Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Små virksomheder er nemme ofre for hackerangreb: 51 procent har været ramt i år

Niveauet af it-sikkerhed i de små og mellemstore virksomheder er for lavt, og de kan fungere som bagdør til større hacker-mål.

51 procent af de små og mellemstore virksomheder har været udsat for en sikkerhedshændelse i 2019.

Det skriver DR med henvisning til it-sikkehedsundersøgelsen Cybercrime Survey 2019 som konsulenthuset PwC har foretaget blandt 325 it-chefer og virksomhedsledere.

”Niveauet af cybersikkerhed i Danmark er ikke tilstrækkeligt højt, og det er en udfordring. Det gælder både små og store virksomheder”, siger Thomas Lund-Sørensen, chef for statens it-sikkerhedsmyndighed, Center for Cybersikkerhed, til DR.

Mangler basalt niveau af it-sikkerhed

Samtidig har en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen ifølge DR for nylig vist, at knap hver fjerde af de små og mellemstore virksomheder ikke har et helt basalt niveau af it-sikkerhed med eksempelvis firewall, antivirus eller tager backup af deres data.

Mads Nørgaard Madsen, der står i spidsen for konsulenthuset PwC’s afdeling for sikkerhed og teknologi, påpeger ifølge DR, at sikkerhedsproblemerne i de små og mellemstore virksomhed er et særligt stort problem, fordi virksomhederne er underleverandører til større virksomheder eller vigtig infrastruktur.

Center for Cybersikkerhed oplyser desuden til DR, at det nuværende trusselsniveau mod de danske virksomheder er ”meget højt.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere