Artikel top billede

Morgen-briefing: Chef for it-sikkerhed udnævnes til underdirektør hos Bankdata / Spilfirma eksponerer 1,1 millioner kunders oplysninger på nettet / Google lancerer børnesektion i Google Play Store / Nord Energi og Kviknet indgår samarbejdsaftale

Morgen-briefing: Chef for it-sikkerhed udnævnes til underdirektør hos Bankdata. Spilfirma eksponerer 1,1 millioner kunders oplysninger på nettet. Google lancerer børnesektion i Google Play Store. Nord Energi og Kviknet indgår samarbejdsaftale. Stripe får voldsom kapitalindsprøjtning.

Godmorgen!

Computerworld byder hermed velkommen til fredagens morgenbriefing, som dermed også er denne uges sidste it-nyhedsoverblik.

En uge, der kommer til at gå over i danmarkshistorien som ugen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) langsomt påbegyndte den gradvise genåbning af Danmark, efter landet blev lukket ned i midten af marts som følge af coronakrisen.

Selvom der er et godt stykke vej endnu, er vi altså så småt på vej tilbage til den hverdag, vi alle holder af.

I ønskes alle en god weekend, når I når så langt.

Lad os så tage hul på dagens morgenbriefing.

Chef for it-sikkerhed udnævnes til underdirektør hos Bankdata

Bankdatas hidtidige it-sikkerhedschef, Karsten Brinkmann, er blevet udnævnt til underdirektør i selskabet.

Han bliver dermed medlem af Bankdatas chefgruppe med ansvar for it-sikkerhed og compliance.

Det oplyser Bankdata i en meddelelse til Computerworld.

"Med udnævnelsen af Karsten til underdirektør bekræfter vi over for vores kunder, at sikkerheden vedrørende deres kundedata og forretning har allerhøjeste prioritet. It er rygraden i bankforretning, og vi står inde for, at sikkerheden er i top. Vores samarbejdspartnere kan se, at den it-sikkerhedsansvarlige har den tyngde og det mandat, som skal til," lyder det i meddelelsen fra Lene Weldum, der er direktør med ansvar for drift og compliance hos Bankdata.

Karsten Brinkmann har arbejdet i Bankdata siden marts 2018.

Spilfirma eksponerer 1,1 millioner kunders oplysninger på nettet

SCUF Gaming, der sælger controllere til pc, Xbox og PS4, har fået eksponeret mere end en million kunders informationer online.

Oplysningerne er muligvis blevet stjålet af kriminelle.

Det skriver it-sikkerhedsfirmaet Bitdefender i en meddelelse til Computerworld.

I lækket er der tale om fulde navne, emailadresser, fysiske adresser, telefonnumre og ordrehistorikker på 1.128.649 kunder.

Heraf er dele af kreditkortnumre, kreditkorts udløbsdato, ordrenumre og transaktions-id'er for 991.478 kunder blevet lækket.

Derudover kommer brugernavne, fulde navne, krypterede kodeord, emailadresser, bruger-roller og session id'er for 754 SCUF Gaming-medarbejdere, detaljer på reparationsordre for 144.479 kunder samt et ukendt antal API-nøgler, der bruges til at autentificere brugere, når de skal have adgang til softwaregrænseflader.

Google lancerer børnesektion i Google Play Store

Den amerikanske it-gigant Google lancerer nu en børnesektion i Google Play Store.

Det skriver The Verge.

Børneafdelingen i Google Play Store vil indeholde apps, der har fået gode anmeldelser af undervisere samt apps, som har et særligt uddannelsesformål for børnene.

Nord Energi og Kviknet indgår samarbejdsaftale

Nord Energi har indgået en samarbejdsaftale med Kviknet, som betyder, at Kviknet bliver den femte udbyder på Nord Energis fibernet.

Med andre ord får de nordjyske fiberkunder nu flere valgmuligheder til at udnytte højhastighedsfibernettet.

Det oplyser parterne i en fælles meddelelse til Computerworld.

Nord Energi vil i løbet af 2020 have udrullet fiberbredbånd til næsten 120.000 adresser i det meste af Vendsyssel samt Læsø.

Stripe får voldsom kapitalindsprøjtning

Silicon Valley-selskabet Stripe har rejst hele 600 millioner dollar i en investeringsrunde til en værdiansættelse på 36 milliarder dollar.

Det skriver CNBC.

Investorerne inkluderer blandt andet Andreessen Horowitz, General Catalyst, Alphabet-ejede GV (det tidligere Google Ventures, red.) og Sequoia Capital.
Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.