Artikel top billede

Corona-virus får europæiske virksomheder til at hamstre it-udstyr

Frygten for den voksende corona-epidemi får flere virksomheder i Europa til at hamstre it-udstyr for at medarbejderne kan arbejde hjemme.

Rundt om i Europa oplever flere leverandører, at virksomheder er i færd med at hamstre bærbare computere.

Det sker for at sikre, at medarbejderne kan arbejde hjemmefra i takt med at flere europæiske lande udsteder forbud mod at møde op på arbejdspladsen.

Det skriver Financial Times.

Avisen har talt med en italiensk laptop-leverandør, der har solgt 20 gange flere bærbare computere end normalt.

"Jeg solgte flere i går, end jeg har solgt hele den seneste måned. Hvis jeg havde haft 10 gange så mange, kunne jeg havde solgt dem på stedet," fortæller han til erhvervsmediet.

Læs også: Massivt pres fra hjemsendte medarbejdere sender Statens It-systemer i knæ: Brugere kan ikke logge på systemerne

Den største computer-leverandør i Storbritannien, Computacenter, meddeler, at man de seneste dage har modtaget nogle "seriøse ordrer."

Køberne er i disse dage mindre interesseret i, hviken type laptop de kan få, men mere om at kunne fylde op på lageret, skriver Financial Times.

Den offentlige indkøbscentral SKI har meddelt, at man kan forvente forsinkelse på aftaler, der involverer leverancer af it-udstyr blandt andet på grund af problemer med leverancer fra Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere