Artikel top billede

AMD’s nye servere slår rekorder på stribe: ”Vores servere er de mest strømeffektive i verden”

AMD’s anden generation af EPYC-baserede servere slår over 100 globale regnerekorder for servere.

I takt med at der investeres massivt i datacentre kloden over, stiger strømforbruget ufortrødent. Ifølge den amerikanske chip-producent AMD er det globale strømforbrug hos datacentre steget med 155 procent siden 2000.

Det forsøger AMD at imødekomme med lanceringen af deres anden generation af EPYC-processorer, som ifølge producenten er særligt strømvenlige. ”Vi er stolte at kunne sige, at vore EPYC-baserede servere nu er klodens mest strømeffektive,” lyder det i en pressemeddelelse.

Samtidig opremser producenten en liste på over 100 forskellige verdensrekorder i udregninger, som selskabets EPYC-processorer har opnået.

Bag anden generations EPYC-CPU’erne fra AMD, er en serie af server-CPU’er som kan mønstre op til 64 regnekerner med op til 128 regnetråde i alt. Processorerne er fremstillet med 7nm procesteknik og kan sammen med AMD’s ’Infinity Architecture’ halvere driftsomkostnignerne med op til 50 procent i visse scenarier.

AMD’s EPYC processorer anvendes blandt andre hos Twitter, hvor selskabets chefingeniør Jennifer Fraser roser selskabets nyeste processorer:

”Twitter er indstillet på at minimere vores datacentres miljøaftryk ved hjælp af innovation. Den anden generations EPYC-processor giver også det helt rigtige miks af performance og strømforbrug nødvendigt for at nå det mål, mens vi samtidig understøtter vores platform høje trafikkrav. Med AMD’s EPYC 7702 processor kan vi skalere vores clusters på mindre plads og med et lavere strømforbrug, hvilket giver os 25 procent lavere driftsomkostninger.”

Se også: Ugen i tech: I næste måned skal elbiler larme mere / AMD-læk: Server-CPU med 64 kerner på vej / Netflix lægger op til multitasking




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere