Artikel top billede

Morgen-briefing: Astralis går efter at hente op til 150 millioner på børsnotering / Ringkjøbing Landbobanks app slår Danske Banks med flere længder / SAS afviser at købe data om flyforsinkelser af Airhelp

Astralis går efter at hente op til 150 millioner på børsnotering / Ringkjøbing Landbobanks app slår Danske Banks med flere længder / SAS afviser at købe data om flyforsinkelser af Airhelp / Apple-brugere kan dele sundhedsdata med forskere

Godmorgen. Så nåede vi frem til fredag og ugens sidste it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Senere i dag afslører vi, hvilke it-virksomheder der er bedst og værst til jobglæde i 2019.

Undersøgelse er foretaget af Jobindex blandt 20 væsentlige danske it-virksomheder og bygger blandt andet på udsagn fra nuværende og tidligere ansatte i virksomhederne.

Sidste år landede Netcompany på førstepladsen.

Astralis går efter at hente op til 150 millioner på børsnotering

E-sportsfirmaet Astralis Group regner ifølge Børsen med at hente mellem 125 og 150 millioner kroner på selskabets børsnotering, som efter planen skal ske 9. december.

Noteringen vil ske på den såkaldte minibørs Nasdaq First North Growth Market Denmark. Prisen på en aktie bliver ifølge prospektet 8,95 kroner.

Ringkjøbing Landbobanks app slår Danske Banks med flere længder

Børsen har taget et nærmere kig på brugernes vurderinger af de forskellige netbank-apps fra danske banker, og appen fra Ringkjøbing Landbobank ligger helt i top i både Apple App Store og Google Play. I snit får den 4,6 ud af fem mulige stjerner.

I bunden finder man Danske Banks app. Den har i snit fået 2,45 stjerner. Appen i den seneste udgave er fra september og derfor relativ ny.

SAS afviser at købe data om flyforsinkelser af Airhelp

Danske Airhelp, der tilbyder flykunder hjælp til at få erstatning for forsinkede flyrejser, sidder efterhånden på en enorm mængde data og kunstig intelligens. Alt sammen noget, Airhelp mener flyselskaberne kunne bruge til at undgå sager om erstatning, de med meget stor sandsynlighed vil tabe. Det skriver Finans.

Airhelp har derfor tilbud selskaberne adgang til det hele, men flyselskaberne afviser. SAS meddeler eksempelvis, at man allerede har en praksis for håndtering af denne type sager.

Apple-brugere kan dele sundhedsdata med forskere

Apple-brugere i USA kan nu hente en app, som kan dele sundhedsdata med tre forskningsprojekter, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Data samles ind med iPhones og Apple Watch, og brugerne har mulighed for at kontrollere, hvilke typer data de vil dele med hvilke projekter.

De tre projekter er Apple Women’s Health Study, Apple Heart and Movement Study og Apple Hearing Study. Projekterne udføres i samarbejde med store forskningsinstitutioner som eksempelvis Harvard.
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.