Artikel top billede

Ny iPad-software afslører: Fremover skal Apple-brugerne huske særlige tastekombinationer

I en kommende betaversion af iPadOS afsløres det, at Apple vil tilbyde en anden måde at styre tablet-computeren på.

Apples specialudviklede keyboards til iPads deler alle den samme svaghed: De har ikke nogen dedikerede funktionsknapper til at styre systemet - eksempelvis når systemets volumen eller lysstyrke skal tilpasses.

Læs også: Dom: Apples nye magiske keyboard: Øv, det fungerer irriterende godt!

Det tyder nu på, at dette afsavn vil blive imødekommet i næste betaversion af iPadOS styresystemet, version 13.5.5, hvor der ifølge netmediet 9to5mac kan findes spor af tastatur-genveje, som kan afløse de manglende funktionstaster.

I stedet for at have en stribe med funktionstaster over de primære taster, vil enkelte funktioner såsom skærmens eller tasternes lysstyrkes kunne justeres op eller ned ved en taste-kombination.

Vil du slippe for at skulle åbne kontrolpanel eller indstillinger, vil der altså skulle huskes nogle særlige tastekombinationer.

Hvorvidt der vil kunne skræddersys genveje, kunne ikke afprøves endnu, lyder det.

På nuværende tidspunkt gør Apple det muligt at omprogrammere enkelte taster, så eksempelvis ’Caps Lock’ knappen kan fungere som ’Escape’ tast i stedet.

Læs også: Det virker altså overraskende godt: Derfor bør du prøve at styre din iPad med en mus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere