Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany skal levere ny smittesporingsapp til staten

Netcompany står bag to nye digitale løsninger til staten i kampen mod coronavirus.

Netcompany får til opgave at skulle udvikle og levere en ny digital løsning ved navn COVIDmeter, der skal indsamle mere viden om coronavirus og covid-19 i Danmark.

Derudover arbejder Netcompany ligeledes på en ny app, der kan bruges i regeringens genåbningsstrategi.

Første version af appen er pro bono - det vil sige gratis - udviklet af Netcompany på eget initiativ i et samarbejde med sundhedsmyndighederne og Digitaliseringsstyrelsen.

Det oplyser de danske sundhedsmyndigheder og Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.

Her fremgår det, at sundhedsmyndighederne og Digitaliseringsstyrelsen har udviklet COVIDmeter i samarbejde med Netcompany.

"Netcompany har vederlagsfrit udviklet en bred national beredskabsapplikation til brug for myndighedernes COVID-19 indsats. COVIDmeter kan anvendes af alle borgere, der har et NemID," står der i meddelelsen.

Mens Netcompany altså skal stå for COVIDmeter, står det danske it-konsulenthus Nine bag udviklingen af statens lønkompensationsordning som følge af coronakrisen.

Det kan du læse mere om her: Lyn-ordre: Danske Nine skal hastelevere statens ekstraordinære system til lønkompensation

Minister opfordrer så mange danskere som muligt til at bruge løsninger

Danmarks sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) håber, at så mange danskere som muligt vil benytte sig af de nye løsninger.

"Det har været afgørende for os at lære af de løsninger, som borgere og iværksættere har sat i søen på eget initiativ. Vi har fra start af haft en ambition om at lade os inspirere, men også at den nye løsning skulle være fuldstændig sikker at anvende og basere sig på de videnskabelige metoder, som Statens Serum Institut anvender," lyder det i meddelelsen fra Magnus Heunicke, der fortsætter:

"Vi håber, at så mange som muligt vil bruge den nye løsning og ugentligt svare på, om de har haft symptomer på sygdom. Det vil give myndighederne et endnu bedre datagrundlag for at vurdere udbredelsen af smitte i samfundet og understøtte beslutningerne om den gradvise genåbning af Danmark."

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet

Her er løsningerne

COVIDmeter er allerede gået i luften og erstatter Influmeter fra Statens Serum Institut, der indtil nu har været brugt til symptomrapportering.

De danske myndigheder vil derudover i løbet af de kommende uger også lancere en app, som kan styrke datagrundlaget for sundhedsmyndighedernes løbende epidemiologiske overvågning af smitteudbredelse.

Appen kan derudover understøtte en hensigtsmæssig adfærd blandt borgere, som kan minimere smitteudbredelse i takt med, at samfundet gradvist genåbnes.

COVIDmeter har til formål at indsamle oplysninger fra danskerne om sygdomssymptomer via et spørgeskema til Statens Serum Institut.

I den kommende app fra Netcompany vil borgere over 15 år få adgang.

Appen kan i første version via bluetooth registrere kontakt inden for en til to meters afstand af andre, som også har valgte af downloade appen.

Det kan give nyttig information om kontaktmønstre og skal hjælpe sundhedsmyndighederne med følge op på smitteudbredelsen.

Læs også: "Det var helt fantastisk, hvad Liverpools manager Jürgen Klopp sagde forleden"