Artikel top billede

Ugen i tech: Her er Xcover Pro – mobilen der tåler tæsk og har udskifteligt batteri / Nu får Apple TV sin første tv-kanal i Danmark / Markant opgradering til Bang og Olufsens nye E8-headset

Ugen i tech: Her er Xcover Pro – mobilen der tåler tæsk og har udskifteligt batteri / Nu får Apple TV sin første tv-kanal i Danmark / Markant opgradering til Bang og Olufsens nye E8-headset

Her er Xcover Pro – mobilen der tåler tæsk og har udskifteligt batteri

Smartphones er ikke alle sammen kreeret med de vilde vover in mente. Men det er Samsungs nyeste bud på en hårdfør smartphone: Samsung Xcover Pro.

Her tager den sydkoreanske mobilproducent udgangspunkt i Xcover-serie af håndværkertelefoner, men øger ambitionerne ved at kalde den for ’Xcover Pro’

Selve indmaden hører dog til hvad der i findes i mellemklassetelefoner. Skærmen strækker sig over 6m3 tommer. Processoren er en Exynos 9611 assisteret af fire gb RAM mens der 64 gb lagerplads at arbejde med.

Strømmen forsynes af et 4.050 mAh stort batteri, der modsat andre telefoner, kan aftages.

Telefonen er samtidig mere hårdfør end de fleste med sine MIL STD810 og IP68 certificeringer der viser, at telefonen kan holde til at ligge i vand i over en halv time og at blive tabt fra op til 1,8 meters højde.

Skærmen er også indstillet til at fungere, når den er våd eller når den betjenes med handsker.

Telefonen får dansk salgsdebut denne uge til en vejledende pris på 3.990 kroner.

Se også: Samsungs næste topmobil er på trapperne: Her er det der kan forventes af Galaxy S20

Nu får Apple TV sin første tv-kanal i Danmark

På det danske marked huser Apples tv-app af samme navn kun en enkel kanal i øjeblikket: Apples egen streaming-kanal, Apple TV+.

Selskabet udvider nu paletten ved at udbyde en kanal til dokumentar-entusiasterne: Smithsonian Channel Plus.

Den nye kanal kan tilgås igennem Apples tv-app til både iOS-enheder, Macs og Apple tv-boksen.

Udvalget på Smithsonian-kanalen fokuserer på dokumentarisk indhold om særligt historie, natur, teknik og kultur.

Den nye programpakke koster 29 kroner per måned, men kan som med Apples egen streamingtjeneste, Apple TV+, afprøves gratis i en enkel uge.

Smithsonians streaming-kanal kan også streames via selskabets egen hjemmeside, men kun i udvalgte lande som USA, Canada og Storbritannien.

Læs også: Apple overvejer at samle alle digitale abonnementstjenester i 2020

Markant opgradering til Bang og Olufsens nye E8-headset

Bang & Olufsen slipper tredje generation af deres E8 headset, som igen er helt fri for ledninger.

I sin nyeste inkarnation har lydspecialisterne fra Struer sikret en bedre pasform ved hjælp af 3D-teknikker, der skal give bedre komfort ved at matche et bredere udvalg af ører.

Samtidig er selve levetiden forbedret markant ved at holde 119 procent længere end før – i alt 35 timer på en opladning af ladeetuiet.

Den længere driftstid kommer ikke på bekostning af størrelsen, for etuiet er samtidig blevet en sjettedel mindre end tidligere.

Beoplay E8 3.0 headsetet ryger i handlen fra 14. januar, hvor det får en debutpris på 2.750 kroner inklusivt et ladeetui, der kan oplades trådløst. En matchende ladestation kan erhverves for 950 kroner oveni.

Læs også: Markedet for grafikkort rører på sig igen: Stærke kort til skarpe priser på vej