Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Her er de tre net-butikker flest danskere vil anbefale / Google på vej med stor milliardinvestering / Taxa-app udvider med 50 nye Teslaer

Her er de tre net-butikker flest danskere vil anbefale. Google på vej med milliardinvestering i datacentre og bygninger. Hjælp Computerworld og vind en B&O-højttaler. Taxa-app udvider med 50 nye Teslaer. Youtube lukker for Stram Kurs’ Youtube-kanaler.

Godmorgen.

Her kommer torsdagens første nyhedsfix fra Computerworld.

I dag er det Jacob Wittorff, der har skruet morgen-briefingen sammen, og vi lægger ud med en oversigt over de tre netbutikker, som danskerne helst vil anbefale til andre.

Her er de tre net-butikker flest danskere vil anbefale

Nemlig.com er den netbutik, som flest danskere vil anbefale, mens Zooplus indtager andenpladsen og på tredjepladsen finder vi modebutikken Boozt.

Det fremgår af en ny markedsanalyse fra Foreningen for Danske Internethandel, hvor danskere er blevet spurgt, hvilke netbutikker de helst vil anbefale til andre.

Som Computerworld skrev onsdag, så viser undersøgelsen ligeledes, at den tyske webshop Zalando er den mest anvendte hos de danske forbrugere.

Google på vej med milliardinvestering i datacentre og bygninger

Søgegiganten Googles moderselskab, Alphabet, meddelte onsdag, at selskabet vil investere tæt på 70 milliarder kroner (10 milliarder dollar) i nye amerikanske datacentre og kontorbygninger.

Det skriver selskabets topchef Sundar Pichai i et blogindlæg.

Ifølge Sundar Pichai vil selskabet investeringer sprede sig over 11 forskellige amerikanske stater.

Udover Googles hjemstat Californien drejer det sig om Colorado, Georgia, Massachusetts, Nebraska, New York, Oklahoma, Ohio, Pennsylvania, Texas og Washington.

Hjælp Computerworld og vind en B&O-højttaler

Computerworld gennemfører igen i år en undersøgelse af 50 af de mest interessante it-virksomheders image. Derfor har vi brug for svar fra vores mange it-professionelle læsere.

Sidste års undersøgelse gav Computerworlds læsere et unikt indblik i it-virksomhedernes omdømme og kvalitet. Vi håber derfor, at du som kunde/bruger hos it-virksomhederne vil deltage i undersøgelsen og dermed være med til at skabe endnu et stærkt overblik over det danske it-marked.

Resultaterne fra undersøgelsen vil blive offentliggjort på Computerworld.dk og i vores store image-magasin, som udkommer 24. april 2020.

Undersøgelsen gennemføres af vores samarbejdspartner IFO - Instituttet for Opinionsanalyse ApS, der står som garant for, at din besvarelse behandles anonymt.

Du kan deltage i undersøgelsen her ved at bruge dette link: http://ifo.surveyreply.dk/cw2020-2.htm

Blandt deltagerne i undersøgelsen trækker vi lod om 3 x BeoPlay P2-højttalere. Vinderne får direkte besked efter, at undersøgelsen er afsluttet.

Taxa-app udvider med 50 nye Teslaer

Den københavnske taxa-app Viggo har netop bestilt 50 nye Tesla Model 3, hvilket betyder, at selskabets flåde af elbiler bliver fordoblet. Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Viggo gik i luften i efteråret og markedsfører sig som en grøn tjeneste, der udelukkende gør brug biler uden CO2-udedning.

"Vi grundlagde Viggo med en klar mission om at genopfinde måden, vi lader os transportere rundt i byerne. Det gør vi ved at kombinere teknologi, nul-emissions køretøjer og et højt serviceniveau. Viggo er født grøn, og vi kan kun glæde os over, at vi med vores mission har ramt tidsånden og i høj grad også den politiske agenda. Ordren på 50 Tesla’er en milepæl for os, fordi den beviser, at kunderne gerne vil tænke bæredygtighed ind i hverdagen,” lyder det ifølge Viggos administrerende direktør Kenneth Herschel.

Youtube lukker for Stram Kurs’ Youtube-kanaler

Google har netop lukket for den racismedømte politiker Rasmus Paludans Youtube-kanal Frihedens Stemme, og for nylig lukkede Youtube også for Paludans parti Stram Kurs’ Youtube-kanal.

Frederik Kulager der er journalist hos mediet Zetland, oplyser på Twitter, at den førstnævnt kanal havde 14.000 abonnenter og 9,5 millioner visninger, mens den sidstnævnte havde 41.000 abonnenter og 31 millioner visninger.

Youtube meddeler til Ekstra Bladet, at kanalerne er blevet lukket, fordi de overtræder tjenesten retningslinjer.

Om dagen i dag: Apple dropper den fejlslagne Newton

Den 27. februar 1998 meddelte Apple, at selskabet ville droppe den videre udvikling af selskabets PDA, Newton. Meldingen kom efter, at Steve Jobs vendte tilbage til Apple og besluttede, at det dengang kriseramte selskab skulle fokusere udviklingsindsatsen om færre produkter.

Newton blev aldrig nogen stor succes, selvom enheden blev betragtet som innovativ, da den blev lanceret i 1993,