Artikel top billede

Amazon går ind på markedet for selvkørende biler: På trapperne med milliard-opkøb

Tech-giganten er på vej til at spendere et større milliardbeløb på selskabet Zoox og dets selvkørende teknologi.

Handels- og tech-giganten Amazon er meget tæt på at lukke en milliardhandel, der vil styrke selskabets satsning indenfor selvkørende køretøjer.

Ifølge Wall Street Journal er Amazon nogle uger fra at købe virksomheden Zoox. Et selskab der specialiserer sig indenfor hardware og software til eldrevne autonome robot-taxaer.

Handlen er ifølge mediets kilder ikke faldet på plads endnu, hvorfor forhandlingen fortsat kan nå at bryde sammen, lyder det.

Zoox er grundlagt i 2014 og er senest i 2018 blevet vurderet til at være 3,2 milliarder dollar værd. Omsat til danske kroner, svarer det til knap 22 milliarder kroner. Blandt Zoox investorer er venture-selskaberne Lux Capital og Primavera Capital.

Siden dengang har interessen for selvkørende teknologi stilnet, noterer mediet, som samtidig skriver at både Google, Tesla, General Motors, Uber, Intel og Rivian har investeret massive beløb i autonome køretøjer.

Læs også: Alvorlig software-fejl fundet i Tesla-biler – kan narres af et stykke tape
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere