Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Foto: Jesper Ludvigsen (Foto: Foto: Jesper Ludvigsen)

Lægemiddelstyrelsen ansætter ny it-chef

Den øverste lægemiddelfaglige myndighed i Danmark med 450 medarbejdere har fået ny it-chef.

Lægemiddelstyrelsen, der er en del af Sundheds- og Ældreministeriet, har ansat en ny it-chef.

Styrelsen har omkring 450 medarbejdere, men udvider nu sit ledelsesteam med en ny chef for enheden for Forretnings-it.

Den nye chef er Lars Henningsen, der har erfaring som leder fra både private og offentlige organisationer blandt andet fra Københavns Kommune, Siemens og IT Forsyningen.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en besked til Computerworld.

"Jeg glæder mig meget til at tage udfordringen op og være med til at skabe nye digitale arbejdsmetoder og bidrage til, at de sundhedsfaglige miljøer kan få nye indsigter på baggrund af ny teknologianvendelse til dataindsamling og dataanalyse," lyder det fra Lars Henningsen.

Det får han ansvaret for

Lars Henningsen får ansvaret for omkring 20 akademiske medarbejdere.

Han skal blandt stå for udvikling og eksekvering af it-strategi, it-projektportefølje, udviklingsopgaver, leverandørsamarbejde, kvalitet og samspillet med EU's it-systemer.

Lars Henningsen er oprindeligt uddannet historiker med bifag i datalogi.

Læs også artiklen fra 2013, da Lars Henningsen blev ansat som direktør hos IT Forsyningen: Uddannet historiker skal styre nyt it-fællesskab

Lægemiddelstyrelsen har cirka 450 medarbejdere, og de fire største faggrupper i organisationen er farmaceuter, kontorassistenter, læger og jurister eller samfundsfaglige kandidater.

Styrelsen står blandt andet for at godkende og kontrollere lægemiddelvirksomheder og lægemidler på det danske marked, overvåge bivirkninger ved lægemidler og godkende kliniske forsøg.
Læs også: Se Morten Gade blive kåret til Europas bedste CIO: Vil bruge pris til at jagte nyt topjob i Danmark eller udlandet