Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Astralis går efter at hente op til 150 millioner på børsnotering / Ringkjøbing Landbobanks app slår Danske Banks med flere længder / SAS afviser at købe data om flyforsinkelser af Airhelp

Astralis går efter at hente op til 150 millioner på børsnotering / Ringkjøbing Landbobanks app slår Danske Banks med flere længder / SAS afviser at købe data om flyforsinkelser af Airhelp / Apple-brugere kan dele sundhedsdata med forskere

Godmorgen. Så nåede vi frem til fredag og ugens sidste it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Senere i dag afslører vi, hvilke it-virksomheder der er bedst og værst til jobglæde i 2019.

Undersøgelse er foretaget af Jobindex blandt 20 væsentlige danske it-virksomheder og bygger blandt andet på udsagn fra nuværende og tidligere ansatte i virksomhederne.

Sidste år landede Netcompany på førstepladsen.

Astralis går efter at hente op til 150 millioner på børsnotering

E-sportsfirmaet Astralis Group regner ifølge Børsen med at hente mellem 125 og 150 millioner kroner på selskabets børsnotering, som efter planen skal ske 9. december.

Noteringen vil ske på den såkaldte minibørs Nasdaq First North Growth Market Denmark. Prisen på en aktie bliver ifølge prospektet 8,95 kroner.

Ringkjøbing Landbobanks app slår Danske Banks med flere længder

Børsen har taget et nærmere kig på brugernes vurderinger af de forskellige netbank-apps fra danske banker, og appen fra Ringkjøbing Landbobank ligger helt i top i både Apple App Store og Google Play. I snit får den 4,6 ud af fem mulige stjerner.

I bunden finder man Danske Banks app. Den har i snit fået 2,45 stjerner. Appen i den seneste udgave er fra september og derfor relativ ny.

SAS afviser at købe data om flyforsinkelser af Airhelp

Danske Airhelp, der tilbyder flykunder hjælp til at få erstatning for forsinkede flyrejser, sidder efterhånden på en enorm mængde data og kunstig intelligens. Alt sammen noget, Airhelp mener flyselskaberne kunne bruge til at undgå sager om erstatning, de med meget stor sandsynlighed vil tabe. Det skriver Finans.

Airhelp har derfor tilbud selskaberne adgang til det hele, men flyselskaberne afviser. SAS meddeler eksempelvis, at man allerede har en praksis for håndtering af denne type sager.

Apple-brugere kan dele sundhedsdata med forskere

Apple-brugere i USA kan nu hente en app, som kan dele sundhedsdata med tre forskningsprojekter, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Data samles ind med iPhones og Apple Watch, og brugerne har mulighed for at kontrollere, hvilke typer data de vil dele med hvilke projekter.

De tre projekter er Apple Women’s Health Study, Apple Heart and Movement Study og Apple Hearing Study. Projekterne udføres i samarbejde med store forskningsinstitutioner som eksempelvis Harvard.