Artikel top billede

Heftig medvind til dansk robotproducent: Tidobler salget af ’dræberrobotter’

Ordrebøgerne bugner hos den danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics ,mens corona-epidemien raser. Bag succesen er en dræberrobot, der kan slå bakterier og vira ihjel.

For nogle virksomheder er den verserende corona-pandemi ikke ensbetydende med svindende ordrebøger og fyringer.

Det oplever den fynske robot-pioner, Blue Ocean Robotics, som melder om mere end en tidobling af vækstraterne for en af selskabets produkter. Det skriver Finans.

Coronavirussen der i disse måneder truer mennesker og sundhedsvæsener kloden giver massiv efterspørgsel efter metoder til at desinficere hospitalsstuer og -afsnit.

Et behov som den fynske robotvirksomhed kan opfylde med sin ’UVD’-maskine, en robot der evd hjælp af UV-lys kan dræbe bakterier og vira i de rum, den bevæger sig i.

Selv før corona-pandemien oplevede selskabet masser af bud efter den særlige dræberrobot, hvis efterspørgsel er eksploderet til mere end det tidobelte.

”Efterspørgslen på UVD-robotten er steget rigtig meget. Vi har haft årlige vækstrater på 400 pct., men nu ligger vi til 1.000 pct., måske 1.200 pct. Det er en ret voldsom udvikling for os,” siger Claus Risager, direktør for Blue Ocean Robotics til Finans.

De særlige omstændigheder betyder også, at leverancerne foregår i et hidtil uset tempo. Godkendelsespapirer der tidligere tog ni måneder at gennemføre, eksempelvis ved et salg i Kina, blev ekspederet på en enkel dag, dengang robotterne blev sendt ind til epidemiens arnested, Wuhan-provinsen i Kina.

For at følge med efterspørgslen udvider virksomheden staben med omkring 20 nye ansatte hver måned. I dag tæller Blue Ocean Robotics 145 medarbejdere.

Læs også: Danske robotter kommer til undsætning i Kinas kamp mod coronavirus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere