Artikel top billede

Amazon går ind på markedet for selvkørende biler: På trapperne med milliard-opkøb

Tech-giganten er på vej til at spendere et større milliardbeløb på selskabet Zoox og dets selvkørende teknologi.

Handels- og tech-giganten Amazon er meget tæt på at lukke en milliardhandel, der vil styrke selskabets satsning indenfor selvkørende køretøjer.

Ifølge Wall Street Journal er Amazon nogle uger fra at købe virksomheden Zoox. Et selskab der specialiserer sig indenfor hardware og software til eldrevne autonome robot-taxaer.

Handlen er ifølge mediets kilder ikke faldet på plads endnu, hvorfor forhandlingen fortsat kan nå at bryde sammen, lyder det.

Zoox er grundlagt i 2014 og er senest i 2018 blevet vurderet til at være 3,2 milliarder dollar værd. Omsat til danske kroner, svarer det til knap 22 milliarder kroner. Blandt Zoox investorer er venture-selskaberne Lux Capital og Primavera Capital.

Siden dengang har interessen for selvkørende teknologi stilnet, noterer mediet, som samtidig skriver at både Google, Tesla, General Motors, Uber, Intel og Rivian har investeret massive beløb i autonome køretøjer.

Læs også: Alvorlig software-fejl fundet i Tesla-biler – kan narres af et stykke tape
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere