Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Russiske hackere forhandler med Travelex efter ransomware-angreb - truer med at sælge persondata

Hackergruppen, der med succes har sendt betalings-kæmpen Travelex i knæ, forhandler løsepenge med selskabet.

Den russiske hackergruppe bag ransomwaren Sodinokibi er i gang med forhandlingerne om en løsesum på millioner af kroner med betalningskæmpen Travelex.

Det sker efter, at en række af selskabets it-systemer nytårsaften blev låst af ransomwaren.

Det kan du læse mere om her: Den globale betalingsgigant Travelex lukker ned i 30 lande efter kæmpe ransomware-angreb: Her er hackernes krav.

Hackergruppen meddeler ifølge magasinet Bleepingcomputer, at de i første omgang forlangte en løsesum på tre millioner dollar, som nu er blevet hævet til seks millioner dollar.

Hackerne har tidligere meddelt i et russisk hackerforum, at de fik adgang til Travelex’ systemer for et halvt år siden, og at de har downloadet 5GB med følsomme oplysninger om Travelex’ kunder - herunder fødselsdatoer, CPR-numre og kreditkort-informaitoner.

Dem truer de nu med at sælge på det sorte marked. Hackerne betegner de stjålne databaser som ‘DOB + SSN + CC.’

En hacker, der under navnet ‘UNKN’ er kendt som talsmand for Sodinokibi-gruppen, skriver, at gruppen ‘beklager,’ hvis ikke Travelex vil betale.

“Hvert angreb er fuldt af en kopi med kommerciel information. Nægter man at betale, vil data enten blive solgt til konkurrenter eller frigivet. GDPR. Betaler man ikke os, kan man betale 10X mere til regeringen. No problems,” lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere