edward Snowden efter ny bogudgivelse

USA har netop indledt et søgsmål mod Edward Snowden, whistlebloweren, der for nyligt udgav bogen "Permanent Record."

Det oplyser det amerikanske justitsministerium ifølge Ritzau.

Fra ministeriets side lyder det, at whistlebloweren har udgivet bogen uden at give de amerikanske efterretningsmyndigheder mulighed for at gennemlæse den.

Dertil kommer anklager om, at visse taler, som er udgivet i bogen, overtræder tidligere fortrolighedsaftaler.

Edward Snowden lækkede hemmelige dokumenter om USA's overvågning af internet og telfoner i 2013, hvor han var ansat ved NSA, det nationale sikkerhedsagentur i USA.

USA vil desuden gøre krav på al overskuddet fra bogsalget.

Tidligere Telia-topchef får nyt job i Dubai

Johan Dennelind var topchef i den nordiske telekoncern Telia, indtil han sagde op i sommers.

Nu har han landet et nyt job som topchef for teleselskabet Du i Dubai.

Det skriver Berlingske.

Han overtager posten fra stifteren Osman Sultan, der træder af efter 14 år i direktørstillingen.

Svenske Johan Denneling havde været i spidsen for Telia igennem de sidste seks år. Nu tiltræder han den nye topchef-stilling i starten af 2020.

SKI har udpeget vindere af udbud af digitale læremidler

Statens og kommunernes indkøbscentral, SKI, har netop udpeget 21 vindere af 02.40-udbuddet om digitale læremidler.

Du kan se den samlede liste her.

Blandt vinderne findes store forlag som Gyldendal, men også små og specialiserede forlag.

Det nye system skulle træde i kraft 1. oktober, hvorefter der igen åbnes for ansøgninger om at komme med på udbuddet.

"Styrken ved denne aftale er, at den tager udgangspunkt i kundernes behov for læremidler, hvilket giver skolerne mulighed for at sætte alle de gode didaktiske overvejelser i spil, og dermed få de materialer der bedst matcher deres behov,” skriver Christian Lunding, udbudsdirektør i SKI.