Artikel top billede

Corona-virus får europæiske virksomheder til at hamstre it-udstyr

Frygten for den voksende corona-epidemi får flere virksomheder i Europa til at hamstre it-udstyr for at medarbejderne kan arbejde hjemme.

Rundt om i Europa oplever flere leverandører, at virksomheder er i færd med at hamstre bærbare computere.

Det sker for at sikre, at medarbejderne kan arbejde hjemmefra i takt med at flere europæiske lande udsteder forbud mod at møde op på arbejdspladsen.

Det skriver Financial Times.

Avisen har talt med en italiensk laptop-leverandør, der har solgt 20 gange flere bærbare computere end normalt.

"Jeg solgte flere i går, end jeg har solgt hele den seneste måned. Hvis jeg havde haft 10 gange så mange, kunne jeg havde solgt dem på stedet," fortæller han til erhvervsmediet.

Læs også: Massivt pres fra hjemsendte medarbejdere sender Statens It-systemer i knæ: Brugere kan ikke logge på systemerne

Den største computer-leverandør i Storbritannien, Computacenter, meddeler, at man de seneste dage har modtaget nogle "seriøse ordrer."

Køberne er i disse dage mindre interesseret i, hviken type laptop de kan få, men mere om at kunne fylde op på lageret, skriver Financial Times.

Den offentlige indkøbscentral SKI har meddelt, at man kan forvente forsinkelse på aftaler, der involverer leverancer af it-udstyr blandt andet på grund af problemer med leverancer fra Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere