TDC, Ericsson og Grundfos indgår nyt 5G-samarbejde: Skal skabe Danmarks første industrielle 5G-netværk

Danmarks første industrielle 5G-netværk skal opføres hos Grundfos' produktionsfacilitetter i Bjerringbro.

TDC og Ericsson skal i samarbejde med den midtjyske pumpeproducent Grundfos etablere Danmarks første industrielle 5G-netværk.

Det oplyser TDC i en pressemeddelelse.

I dag gør Grundfos brug af kablede ethernet-forbindelse på selskabets fabrik i Bjerringbro, men med etableringen af et 5G-netværk bliver det muligt at klippe kablerne over og erstatte dem med en mere fleksibel trådløs læsning.

Læs også: Mød manden der skal kickstarte innovationen hos Grundfos: I fremtiden skal vi ikke blot sælge pumper, men adgang til vand

Kan skabe højere effektivitet
Ifølge TDC vil 5G gøre det muligt for grundfos af teste produktionsscenarier, der ikke er mulige med kablede forbindelser.

Samtidig vurderer TDC også, at etableringen 5G-netværket vil bidrage til øget automatisering og dermed hæve effektiviseringen i Grundfos produktionsfaciliteter.

”5G er vigtigt for industriens fremtid, også kendt som Industry 4.0, hvor digitale og smarte teknologier i øget grad erstatter gamle produktionsmetoder. Vi ser frem til at levere fremtidens infrastruktur, samt drive digitaliseringen af det danske samfund, understøttet af vores landsdækkende udrulning af 5G,” siger Michael Fränkle, der er netværksdirektør hos TDC Net ifølge pressemeddelelsen.

Åbner for IOT-muligheder
Det nye samarbejde vil blandt andet gøre det muligt at skabe IOT-produkter ved at forbinde Grundfos pumper til internettet via 5G.

Et perspektiv der vækker begejstring hos Grundfos' innovationsdirektør Frederik Ôstbye, der selv har en fortid som IoT-chef hos den norske telegigant Telenor.

”Innovation er en integreret del af Grundfos. Vi stopper aldrig med at udfordre os selv. Dette gælder både for udvikling og raffinering af vores pumper og løsninger, samt vores tjenester. Det samme gør sig gældende for måderne vi arbejder på. Vi er altid klar til at finde måder, hvorpå vi kan forbedre det vi gør. Ved at introducere et 5G-netværk i en af vores fabrikker, vil vi undersøge nye muligheder inden for industriel produktion,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: "I øjeblikket er jeg meget optaget af den revolution, der er i gang med såkaldte bio-hacks, og jeg har netop fået indsat en chip i min venstre hånd"


mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.