Artikel top billede

Små virksomheder er nemme ofre for hackerangreb: 51 procent har været ramt i år

Niveauet af it-sikkerhed i de små og mellemstore virksomheder er for lavt, og de kan fungere som bagdør til større hacker-mål.

51 procent af de små og mellemstore virksomheder har været udsat for en sikkerhedshændelse i 2019.

Det skriver DR med henvisning til it-sikkehedsundersøgelsen Cybercrime Survey 2019 som konsulenthuset PwC har foretaget blandt 325 it-chefer og virksomhedsledere.

”Niveauet af cybersikkerhed i Danmark er ikke tilstrækkeligt højt, og det er en udfordring. Det gælder både små og store virksomheder”, siger Thomas Lund-Sørensen, chef for statens it-sikkerhedsmyndighed, Center for Cybersikkerhed, til DR.

Mangler basalt niveau af it-sikkerhed

Samtidig har en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen ifølge DR for nylig vist, at knap hver fjerde af de små og mellemstore virksomheder ikke har et helt basalt niveau af it-sikkerhed med eksempelvis firewall, antivirus eller tager backup af deres data.

Mads Nørgaard Madsen, der står i spidsen for konsulenthuset PwC’s afdeling for sikkerhed og teknologi, påpeger ifølge DR, at sikkerhedsproblemerne i de små og mellemstore virksomhed er et særligt stort problem, fordi virksomhederne er underleverandører til større virksomheder eller vigtig infrastruktur.

Center for Cybersikkerhed oplyser desuden til DR, at det nuværende trusselsniveau mod de danske virksomheder er ”meget højt.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.