Artikel top billede

Russiske hackere forhandler med Travelex efter ransomware-angreb - truer med at sælge persondata

Hackergruppen, der med succes har sendt betalings-kæmpen Travelex i knæ, forhandler løsepenge med selskabet.

Den russiske hackergruppe bag ransomwaren Sodinokibi er i gang med forhandlingerne om en løsesum på millioner af kroner med betalningskæmpen Travelex.

Det sker efter, at en række af selskabets it-systemer nytårsaften blev låst af ransomwaren.

Det kan du læse mere om her: Den globale betalingsgigant Travelex lukker ned i 30 lande efter kæmpe ransomware-angreb: Her er hackernes krav.

Hackergruppen meddeler ifølge magasinet Bleepingcomputer, at de i første omgang forlangte en løsesum på tre millioner dollar, som nu er blevet hævet til seks millioner dollar.

Hackerne har tidligere meddelt i et russisk hackerforum, at de fik adgang til Travelex’ systemer for et halvt år siden, og at de har downloadet 5GB med følsomme oplysninger om Travelex’ kunder - herunder fødselsdatoer, CPR-numre og kreditkort-informaitoner.

Dem truer de nu med at sælge på det sorte marked. Hackerne betegner de stjålne databaser som ‘DOB + SSN + CC.’

En hacker, der under navnet ‘UNKN’ er kendt som talsmand for Sodinokibi-gruppen, skriver, at gruppen ‘beklager,’ hvis ikke Travelex vil betale.

“Hvert angreb er fuldt af en kopi med kommerciel information. Nægter man at betale, vil data enten blive solgt til konkurrenter eller frigivet. GDPR. Betaler man ikke os, kan man betale 10X mere til regeringen. No problems,” lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere