Artikel top billede

AMD’s nye servere slår rekorder på stribe: ”Vores servere er de mest strømeffektive i verden”

AMD’s anden generation af EPYC-baserede servere slår over 100 globale regnerekorder for servere.

I takt med at der investeres massivt i datacentre kloden over, stiger strømforbruget ufortrødent. Ifølge den amerikanske chip-producent AMD er det globale strømforbrug hos datacentre steget med 155 procent siden 2000.

Det forsøger AMD at imødekomme med lanceringen af deres anden generation af EPYC-processorer, som ifølge producenten er særligt strømvenlige. ”Vi er stolte at kunne sige, at vore EPYC-baserede servere nu er klodens mest strømeffektive,” lyder det i en pressemeddelelse.

Samtidig opremser producenten en liste på over 100 forskellige verdensrekorder i udregninger, som selskabets EPYC-processorer har opnået.

Bag anden generations EPYC-CPU’erne fra AMD, er en serie af server-CPU’er som kan mønstre op til 64 regnekerner med op til 128 regnetråde i alt. Processorerne er fremstillet med 7nm procesteknik og kan sammen med AMD’s ’Infinity Architecture’ halvere driftsomkostnignerne med op til 50 procent i visse scenarier.

AMD’s EPYC processorer anvendes blandt andre hos Twitter, hvor selskabets chefingeniør Jennifer Fraser roser selskabets nyeste processorer:

”Twitter er indstillet på at minimere vores datacentres miljøaftryk ved hjælp af innovation. Den anden generations EPYC-processor giver også det helt rigtige miks af performance og strømforbrug nødvendigt for at nå det mål, mens vi samtidig understøtter vores platform høje trafikkrav. Med AMD’s EPYC 7702 processor kan vi skalere vores clusters på mindre plads og med et lavere strømforbrug, hvilket giver os 25 procent lavere driftsomkostninger.”

Se også: Ugen i tech: I næste måned skal elbiler larme mere / AMD-læk: Server-CPU med 64 kerner på vej / Netflix lægger op til multitasking
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.