Artikel top billede

Amazon går ind på markedet for selvkørende biler: På trapperne med milliard-opkøb

Tech-giganten er på vej til at spendere et større milliardbeløb på selskabet Zoox og dets selvkørende teknologi.

Handels- og tech-giganten Amazon er meget tæt på at lukke en milliardhandel, der vil styrke selskabets satsning indenfor selvkørende køretøjer.

Ifølge Wall Street Journal er Amazon nogle uger fra at købe virksomheden Zoox. Et selskab der specialiserer sig indenfor hardware og software til eldrevne autonome robot-taxaer.

Handlen er ifølge mediets kilder ikke faldet på plads endnu, hvorfor forhandlingen fortsat kan nå at bryde sammen, lyder det.

Zoox er grundlagt i 2014 og er senest i 2018 blevet vurderet til at være 3,2 milliarder dollar værd. Omsat til danske kroner, svarer det til knap 22 milliarder kroner. Blandt Zoox investorer er venture-selskaberne Lux Capital og Primavera Capital.

Siden dengang har interessen for selvkørende teknologi stilnet, noterer mediet, som samtidig skriver at både Google, Tesla, General Motors, Uber, Intel og Rivian har investeret massive beløb i autonome køretøjer.

Læs også: Alvorlig software-fejl fundet i Tesla-biler – kan narres af et stykke tape
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere