Artikel top billede

Heftig medvind til dansk robotproducent: Tidobler salget af ’dræberrobotter’

Ordrebøgerne bugner hos den danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics ,mens corona-epidemien raser. Bag succesen er en dræberrobot, der kan slå bakterier og vira ihjel.

For nogle virksomheder er den verserende corona-pandemi ikke ensbetydende med svindende ordrebøger og fyringer.

Det oplever den fynske robot-pioner, Blue Ocean Robotics, som melder om mere end en tidobling af vækstraterne for en af selskabets produkter. Det skriver Finans.

Coronavirussen der i disse måneder truer mennesker og sundhedsvæsener kloden giver massiv efterspørgsel efter metoder til at desinficere hospitalsstuer og -afsnit.

Et behov som den fynske robotvirksomhed kan opfylde med sin ’UVD’-maskine, en robot der evd hjælp af UV-lys kan dræbe bakterier og vira i de rum, den bevæger sig i.

Selv før corona-pandemien oplevede selskabet masser af bud efter den særlige dræberrobot, hvis efterspørgsel er eksploderet til mere end det tidobelte.

”Efterspørgslen på UVD-robotten er steget rigtig meget. Vi har haft årlige vækstrater på 400 pct., men nu ligger vi til 1.000 pct., måske 1.200 pct. Det er en ret voldsom udvikling for os,” siger Claus Risager, direktør for Blue Ocean Robotics til Finans.

De særlige omstændigheder betyder også, at leverancerne foregår i et hidtil uset tempo. Godkendelsespapirer der tidligere tog ni måneder at gennemføre, eksempelvis ved et salg i Kina, blev ekspederet på en enkel dag, dengang robotterne blev sendt ind til epidemiens arnested, Wuhan-provinsen i Kina.

For at følge med efterspørgslen udvider virksomheden staben med omkring 20 nye ansatte hver måned. I dag tæller Blue Ocean Robotics 145 medarbejdere.

Læs også: Danske robotter kommer til undsætning i Kinas kamp mod coronavirus
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere