Morgen-briefing: Regeringen hælder millioner i bedre it-kompetencer til undervisere / Intelligent cykellås vinder Danish Tech Challenge / Cbrain tror på bedre indtjening

Morgen-briefing: Regeringen hælder millioner i bedre it-kompetencer til undervisere. Intelligent cykellås vinder Danish Tech Challenge. Cbrain tror på bedre indtjening. Dagen i dag … tre historiske personers dødsdag

Så nåede vi fredag, og her det sidste pip fra den fremskudte lyttepost på Amager i denne omgang. Niels Veileborg ønsker på vegne af Computerworld alle læserne en god weekend, når I når så langt.

Regeringen hælder millioner i bedre it-kompetencer til undervisere
Uddannelses- og forskningsministeren giver 45 millioner kroner til at styrke digitale kompetencer blandt underviserne på de videregående uddannelser, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det sker gennem ni nye projekter.

Projekterne er rettet mod både det offentlige og det private arbejdsmarked, og størstedelen af de videregående uddannelsesinstitutioner er involveret i et eller flere projekter.

Både universiteter, professionshøjskoler, erhvervsakademier, de kunstneriske samt de maritime videregående institutioner er repræsenteret. Institutionerne er fordelt over hele Danmark.

Intelligent cykellås vinder Danish Tech Challenge
PentaLock, som har udviklet en intelligent cykellås, er kåret som vinder af Danmarks største hardwarekonkurrence, Danish Tech Challenge. Seks hardwarestartups deltog i finalen.

Danish Tech Challenge hjælper hardwareiværksættere, der skaber nye innovative og fysiske produkter, i udviklingen fra iværksætter til levedygtige vækstvirksomheder.

Juryen siger om Pentalock:

”Det er et enkelt, teknisk godt designet produkt med en stærk IP og et enormt markedspotentiale. Vi mener, at virksomheden har den rette timing, og at de har udviklet et produkt, der er eksisterende løsninger overlegent. Et produkt, der giver mening og er let at forstå. Det er genialt simpelt.”

Cbrain tror på bedre indtjening
Børsnoterede Cbrain regner med, at det går endnu bedre i regnskabsåret 2019 end først meldt ud. Selskabet regner nu med en indtjening - såkaldt EBT - på 10-12 procent mod tidligere 5-10 procent, fremgår det af en børsmeddelelse.

Den 9. januar meldte cBrain, at man regner med en vækst i omsætningen i 2019-regnskabet på 14-17 procent mod tidligere 12-17 procent.

Det er denne udmelding i kombination med lavere omkostninger, der fører til troen på bedre indtjening.
på på løfter sine indtjeningsforventninger til regnskabsåret 2019, hvor selskabet henviser til højere omsætningsvækst og lavere end ventede omkostninger.

Dagen i dag … tre historiske personers dødsdag
Den 24. januar 1986 døde den legendariske og berygtede stifter af sekten Scientology, L. Ron Hubbard. Han blev 74 år gammel.

Samme dato omkring 20 år før - nærmere bestemt i 1965 - døde Winston Churchill. Trods et heftigt forbrug af alkohol og tobak blev den britiske statsmand 90 år gammel. Han var premierminister i to perioder - under Anden Verdenskrig fra 1940-45 og så igen fra 1951-55.

Næsten 2.000 år før - i det Herrens år 41 efter kristi - døde den romerske kejser med tilnavnet Caligula, som angiveligt betyder noget i retning af ‘lille soldaterstøvle’.

Hans rigtige navn var Gaius Cæsar Augustus Germanicus, og han blev kendt som en nærmest vanvittig, blodtørstig despot. Han blev myrdet som 28-årig.
Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.