Artikel top billede

Efter forbrugerklager fra hele EU: Nu skal Googles indsamling af lokationsdata gåes efter i GDPR-sømmene

Google er overordentlig dygtig til at indsamle og udnytte brugernes lokationsdata. Nu skal lige præcis den praksis gåes igennem med en tættekam af de irske datamyndigheder efter klager fra hele EU.

Lokationsdata fra brugerne er en ikke ubetydelig del af Googles succes og grundlag for eksempelvis Google Maps fabelagtige funktion som navigator.

Men indsamlingen og brugen af lokationsdata og graden af gennemsigtighed i processen er også genstand for klager fra forbrugerorganisationer over hele EU.

Klagerne går på i hvilken udstrækning indsamlingen af lokationsdata er lovlig, og om processen er tilstrækkelig gennemsigtig.

Derfor har de irske databeskyttelsesmyndigheder nu indledt en undersøgelse af Googles håndtering af lokationsdata. Det fremgår af denne meddelelse.

Googles europæiske hovedkvarter ligger netop i Irland, og de irske myndigheder går med GDPR i hånden nu i gang med at finde ud af, om Google har lovmæssigt belæg for at håndtere brugernes lokationsdata.

Og om Google lever op til sine forpligtelser i forhold til transparens i processen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere