Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Nyborg Kommune indfører nyt it-kodeks efter omstridt penetrations-sag

Nyborg Kommune indfører et nyt it-kodeks som direkte konsekvens af omstridt penetrations-test på skole i Ørbæk.

Nyborg Kommune indfører nyt it-kodeks som direkte følge af overvågnings-sagen på en skole i Ørbæk, skriver Fyens Stiftstidende.

Det grundlæggende budskab i det nye kodeks er, at it-sikkerhed ikke skal bygges på en nulfejls-kultur.

Derimod skal det være trygt at dele og lære af fejl i kommunen, lyder budskabet.

“Vi må ikke blive bange for at komme til at begå fejl. It-sikkerheden kan aldrig blive 100 procent. Og hvis den skulle være det, ville vores organisation i øvrigt blive lammet,” siger kommunaldirektør Lars Svenningsen til avisen.

Skolen i Ørbæk blev for et års tid siden udsat for penetrationstest via it-sikkerhedsselskabet Prueba Cybersecurity, som anvendte en muldvarp, der udgav sig for at være it-medarbejder i kommunen.

Han forsøgte som led i sikkerheds-testen at lokke medarbejderne på skolen til at udlevere oplysninger til sig.

Skolelederen, Palle Graar Nielsen, følte sig stærkt snigløbet og var efterfølgende langtidssygemeldt i en periode.

Nyborg Kommune tildelte ham for et par uger siden en erstatning på 70.000 kroner som undskyldning for episoden.

Det kan du læse mere om her: Skoleleder i Nyborg får 70.000 kroner i erstatning efter penetrations-test

Flere it-sikkerhedsfolk fortalte for et år siden til Computerworld, at den praksis, der blev anvendt til at kontrollere it-sikkerheden på skolen, er helt almindelig.

Det kan du læse mere om her: Stor historie i DR- men Nyborg Kommunes kontrol-metode af it-sikkerhed er helt almindelig praksis: “Det her er side to i håndbogen for etiske hackere”.

Læs også:

Sådan får dansk hacker adgang til virksomheders netværk: “Jeg bruger stort set ikke nogen automatiserede værktøjer, men bevæger mig stille og roligt ind i systemlandskabet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere