Artikel top billede

Smykkegiganten Pandora får kritik af Datatilsynet: Krævede legitimation for at slette data

En britisk mand har fået medhold i at det var i strid med loven, når Pandora ikke ville slette hans data uden få tilsendt pas, kørekort eller anden form for id.

Det er ikke i overensstemmelse med databeskyttelsesloven, når smykkeproducenten Pandora tidligere har krævet, at folk fremsender pas, kørekort eller anden form for legimitation, hvis de vil have slettet deres data.

Det har Datatilsynet netop afgjort i en sag, hvor den britiske mand har klaget over. at Pandora ikke vil slette hans data før, at han fremsendte legitimation.

Ville ikke fremsende id

Sagen tog sin begyndelse den 23. maj i 2018, da manden kontaktede Pandora via e-mail, hvor han krævede at få sine data slettet fra selskabets database. Her meddelte Pandora dog, at manden ikke kunne få slettet sine data, hvis han ikke indsendte et pas, kørekort eller et nationalt identitetskort.

Det ønskede klageren ikke, hvilket fik den konsekvens at Pandora afviste at slette hans data med den begrundelse, at selskabet ikke med sikkerhed kunne identificere ham.

”Efter en gennemgang af sagen finder Datatilsynet, at der er grundlag for at udtale kritik af, at Pandoras behandling af personoplysninger ikke er sket i overensstemmelse med reglerne,” skriver Datatilsynet i afgørelsen.

Datatilsynet oplyser på sin hjemmeside på, at tilsynet i afgørelsen blandt andet lægger vægt på at den dataansvarlige, i dette tilfælde Pandora, har pligt til at vurdere om deres rimelig grund til at tvivle på vedkommende identitet, før at man stiller krav om legitimation.

Læs også: Her er Datatilsynets GDPR-spørgsmål til danske virksomheder: Det skal du være forberedt på før tilsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.