Artikel top billede

Russiske hackere forhandler med Travelex efter ransomware-angreb - truer med at sælge persondata

Hackergruppen, der med succes har sendt betalings-kæmpen Travelex i knæ, forhandler løsepenge med selskabet.

Den russiske hackergruppe bag ransomwaren Sodinokibi er i gang med forhandlingerne om en løsesum på millioner af kroner med betalningskæmpen Travelex.

Det sker efter, at en række af selskabets it-systemer nytårsaften blev låst af ransomwaren.

Det kan du læse mere om her: Den globale betalingsgigant Travelex lukker ned i 30 lande efter kæmpe ransomware-angreb: Her er hackernes krav.

Hackergruppen meddeler ifølge magasinet Bleepingcomputer, at de i første omgang forlangte en løsesum på tre millioner dollar, som nu er blevet hævet til seks millioner dollar.

Hackerne har tidligere meddelt i et russisk hackerforum, at de fik adgang til Travelex’ systemer for et halvt år siden, og at de har downloadet 5GB med følsomme oplysninger om Travelex’ kunder - herunder fødselsdatoer, CPR-numre og kreditkort-informaitoner.

Dem truer de nu med at sælge på det sorte marked. Hackerne betegner de stjålne databaser som ‘DOB + SSN + CC.’

En hacker, der under navnet ‘UNKN’ er kendt som talsmand for Sodinokibi-gruppen, skriver, at gruppen ‘beklager,’ hvis ikke Travelex vil betale.

“Hvert angreb er fuldt af en kopi med kommerciel information. Nægter man at betale, vil data enten blive solgt til konkurrenter eller frigivet. GDPR. Betaler man ikke os, kan man betale 10X mere til regeringen. No problems,” lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.