Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

GlobalConnect ramt af ransomware-angreb: Har spredt sig til flere af selskabets kunder

Et ransomware-angreb der har ramt GlobalConnect har samtidig lagt flere af selskabets kunder ned. Direktøren forsikrer at situationen er under kontrol.

Det danske selskab GlobalConnect er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har lagt flere kunders systemer ned.

I slutningen af sidste uge blev flere af selskabets kunders backup-systemer, der er hostet hos GlobalConnect, ramt af et ransomware-angreb.

Det skriver ITWatch.

Angrebet har ikke ramt GlobalConnects egene systemer, men ifølge direktør Louise Hahn er det kun under en håndfuld selskaber, der er blevet ramt af angebet.

"Hændelsen har været i en lille del af vores forretning med it-services. I det forretningsområde er det kun nogle få kunder, som er berørt," siger hun til ITWatch og understreger, at situationen igen er under kontrol.

Ramt af ransomware sidste år

GlobalConnect blev i november også ramt af et ransomware-angreb. Her var der dog tale om et væsenligt større angreb, der førte til, at virksomheden måtte lukke for flere af sine egne it-systemer.

Her gik kunderne fri, men i mere end to uger kæmpede selskabet med at få de sidste systemer op at køre igen.

Læs mere her: GlobalConnect har stadig ikke adgang til alle it-systemer to uger efter hackerangreb: Så meget ekstra arbejde kostede cyberangrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere