Artikel top billede

TDC, Ericsson og Grundfos indgår nyt 5G-samarbejde: Skal skabe Danmarks første industrielle 5G-netværk

Danmarks første industrielle 5G-netværk skal opføres hos Grundfos' produktionsfacilitetter i Bjerringbro.

TDC og Ericsson skal i samarbejde med den midtjyske pumpeproducent Grundfos etablere Danmarks første industrielle 5G-netværk.

Det oplyser TDC i en pressemeddelelse.

I dag gør Grundfos brug af kablede ethernet-forbindelse på selskabets fabrik i Bjerringbro, men med etableringen af et 5G-netværk bliver det muligt at klippe kablerne over og erstatte dem med en mere fleksibel trådløs læsning.

Læs også: Mød manden der skal kickstarte innovationen hos Grundfos: I fremtiden skal vi ikke blot sælge pumper, men adgang til vand

Kan skabe højere effektivitet

Ifølge TDC vil 5G gøre det muligt for grundfos af teste produktionsscenarier, der ikke er mulige med kablede forbindelser.

Samtidig vurderer TDC også, at etableringen 5G-netværket vil bidrage til øget automatisering og dermed hæve effektiviseringen i Grundfos produktionsfaciliteter.

”5G er vigtigt for industriens fremtid, også kendt som Industry 4.0, hvor digitale og smarte teknologier i øget grad erstatter gamle produktionsmetoder. Vi ser frem til at levere fremtidens infrastruktur, samt drive digitaliseringen af det danske samfund, understøttet af vores landsdækkende udrulning af 5G,” siger Michael Fränkle, der er netværksdirektør hos TDC Net ifølge pressemeddelelsen.

Åbner for IOT-muligheder

Det nye samarbejde vil blandt andet gøre det muligt at skabe IOT-produkter ved at forbinde Grundfos pumper til internettet via 5G.

Et perspektiv der vækker begejstring hos Grundfos' innovationsdirektør Frederik Ôstbye, der selv har en fortid som IoT-chef hos den norske telegigant Telenor.

”Innovation er en integreret del af Grundfos. Vi stopper aldrig med at udfordre os selv. Dette gælder både for udvikling og raffinering af vores pumper og løsninger, samt vores tjenester. Det samme gør sig gældende for måderne vi arbejder på. Vi er altid klar til at finde måder, hvorpå vi kan forbedre det vi gør. Ved at introducere et 5G-netværk i en af vores fabrikker, vil vi undersøge nye muligheder inden for industriel produktion,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: "I øjeblikket er jeg meget optaget af den revolution, der er i gang med såkaldte bio-hacks, og jeg har netop fået indsat en chip i min venstre hånd"