Artikel top billede

Ny iPad-software afslører: Fremover skal Apple-brugerne huske særlige tastekombinationer

I en kommende betaversion af iPadOS afsløres det, at Apple vil tilbyde en anden måde at styre tablet-computeren på.

Apples specialudviklede keyboards til iPads deler alle den samme svaghed: De har ikke nogen dedikerede funktionsknapper til at styre systemet - eksempelvis når systemets volumen eller lysstyrke skal tilpasses.

Læs også: Dom: Apples nye magiske keyboard: Øv, det fungerer irriterende godt!

Det tyder nu på, at dette afsavn vil blive imødekommet i næste betaversion af iPadOS styresystemet, version 13.5.5, hvor der ifølge netmediet 9to5mac kan findes spor af tastatur-genveje, som kan afløse de manglende funktionstaster.

I stedet for at have en stribe med funktionstaster over de primære taster, vil enkelte funktioner såsom skærmens eller tasternes lysstyrkes kunne justeres op eller ned ved en taste-kombination.

Vil du slippe for at skulle åbne kontrolpanel eller indstillinger, vil der altså skulle huskes nogle særlige tastekombinationer.

Hvorvidt der vil kunne skræddersys genveje, kunne ikke afprøves endnu, lyder det.

På nuværende tidspunkt gør Apple det muligt at omprogrammere enkelte taster, så eksempelvis ’Caps Lock’ knappen kan fungere som ’Escape’ tast i stedet.

Læs også: Det virker altså overraskende godt: Derfor bør du prøve at styre din iPad med en mus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere