Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kæmpe tech-konference aflyst på grund af coronavirus / Matas oplever stor vækst i online-salg / Delebilstjeneste skifter navn

Kæmpe udviklerkonference aflyst på grund af coronavirus. Matas oplever stor vækst i online-salg. Delebils-tjeneste skifter navn. ”Danmarks yngste iværksætter” lukker webshops, og så kan du stadig nå at vinde en B&O-højttaler.

Godmorgen.

Nu er det snart weekend, og her kommer fredagens morgen-briefing.

I dag er det Jacob Wittorff, der har mixet dagens første nyheds-cocktail fra Computerworld.

Vi lægger med ud med nyheden om, at endnu en stor tech-konference bliver aflyst på grund af frygt for coronavirus.

Facebook aflyser udviklerkonference i maj

5. og 6. maj skulle Facebook have afviklet den årlige udviklerkonference F8, men den aflyser selskabet nu på grund af coronavirus. Det meddeler Facebook i et blogindlæg.

”Det var en svær beslutning at tage, for F8 er en utrolig vigtig begivenhed for Facebook, og en af vores foretrukne måder at fejre folk fra hele verden. Men vi bliver nødt til at prioritere helbreddet hos vores udviklingspartnere, ansatte og alle andre der bidrager til F8 endnu højere,” skriver Konstantinos Papamiltiadis, der er direktør for Facebooks platformsparternskaber, i blogindlægget.

Konferencen skulle have været afholdt i San Jose i Californien, og det er værd at bemærke, at Apple blot en måned senere (3. til 7. juni) ligeledes planlægger at afholde sin store udviklerkonference i San Jose. Men der er endnu intet nyt om, hvorvidt selskabet planlægger at ændre i de planer.

Matas oplever stor vækst i online-salg

Hos den danske detailkæde Matas vokser online-salget hastigt. Det fremgår ifølge Finans af Matas regnskab for tredje kvartal af 2019/2020.

Kæden har især succes med at lade kunder købe online og afhente varerne i butikken. Derfor vil Matas investere yderligere i webhandel, men også afsætte en del af et 600 millioner kroner stort nyt investeringsprogram til investeringer i fysiske butikker.

”Vi vurderer løbende, hvor vi får bedst afkast på vores investeringer – herunder balancen mellem butikker og digital. I lyset af den høje onlinevækst har vi allerede valgt at skrue mere op for vores digitale investeringer, og vi er blevet mere selektive, i relation til hvilke butikker vi investerer i,” siger Matas topchef Gregers Wedell-Wedellsborg til Finans.

Delebilstjeneste skifter navn

Den populære tjeneste Drive Now, der gør det muligt at booke sig adgang til en lånebil via en app, skifter navn til Share Now. Det oplyser tjenesten i en meddelelse til Computerworld.

Navneskiftet kommer fordi Drive Now, der drives i et samarbejde mellem Arriva og BMW, har fusioneret med konkurrenten Car2go, der er ejet af Daimler.

”Vi har glædet os til at nå hertil, hvor vi nu kan præsentere Share Now for vores danske kunder. Gennem det seneste år har vi arbejdet på at udvikle en ny, fælles platform for Share Now-brandet, og det dækker blandt andet over en ny app, som man skal downloade. Samtidig har vi nu adgang til en række andre bilmærker, og allerede fra næste uge vil man som Share Now-kunde kunne køre i en Mercedes-Benz A-klasse,” lyder det fra Morten Jakobsen, administrerende direktør for Share Now Danmark i en skriftelig kommentar.

Computerworld har tidligere testet Drive Now’s biler. Du kan læse testen her.

”Danmarks yngste iværksætter” lukker webshop

Den 14-årie Sara Nersting blev kaldt Danmarks yngste iværksætter, da hun for et år siden deltog i Løvens Hule med sin webshop Kforkage. Her fik hun en investering på i alt 675.000 kroner fra Just-Eat-stifteren Jesper Buch og Freeway-topchefen Mia Wagner.

Men ifølge Finans har hun nu lukket webshoppen og den bagvedliggende virksomhed.

Hjælp Computerworld og vind en B&O-højttaler

Computerworld gennemfører igen i år en undersøgelse af 50 af de mest interessante it-virksomheders image. Derfor har vi brug for svar fra vores mange it-professionelle læsere.

Sidste års undersøgelse gav Computerworlds læsere et unikt indblik i it-virksomhedernes omdømme og kvalitet. Vi håber derfor, at du som kunde/bruger hos it-virksomhederne vil deltage i undersøgelsen og dermed være med til at skabe endnu et stærkt overblik over det danske it-marked.

Resultaterne fra undersøgelsen vil blive offentliggjort på Computerworld.dk og i vores store image-magasin, som udkommer 24. april 2020.

Undersøgelsen gennemføres af vores samarbejdspartner IFO - Instituttet for Opinionsanalyse ApS, der står som garant for, at din besvarelse behandles anonymt.

Du kan deltage i undersøgelsen her ved at bruge dette link: http://ifo.surveyreply.dk/cw2020-2.htm

Blandt deltagerne i undersøgelsen trækker vi lod om 3 x BeoPlay P2-højttalere. Vinderne får direkte besked efter, at undersøgelsen er afsluttet.

Om dagen i dag: Amerikansk militær-drone får flyvetilladelse

Den 28. februar 1998 får den amerikanske militærdrone RQ-4 Global Hawk, som det første ubemandede luftfartøj lov til at flyve regelmæssigt i civilt luftrum i USA.

Global Hawk-dronerne er stadigvæk i brug, og anvendes blandt i missioner for det amerikanske militær, Nato og det amerikanske rumagentur, NASA.