Artikel top billede

GlobalConnect ramt af ransomware-angreb: Har spredt sig til flere af selskabets kunder

Et ransomware-angreb der har ramt GlobalConnect har samtidig lagt flere af selskabets kunder ned. Direktøren forsikrer at situationen er under kontrol.

Det danske selskab GlobalConnect er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har lagt flere kunders systemer ned.

I slutningen af sidste uge blev flere af selskabets kunders backup-systemer, der er hostet hos GlobalConnect, ramt af et ransomware-angreb.

Det skriver ITWatch.

Angrebet har ikke ramt GlobalConnects egene systemer, men ifølge direktør Louise Hahn er det kun under en håndfuld selskaber, der er blevet ramt af angebet.

"Hændelsen har været i en lille del af vores forretning med it-services. I det forretningsområde er det kun nogle få kunder, som er berørt," siger hun til ITWatch og understreger, at situationen igen er under kontrol.

Ramt af ransomware sidste år

GlobalConnect blev i november også ramt af et ransomware-angreb. Her var der dog tale om et væsenligt større angreb, der førte til, at virksomheden måtte lukke for flere af sine egne it-systemer.

Her gik kunderne fri, men i mere end to uger kæmpede selskabet med at få de sidste systemer op at køre igen.

Læs mere her: GlobalConnect har stadig ikke adgang til alle it-systemer to uger efter hackerangreb: Så meget ekstra arbejde kostede cyberangrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere