Artikel top billede

Foto: Jesper Ludvigsen

Lægemiddelstyrelsen ansætter ny it-chef

Den øverste lægemiddelfaglige myndighed i Danmark med 450 medarbejdere har fået ny it-chef.

Lægemiddelstyrelsen, der er en del af Sundheds- og Ældreministeriet, har ansat en ny it-chef.

Styrelsen har omkring 450 medarbejdere, men udvider nu sit ledelsesteam med en ny chef for enheden for Forretnings-it.

Den nye chef er Lars Henningsen, der har erfaring som leder fra både private og offentlige organisationer blandt andet fra Københavns Kommune, Siemens og IT Forsyningen.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en besked til Computerworld.

"Jeg glæder mig meget til at tage udfordringen op og være med til at skabe nye digitale arbejdsmetoder og bidrage til, at de sundhedsfaglige miljøer kan få nye indsigter på baggrund af ny teknologianvendelse til dataindsamling og dataanalyse," lyder det fra Lars Henningsen.

Det får han ansvaret for

Lars Henningsen får ansvaret for omkring 20 akademiske medarbejdere.

Han skal blandt stå for udvikling og eksekvering af it-strategi, it-projektportefølje, udviklingsopgaver, leverandørsamarbejde, kvalitet og samspillet med EU's it-systemer.

Lars Henningsen er oprindeligt uddannet historiker med bifag i datalogi.

Læs også artiklen fra 2013, da Lars Henningsen blev ansat som direktør hos IT Forsyningen: Uddannet historiker skal styre nyt it-fællesskab

Lægemiddelstyrelsen har cirka 450 medarbejdere, og de fire største faggrupper i organisationen er farmaceuter, kontorassistenter, læger og jurister eller samfundsfaglige kandidater.

Styrelsen står blandt andet for at godkende og kontrollere lægemiddelvirksomheder og lægemidler på det danske marked, overvåge bivirkninger ved lægemidler og godkende kliniske forsøg.
Læs også: Se Morten Gade blive kåret til Europas bedste CIO: Vil bruge pris til at jagte nyt topjob i Danmark eller udlandetPremium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.