Artikel top billede

It-forhandleren Dustin udsat for rambuktyveri i Sverige: Gummiged bragede ind i lagerbygning

Den svenske hardware-forhandler Dustin er blevet ramt af et rambuktyveri, hvor gerningsmændene har kørt en gummiged ind i en 20.000 kvadratermeter stor lagerbygning uden for Stockholm.

It-forhandleren Dustin blev i weekenden ramt af et rambuktyveri.

Omkring klokken 07.00 søndag morgen penetrerede gerningsmændene lagerbygningens væg med en gummiged.

Her slap indbrudstyvene afsted med flere hardware-produkter fra det 20.000 kvadratmeter store lager, der er beliggende uden for den svenske hovedstad Stockholm.

Det rapporterer det svenske medie Expressen.

"Ukendte gerningsmænd har brugt et arbejdskøretøj til at komme ind i bygningen. I henhold til, hvad der kom frem af den indledende undersøgelse, kan gerningsmændene have forladt stedet i et eller flere køretøjer. Derfor har vi afspærret området på grund af alvorligt tyveri," siger Towe Hägg, talsmand for politiet i Østregionen til Expressen.

Læs også :Svenske Dustin på opkøbsjagt i Danmark: Køber dansk it-firma med 80 ansatte

Dustin har endnu ikke ville kommentere på, hvilke hardware-produkter tyvene er sluppet afsted med, skriver Computersweden.

Hos den svenske it-forhandler er man åbenlyst trist over hændelsen.

"Man bliver så gal. Takket være vores kolleger, der var til stede i går, kan vi arbejde som sædvanligt i dag, så kunderne ikke bliver berørt, og det føles, som det mest vigtige lige nu," siger Dustins kommunikationschef Eva Ernfors til mediet.

Hændelsen efterforskes som et groft tyveri, fremgår det.

Læs også: Dustin går i kødet på Atea: Køber svensk selskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere