Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

B&O bløder i seneste regnskab: Omsætning styrter med 30 procent samt trecifret millionunderskud

Omsætningen af flere af selskabets kerneprodukter er halveret igennem det sidste år.

Hi-fi specialisten fra Struer må denne uge præsentere et kedeligt kvartalsregnskab, hvor selskabet må indkassere en tilbagegang på 30,3 procent i omsætningen i forhold til samme periode året før.

Nettoresultatet for kvartalet bliver et underskud på 106 millioner kroner, mere end en 20-dobling af sidste års underskud i perioden på fire millioner kroner.

Kvartalsresultatet lyder på 419 millioner kroner i omsætning for Q1 2019/2020 regnskabskvartalet mod 601 millioner kroner sidste år. Tilbagegangen er størst i EMEA og Asien markederne som går henholdsvis 37,5 og 33,9 procent tilbage.

I samme periode er Bang og Olufsen margin krympet fra 46,9 til 36,7 procent.

Mest drabeligt for selskabet er tilbagegangen i ’Staged’ kategorien, som halveres på et enkelt år med et styrt på 49,8 procent. Den kategori tæller selskabets fjernsyn og klassiske højttalerprodukter.

B&O oplever et mindre drastisk dyk i ’On-the-go’ samt ’Flexible Living’ afdelingerne som ryger henholdsvis 24,2 og 27,1 procent tilbage. Disse kategorier tæller mobile produkter som headsettet BeoPlay H9i samt højttalere som BeoPlay A9 og Beosound 2.

Til trods for de røde tal fastholder Bang & Olufsen forventningerne til 2019/2020 regnskabsåret.

Bang og Olufsens administrerende direktør Henrik Clausen siger til Børsen, at kommende produkter vil bære en stor del af den fremtidige omsætning:

”Men forudsætningen er selvfølgelig, at vi kan levere på produktlanceringerne og transformationen af butiksnetværket. Vi forventer, at 25 pct. af omsætningen i år vil komme fra nye produkter, så det kommer til at blive afgørende vigtigt for os," siger han.

Se også: Lækkerier til ørerne: Her er efterårets mest lovende lydnyheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere