Artikel top billede

Efter forbrugerklager fra hele EU: Nu skal Googles indsamling af lokationsdata gåes efter i GDPR-sømmene

Google er overordentlig dygtig til at indsamle og udnytte brugernes lokationsdata. Nu skal lige præcis den praksis gåes igennem med en tættekam af de irske datamyndigheder efter klager fra hele EU.

Lokationsdata fra brugerne er en ikke ubetydelig del af Googles succes og grundlag for eksempelvis Google Maps fabelagtige funktion som navigator.

Men indsamlingen og brugen af lokationsdata og graden af gennemsigtighed i processen er også genstand for klager fra forbrugerorganisationer over hele EU.

Klagerne går på i hvilken udstrækning indsamlingen af lokationsdata er lovlig, og om processen er tilstrækkelig gennemsigtig.

Derfor har de irske databeskyttelsesmyndigheder nu indledt en undersøgelse af Googles håndtering af lokationsdata. Det fremgår af denne meddelelse.

Googles europæiske hovedkvarter ligger netop i Irland, og de irske myndigheder går med GDPR i hånden nu i gang med at finde ud af, om Google har lovmæssigt belæg for at håndtere brugernes lokationsdata.

Og om Google lever op til sine forpligtelser i forhold til transparens i processen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere