Artikel top billede

Corona-virus får europæiske virksomheder til at hamstre it-udstyr

Frygten for den voksende corona-epidemi får flere virksomheder i Europa til at hamstre it-udstyr for at medarbejderne kan arbejde hjemme.

Rundt om i Europa oplever flere leverandører, at virksomheder er i færd med at hamstre bærbare computere.

Det sker for at sikre, at medarbejderne kan arbejde hjemmefra i takt med at flere europæiske lande udsteder forbud mod at møde op på arbejdspladsen.

Det skriver Financial Times.

Avisen har talt med en italiensk laptop-leverandør, der har solgt 20 gange flere bærbare computere end normalt.

"Jeg solgte flere i går, end jeg har solgt hele den seneste måned. Hvis jeg havde haft 10 gange så mange, kunne jeg havde solgt dem på stedet," fortæller han til erhvervsmediet.

Læs også: Massivt pres fra hjemsendte medarbejdere sender Statens It-systemer i knæ: Brugere kan ikke logge på systemerne

Den største computer-leverandør i Storbritannien, Computacenter, meddeler, at man de seneste dage har modtaget nogle "seriøse ordrer."

Køberne er i disse dage mindre interesseret i, hviken type laptop de kan få, men mere om at kunne fylde op på lageret, skriver Financial Times.

Den offentlige indkøbscentral SKI har meddelt, at man kan forvente forsinkelse på aftaler, der involverer leverancer af it-udstyr blandt andet på grund af problemer med leverancer fra Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere