Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

B&O bløder i seneste regnskab: Omsætning styrter med 30 procent samt trecifret millionunderskud

Omsætningen af flere af selskabets kerneprodukter er halveret igennem det sidste år.

Hi-fi specialisten fra Struer må denne uge præsentere et kedeligt kvartalsregnskab, hvor selskabet må indkassere en tilbagegang på 30,3 procent i omsætningen i forhold til samme periode året før.

Nettoresultatet for kvartalet bliver et underskud på 106 millioner kroner, mere end en 20-dobling af sidste års underskud i perioden på fire millioner kroner.

Kvartalsresultatet lyder på 419 millioner kroner i omsætning for Q1 2019/2020 regnskabskvartalet mod 601 millioner kroner sidste år. Tilbagegangen er størst i EMEA og Asien markederne som går henholdsvis 37,5 og 33,9 procent tilbage.

I samme periode er Bang og Olufsen margin krympet fra 46,9 til 36,7 procent.

Mest drabeligt for selskabet er tilbagegangen i ’Staged’ kategorien, som halveres på et enkelt år med et styrt på 49,8 procent. Den kategori tæller selskabets fjernsyn og klassiske højttalerprodukter.

B&O oplever et mindre drastisk dyk i ’On-the-go’ samt ’Flexible Living’ afdelingerne som ryger henholdsvis 24,2 og 27,1 procent tilbage. Disse kategorier tæller mobile produkter som headsettet BeoPlay H9i samt højttalere som BeoPlay A9 og Beosound 2.

Til trods for de røde tal fastholder Bang & Olufsen forventningerne til 2019/2020 regnskabsåret.

Bang og Olufsens administrerende direktør Henrik Clausen siger til Børsen, at kommende produkter vil bære en stor del af den fremtidige omsætning:

”Men forudsætningen er selvfølgelig, at vi kan levere på produktlanceringerne og transformationen af butiksnetværket. Vi forventer, at 25 pct. af omsætningen i år vil komme fra nye produkter, så det kommer til at blive afgørende vigtigt for os," siger han.

Se også: Lækkerier til ørerne: Her er efterårets mest lovende lydnyheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere