Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

TDC, Ericsson og Grundfos indgår nyt 5G-samarbejde: Skal skabe Danmarks første industrielle 5G-netværk

Danmarks første industrielle 5G-netværk skal opføres hos Grundfos' produktionsfacilitetter i Bjerringbro.

TDC og Ericsson skal i samarbejde med den midtjyske pumpeproducent Grundfos etablere Danmarks første industrielle 5G-netværk.

Det oplyser TDC i en pressemeddelelse.

I dag gør Grundfos brug af kablede ethernet-forbindelse på selskabets fabrik i Bjerringbro, men med etableringen af et 5G-netværk bliver det muligt at klippe kablerne over og erstatte dem med en mere fleksibel trådløs læsning.

Læs også: Mød manden der skal kickstarte innovationen hos Grundfos: I fremtiden skal vi ikke blot sælge pumper, men adgang til vand

Kan skabe højere effektivitet

Ifølge TDC vil 5G gøre det muligt for grundfos af teste produktionsscenarier, der ikke er mulige med kablede forbindelser.

Samtidig vurderer TDC også, at etableringen 5G-netværket vil bidrage til øget automatisering og dermed hæve effektiviseringen i Grundfos produktionsfaciliteter.

”5G er vigtigt for industriens fremtid, også kendt som Industry 4.0, hvor digitale og smarte teknologier i øget grad erstatter gamle produktionsmetoder. Vi ser frem til at levere fremtidens infrastruktur, samt drive digitaliseringen af det danske samfund, understøttet af vores landsdækkende udrulning af 5G,” siger Michael Fränkle, der er netværksdirektør hos TDC Net ifølge pressemeddelelsen.

Åbner for IOT-muligheder

Det nye samarbejde vil blandt andet gøre det muligt at skabe IOT-produkter ved at forbinde Grundfos pumper til internettet via 5G.

Et perspektiv der vækker begejstring hos Grundfos' innovationsdirektør Frederik Ôstbye, der selv har en fortid som IoT-chef hos den norske telegigant Telenor.

”Innovation er en integreret del af Grundfos. Vi stopper aldrig med at udfordre os selv. Dette gælder både for udvikling og raffinering af vores pumper og løsninger, samt vores tjenester. Det samme gør sig gældende for måderne vi arbejder på. Vi er altid klar til at finde måder, hvorpå vi kan forbedre det vi gør. Ved at introducere et 5G-netværk i en af vores fabrikker, vil vi undersøge nye muligheder inden for industriel produktion,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: "I øjeblikket er jeg meget optaget af den revolution, der er i gang med såkaldte bio-hacks, og jeg har netop fået indsat en chip i min venstre hånd"Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.