Artikel top billede

AMD’s nye servere slår rekorder på stribe: ”Vores servere er de mest strømeffektive i verden”

AMD’s anden generation af EPYC-baserede servere slår over 100 globale regnerekorder for servere.

I takt med at der investeres massivt i datacentre kloden over, stiger strømforbruget ufortrødent. Ifølge den amerikanske chip-producent AMD er det globale strømforbrug hos datacentre steget med 155 procent siden 2000.

Det forsøger AMD at imødekomme med lanceringen af deres anden generation af EPYC-processorer, som ifølge producenten er særligt strømvenlige. ”Vi er stolte at kunne sige, at vore EPYC-baserede servere nu er klodens mest strømeffektive,” lyder det i en pressemeddelelse.

Samtidig opremser producenten en liste på over 100 forskellige verdensrekorder i udregninger, som selskabets EPYC-processorer har opnået.

Bag anden generations EPYC-CPU’erne fra AMD, er en serie af server-CPU’er som kan mønstre op til 64 regnekerner med op til 128 regnetråde i alt. Processorerne er fremstillet med 7nm procesteknik og kan sammen med AMD’s ’Infinity Architecture’ halvere driftsomkostnignerne med op til 50 procent i visse scenarier.

AMD’s EPYC processorer anvendes blandt andre hos Twitter, hvor selskabets chefingeniør Jennifer Fraser roser selskabets nyeste processorer:

”Twitter er indstillet på at minimere vores datacentres miljøaftryk ved hjælp af innovation. Den anden generations EPYC-processor giver også det helt rigtige miks af performance og strømforbrug nødvendigt for at nå det mål, mens vi samtidig understøtter vores platform høje trafikkrav. Med AMD’s EPYC 7702 processor kan vi skalere vores clusters på mindre plads og med et lavere strømforbrug, hvilket giver os 25 procent lavere driftsomkostninger.”

Se også: Ugen i tech: I næste måned skal elbiler larme mere / AMD-læk: Server-CPU med 64 kerner på vej / Netflix lægger op til multitasking
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere