Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Stor dansk detailkæde taber millioner på it-kaos

Den store danske boghandler Arnold Busck har gennem længere tid været ramt af store it-problemer, der blandt andet betyder, at kasserne i butikkerne i perioder ikke har virket efter hensigten.

It-problemer har kostet den danske boghandlerkæde Arnold Busck millioner af kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau med henvisning til selskabets helt nye regnskab.

Af regnskabet fremgår det, at en fejlslagen it-implementering har været en medvirkende årsag til at selskabet er kommet ud af regnskabsåret med et underskud på 14,3 millioner samt at selskabets omsætning i forhold i fjor er faldet fra 329,2 millioner til 316,5 millioner.

Mærkbare konsekvenser for kunderne

Ifølge regnskabet har problemerne haft mærksbare konsekvenser for kædens kunder.

”Arnold Busck kædens kasser [har] ikke virket stabilt, således at det i perioder har været svært at sælge fra de pågældende kasser,” står der i regnskabet.

Problemerne med it-systemet har ligeledes ramt kædens varebestilling, varemodtagelse, lagerhåndtering og en række administrative procedurer.

”Det har afstedkommet manglende effektivitet i de daglige arbejdsprocedurer, ligesom det har været nødvendigt midlertidigt at styrke organi- sationen i perioden på en række områder herunder på administrationsområdet,” lyder det ligeledes i regnskabet.

Læs også: It-problemer trækker kendt dansk boghandel i rødt i seneste regnskab

Problemer gennem flere år

Problemerne går dog flere år tilbage. For allerede sidste år kunne Computerworld fortælle, at Arnold Busck var ramt af it-problemer. Den gang satte problemerne også sine spor på kædens bundlinje, der viste et underskud på 2,1 millioner kroner.

Arnold Buscks administrerende direktør Helle Busck Fernsvig oplyser til Ritzau at kæden stadigvæk er ramt af enkelte problemer, men at de væsentligste problemer her kort før julehandlens start er blevet udbedret

”De problemer, der var i butikkerne på samme tid sidste år, og som kunderne både kunne mærke og se, er der ikke længere," siger hun til Ritzau.

Læs også: Så meget koster Flüggers ERP-strid med Datacon: Se millionregningen her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere