Artikel top billede

Efter forbrugerklager fra hele EU: Nu skal Googles indsamling af lokationsdata gåes efter i GDPR-sømmene

Google er overordentlig dygtig til at indsamle og udnytte brugernes lokationsdata. Nu skal lige præcis den praksis gåes igennem med en tættekam af de irske datamyndigheder efter klager fra hele EU.

Lokationsdata fra brugerne er en ikke ubetydelig del af Googles succes og grundlag for eksempelvis Google Maps fabelagtige funktion som navigator.

Men indsamlingen og brugen af lokationsdata og graden af gennemsigtighed i processen er også genstand for klager fra forbrugerorganisationer over hele EU.

Klagerne går på i hvilken udstrækning indsamlingen af lokationsdata er lovlig, og om processen er tilstrækkelig gennemsigtig.

Derfor har de irske databeskyttelsesmyndigheder nu indledt en undersøgelse af Googles håndtering af lokationsdata. Det fremgår af denne meddelelse.

Googles europæiske hovedkvarter ligger netop i Irland, og de irske myndigheder går med GDPR i hånden nu i gang med at finde ud af, om Google har lovmæssigt belæg for at håndtere brugernes lokationsdata.

Og om Google lever op til sine forpligtelser i forhold til transparens i processen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere