Artikel top billede

Gældsstyrelsen i stor oprydning efter skandaleramt it-system: Kasserer 75.000 sager om gæld til det offentlige

Gældsstyrelsen er i gang med en stor oprydningen efter problemerne med Skats skandaleramte inddrivelsessystem, EFI. I den forbindelse må styrelsen kassere 75.000 sager.

Hos Gældsstyrelsen har man brugt en del af 2019 på at rydde op blandt 400.000 sager, der er blevet henlagt som følge af problemerne med Skats skandaleramte inddrivelsessystem, EFI.

Det skriver Ritzau.

De 400.000 sager består ifølge Ritzau af 75.000 sager, som man nu har valgt at kassere, samt af 325.000 sager til en samlet værdi på 4,1 milliarder kroner, som man nu vil forsøge at inddrive.

Sagerne er dog ifølge Ritzau i nogle tilfælde op mod 30 år gamle, og det er uvist, hvor mange af skyldnerne, der har mulighed for at betale gælden tilbage.

"Det er specielt. Det er ikke normalt, at man i en inddrivelsesmyndighed, at man skal gøre det her. Men det er den situation, vi er havnet i med det her EFI-system," siger direktør i Gældsstyrelsen Lars Nordahl Lemvigh til Ritzau.

Ifølge Ritzau består de 75.000 kasserede sager blandt andet af dubletter, forældede sager og sager med forkerte beregninger.

De 400.000 sager, som der nu ryddes op i, udgør ifølge Ritzau 3,3 procent af danskernes samlede gæld til det offentlige.

Læs også:
It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere