BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Serie: Hvad nu hvis verden blev klonet for 30 år siden?

I sci-fi serien Counterpart klones verden af østtyske videnskabsfolk, og de to dele udvikler sig i hver sin retning. Det giver masser af arbejde til diplomater, spioner, lejemordere og andet godtfolk.

Både fantasy- og science fiction – samt visse historikere, selv om det ikke er velset! – leger undertiden med kontrafaktiske scenarier, hvor historien stak af i en helt anden retning.

For hvad nu, hvis en bilulykke havde slået Hitler eller Churchill ihjel allerede i 1931 (begge dele var faktisk tæt på)? Eller hvis Den Spanske Armada havde invaderet England i 1588? Eller… Ja, mulighederne er uendelige.

Det får vi naturligvis aldrig at vide. Men i sci-fi serien Counterpart – der kan ses på Viaplay – er det en helt anden sag. Her er verden nemlig blevet klonet for 30 år siden, og de to dele udvikler sig forskelligt.

Opsplitningen holdes hemmelig for de nu to verdensbefolkninger, men bag facaden foregår en livlig udveksling af diplomater, spioner og lejemordere via den eneste overgang mellem de to verdener.

Den ligger i en dyb kælder under et FN-agentur i (naturligvis!) Berlin og bevogtes efter alle kunstens regler – af begge sider.

Over tid har små ændringer i hver af de to verdener skabt store forskelle. For eksempel kan Prince’s nyeste album skabe en hel del ravage, hvis det smugles til ”vores” del af verden, hvor han jo desværre er død.

Serien er befriende fri for rumpistoler og effekter. Derimod er sci-fi-elementerne subtile og kommer mest til udtryk i situationer, hvor personer møder deres ”counterparts” – altså deres dubletter, som alle over 30 år gamle har.

Små forskelle ses også i de komplicerede forhandlinger, som diplomatiet havner i, når der udveksles informationer. Den ene verden tilbyder oplysninger om, hvor der ligger store oliereserver i Stillehavet, mens den anden køber dem med information om vacciner.

Netop sygdom er årsagen til, at det går helt skævt mellem de to verdener. Cirka ti år efter spaltningen rammes den ene verden således af et udbrud af en særdeles smitsom influenza-lignende sygdom, som dræbte syv procent af befolkningen.

Her er mundbind derfor normen i det offentlige rum, mens store skilte advarer om, at det er strafbart ikke at angive folk, som mistænkes for at være smittede. Der er også desinfektionsapparater indbygget i lygtepælene.

Konspirationsteorier blandt embedsfolk går nu på, at det var den anden verden, som sendte smitten via portalen.

Et hemmeligt netværk opbygges, hvor dubletter udskiftes på højtstående poster med agenter fra den anden verden, som bare venter på ordren til det endelige hævnangreb.

Counterparts emmer af øst-vest-analogier, men vinder først og fremmest på de psykologiske aspekter af mødet med skyggesiden – både på det personlige og samfundsmæssige plan.

Derudover er Counterparts værd at se for dens ufrivilligt aktuelle beskrivelse af et moderne samfund, der rammes af en virus, der ligner – men som er betydeligt mere rå – end Covid-19.

I rollerne ses blandt andre J. K. Simmons, danske Ulrich Thomsen samt Sara Serraiocco som lejemorder.

Titel: Counterparts. Kan ses på Viaplay (to sæsoner)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.