Artikel top billede

B&O bløder i seneste regnskab: Omsætning styrter med 30 procent samt trecifret millionunderskud

Omsætningen af flere af selskabets kerneprodukter er halveret igennem det sidste år.

Hi-fi specialisten fra Struer må denne uge præsentere et kedeligt kvartalsregnskab, hvor selskabet må indkassere en tilbagegang på 30,3 procent i omsætningen i forhold til samme periode året før.

Nettoresultatet for kvartalet bliver et underskud på 106 millioner kroner, mere end en 20-dobling af sidste års underskud i perioden på fire millioner kroner.

Kvartalsresultatet lyder på 419 millioner kroner i omsætning for Q1 2019/2020 regnskabskvartalet mod 601 millioner kroner sidste år. Tilbagegangen er størst i EMEA og Asien markederne som går henholdsvis 37,5 og 33,9 procent tilbage.

I samme periode er Bang og Olufsen margin krympet fra 46,9 til 36,7 procent.

Mest drabeligt for selskabet er tilbagegangen i ’Staged’ kategorien, som halveres på et enkelt år med et styrt på 49,8 procent. Den kategori tæller selskabets fjernsyn og klassiske højttalerprodukter.

B&O oplever et mindre drastisk dyk i ’On-the-go’ samt ’Flexible Living’ afdelingerne som ryger henholdsvis 24,2 og 27,1 procent tilbage. Disse kategorier tæller mobile produkter som headsettet BeoPlay H9i samt højttalere som BeoPlay A9 og Beosound 2.

Til trods for de røde tal fastholder Bang & Olufsen forventningerne til 2019/2020 regnskabsåret.

Bang og Olufsens administrerende direktør Henrik Clausen siger til Børsen, at kommende produkter vil bære en stor del af den fremtidige omsætning:

”Men forudsætningen er selvfølgelig, at vi kan levere på produktlanceringerne og transformationen af butiksnetværket. Vi forventer, at 25 pct. af omsætningen i år vil komme fra nye produkter, så det kommer til at blive afgørende vigtigt for os," siger han.

Se også: Lækkerier til ørerne: Her er efterårets mest lovende lydnyheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.