Gældsstyrelsen i stor oprydning efter skandaleramt it-system: Kasserer 75.000 sager om gæld til det offentlige

Gældsstyrelsen er i gang med en stor oprydningen efter problemerne med Skats skandaleramte inddrivelsessystem, EFI. I den forbindelse må styrelsen kassere 75.000 sager.

Hos Gældsstyrelsen har man brugt en del af 2019 på at rydde op blandt 400.000 sager, der er blevet henlagt som følge af problemerne med Skats skandaleramte inddrivelsessystem, EFI.

Det skriver Ritzau.

De 400.000 sager består ifølge Ritzau af 75.000 sager, som man nu har valgt at kassere, samt af 325.000 sager til en samlet værdi på 4,1 milliarder kroner, som man nu vil forsøge at inddrive.

Sagerne er dog ifølge Ritzau i nogle tilfælde op mod 30 år gamle, og det er uvist, hvor mange af skyldnerne, der har mulighed for at betale gælden tilbage.

"Det er specielt. Det er ikke normalt, at man i en inddrivelsesmyndighed, at man skal gøre det her. Men det er den situation, vi er havnet i med det her EFI-system," siger direktør i Gældsstyrelsen Lars Nordahl Lemvigh til Ritzau.

Ifølge Ritzau består de 75.000 kasserede sager blandt andet af dubletter, forældede sager og sager med forkerte beregninger.

De 400.000 sager, som der nu ryddes op i, udgør ifølge Ritzau 3,3 procent af danskernes samlede gæld til det offentlige.

Læs også:
It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.