Artikel top billede

Stor dansk detailkæde taber millioner på it-kaos

Den store danske boghandler Arnold Busck har gennem længere tid været ramt af store it-problemer, der blandt andet betyder, at kasserne i butikkerne i perioder ikke har virket efter hensigten.

It-problemer har kostet den danske boghandlerkæde Arnold Busck millioner af kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau med henvisning til selskabets helt nye regnskab.

Af regnskabet fremgår det, at en fejlslagen it-implementering har været en medvirkende årsag til at selskabet er kommet ud af regnskabsåret med et underskud på 14,3 millioner samt at selskabets omsætning i forhold i fjor er faldet fra 329,2 millioner til 316,5 millioner.

Mærkbare konsekvenser for kunderne

Ifølge regnskabet har problemerne haft mærksbare konsekvenser for kædens kunder.

”Arnold Busck kædens kasser [har] ikke virket stabilt, således at det i perioder har været svært at sælge fra de pågældende kasser,” står der i regnskabet.

Problemerne med it-systemet har ligeledes ramt kædens varebestilling, varemodtagelse, lagerhåndtering og en række administrative procedurer.

”Det har afstedkommet manglende effektivitet i de daglige arbejdsprocedurer, ligesom det har været nødvendigt midlertidigt at styrke organi- sationen i perioden på en række områder herunder på administrationsområdet,” lyder det ligeledes i regnskabet.

Læs også: It-problemer trækker kendt dansk boghandel i rødt i seneste regnskab

Problemer gennem flere år

Problemerne går dog flere år tilbage. For allerede sidste år kunne Computerworld fortælle, at Arnold Busck var ramt af it-problemer. Den gang satte problemerne også sine spor på kædens bundlinje, der viste et underskud på 2,1 millioner kroner.

Arnold Buscks administrerende direktør Helle Busck Fernsvig oplyser til Ritzau at kæden stadigvæk er ramt af enkelte problemer, men at de væsentligste problemer her kort før julehandlens start er blevet udbedret

”De problemer, der var i butikkerne på samme tid sidste år, og som kunderne både kunne mærke og se, er der ikke længere," siger hun til Ritzau.

Læs også: Så meget koster Flüggers ERP-strid med Datacon: Se millionregningen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.