GlobalConnect ramt af ransomware-angreb: Har spredt sig til flere af selskabets kunder

Et ransomware-angreb der har ramt GlobalConnect har samtidig lagt flere af selskabets kunder ned. Direktøren forsikrer at situationen er under kontrol.

Det danske selskab GlobalConnect er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har lagt flere kunders systemer ned.

I slutningen af sidste uge blev flere af selskabets kunders backup-systemer, der er hostet hos GlobalConnect, ramt af et ransomware-angreb.

Det skriver ITWatch.

Angrebet har ikke ramt GlobalConnects egene systemer, men ifølge direktør Louise Hahn er det kun under en håndfuld selskaber, der er blevet ramt af angebet.

"Hændelsen har været i en lille del af vores forretning med it-services. I det forretningsområde er det kun nogle få kunder, som er berørt," siger hun til ITWatch og understreger, at situationen igen er under kontrol.

Ramt af ransomware sidste år
GlobalConnect blev i november også ramt af et ransomware-angreb. Her var der dog tale om et væsenligt større angreb, der førte til, at virksomheden måtte lukke for flere af sine egne it-systemer.

Her gik kunderne fri, men i mere end to uger kæmpede selskabet med at få de sidste systemer op at køre igen.

Læs mere her: GlobalConnect har stadig ikke adgang til alle it-systemer to uger efter hackerangreb: Så meget ekstra arbejde kostede cyberangrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.