Netcompany skal levere ny smittesporingsapp til staten

Netcompany står bag to nye digitale løsninger til staten i kampen mod coronavirus.

Netcompany får til opgave at skulle udvikle og levere en ny digital løsning ved navn COVIDmeter, der skal indsamle mere viden om coronavirus ogcovid-19 i Danmark.

Derudover arbejder Netcompany ligeledes på en ny app, der kan bruges i regeringens genåbningsstrategi.

Det oplyser de danske sundhedsmyndigheder og Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.

Her fremgår det, at sundhedsmyndighederne og Digitaliseringsstyrelsen har udviklet COVIDmeter i samarbejde med Netcompany.

"Netcompany har vederlagsfrit udviklet en bred national beredskabsapplikation til brug for myndighedernes COVID-19 indsats. COVIDmeter kan anvendes af alle borgere, der har et NemID," står der i meddelelsen.

Mens Netcompany altså skal stå for COVIDmeter, står det danske it-konsulenthus Nine bag udviklingen af statens lønkompensationsordning som følge af coronakrisen.

Det kan du læse mere om her: Lyn-ordre: Danske Nine skal hastelevere statens ekstraordinære system til lønkompensation

Minister opfordrer så mange danskere som muligt til at bruge løsninger
Danmarks sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) håber, at så mange danskere som muligt vil benytte sig af de nye løsninger.

"Det har været afgørende for os at lære af de løsninger, som borgere og iværksættere har sat i søen på eget initiativ. Vi har fra start af haft en ambition om at lade os inspirere, men også at den nye løsning skulle være fuldstændig sikker at anvende og basere sig på de videnskabelige metoder, som Statens Serum Institut anvender," lyder det i meddelelsen fra Magnus Heunicke, der fortsætter:

"Vi håber, at så mange som muligt vil bruge den nye løsning og ugentligt svare på, om de har haft symptomer på sygdom. Det vil give myndighederne et endnu bedre datagrundlag for at vurdere udbredelsen af smitte i samfundet og understøtte beslutningerne om den gradvise genåbning af Danmark."

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet

Her er løsningerne
COVIDmeter er allerede gået i luften og erstatter Influmeter fra Statens Serum Institut, der indtil nu har været brugt til symptomrapportering.

De danske myndigheder vil derudover i løbet af de kommende uger også lancere en app, som kan styrke datagrundlaget for sundhedsmyndighedernes løbende epidemiologiske overvågning af smitteudbredelse.

Appen kan derudover understøtte en hensigtsmæssig adfærd blandt borgere, som kan minimere smitteudbredelse i takt med, at samfundet gradvist genåbnes.

COVIDmeter har til formål at indsamle oplysninger fra danskerne om sygdomssymptomer via et spørgeskema til Statens Serum Institut.

I den kommende app fra Netcompany vil borgere over 15 år få adgang.

Appen kan i første version via bluetooth registrere kontakt inden for en til to meters afstand af andre, som også har valgte af downloade appen.

Det kan give nyttig information om kontaktmønstre og skal hjælpe sundhedsmyndighederne med følge op på smitteudbredelsen.

Læs også: "Det var helt fantastisk, hvad Liverpools manager Jürgen Klopp sagde forleden"

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.