Computerworlds redaktionelle håndbog anno 1992

Et ekko fra svundne tider med faxmaskiner og blanketter i metermål

Chefredaktøren har ordet: Forestil dig corona-arbejdet anno 1992. Uden net, uden fax-maskiner derhjemme, uden mobiltelefoner og med hundredvis af manuelle processer, der involverede Peter, Magdalena, Bent, Jens, Lillian, Marianne og endeløse baner af fysiske blanketter.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
”Billetter og hotelophold bestilles hos Mette. Valuta bestilles hos Marianne eller Lillian. Magdalena skal have rejseafregningen senest tre dage efter hjemkomst. Blanketten ligger ved siden af faxmaskinen.”

Citatet er fra Computerworlds redaktionelle håndbog anno 1992.

I den kunne du finde svaret på stort set alt, hvad der skulle til for at kunne fungere som it-journalist for 28 år siden.

Der var blandt andet tips til dias-søgning i det fysiske arkiv, bestilling af fotograf ... og så hvordan at man, med hjælp fra Birte, kunne sikre, at navlestrengen til redaktionen ikke pludselig blev klippet:

”Når du rejser, så læg en seddel med telefon- og faxnummer til Birte. Taxabon’er udleveres hos Magdalena.”

Ren nostalgi - med en vigtig pointe
Det er ren nostalgi. Specielt for dem af os. der kan huske dengang, hvor adgangen til taxabon’er var et stensikkert tegn på, at karrieren var på rette spor.

Senere var der et par fyre, der opfandt Google, og tog røven på alle verdens medier i et sådan et omfang, at redaktionen under finanskrisen måtte deles om et tre-zoners HT-klippekort der, som andre værdigenstande, blev sikkert opbevaret i redaktørens skuffe.

Disruption før Hella Joofs indianere
Sådan gik det op og ned i showbusiness dengang, da digitaliseringen ankom, og disruption var noget, der stadig skete i erhvervslivet – og ikke var reduceret til indianere med trang til at antænde deres egne tipier.

Alligevel er der grund til at hylde digitaliseringen. For forestil dig corona-arbejdet anno 1992.

Uden net, uden fax-maskiner derhjemme, uden mobiltelefoner og med hundredvis af manuelle processer, der involverede Peter, Magdalena, Bent, Jens, Lillian, Marianne og endeløse baner af fysiske blanketter.

Så måske driller nettet, måske har ungernes skærmtid antaget et omfang, der tynger samvittigheden, og måske svarer det realiserede budget for andet kvartal til en mellemgod tre-retters frokost – uden drikkevarer.

Men uden den grundlæggende digitalisering af arbejdspladsen, hjemmet og samfundet generelt havde vi ikke haft en nedlukning. Vi havde haft en mørklægning.

Forhåbentligt vil den lektion brænde sig fast hos både offentlige og private beslutningstagere.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen

0 Premium-indhold

Elbek & Vejrup lander tocifrede vækstrater trods coronakrisen

0 Premium-indhold

Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel

0 Premium-indhold

Se Danmarks Statistik-CIO'ens omfattende it-sikkerhedsplan efter hackerangreb i 2016

0 Premium-indhold

One.com fortsætter massiv opkøbsbølge og køber Larsen Data


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.