Artikel top billede

Heftig medvind til dansk robotproducent: Tidobler salget af ’dræberrobotter’

Ordrebøgerne bugner hos den danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics ,mens corona-epidemien raser. Bag succesen er en dræberrobot, der kan slå bakterier og vira ihjel.

For nogle virksomheder er den verserende corona-pandemi ikke ensbetydende med svindende ordrebøger og fyringer.

Det oplever den fynske robot-pioner, Blue Ocean Robotics, som melder om mere end en tidobling af vækstraterne for en af selskabets produkter. Det skriver Finans.

Coronavirussen der i disse måneder truer mennesker og sundhedsvæsener kloden giver massiv efterspørgsel efter metoder til at desinficere hospitalsstuer og -afsnit.

Et behov som den fynske robotvirksomhed kan opfylde med sin ’UVD’-maskine, en robot der evd hjælp af UV-lys kan dræbe bakterier og vira i de rum, den bevæger sig i.

Selv før corona-pandemien oplevede selskabet masser af bud efter den særlige dræberrobot, hvis efterspørgsel er eksploderet til mere end det tidobelte.

”Efterspørgslen på UVD-robotten er steget rigtig meget. Vi har haft årlige vækstrater på 400 pct., men nu ligger vi til 1.000 pct., måske 1.200 pct. Det er en ret voldsom udvikling for os,” siger Claus Risager, direktør for Blue Ocean Robotics til Finans.

De særlige omstændigheder betyder også, at leverancerne foregår i et hidtil uset tempo. Godkendelsespapirer der tidligere tog ni måneder at gennemføre, eksempelvis ved et salg i Kina, blev ekspederet på en enkel dag, dengang robotterne blev sendt ind til epidemiens arnested, Wuhan-provinsen i Kina.

For at følge med efterspørgslen udvider virksomheden staben med omkring 20 nye ansatte hver måned. I dag tæller Blue Ocean Robotics 145 medarbejdere.

Læs også: Danske robotter kommer til undsætning i Kinas kamp mod coronavirus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere