Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Vejdirektoratet giver grønt lys til Københavns første selvkørende busser

Vejdirektoratet giver grønt lys til Københavns første selvkørende busser, der ruller afsted om få uger.

Om få uger vil Københavns første selvkørende bus trille afsted i byen.

Vejdirektoratet har nemlig netop givet grønt lys til den lille bus, der kommer til at køre på en knap halvanden kilometer lang rute i den københavnske Nordhavn.

Bag projektet står selskabet Autonomous Mobility, der ansøgte Vejdirektoratet om tilladelse til at sende den lille bus ud i trafikken i foråret.

“Fra begyndelsen af august 2020 vil vores selv-kørende minibus trille i havneområdet i Nordhavn og levere sikker og bæredygtig mobilitet,” lyder det i en meddelelse fra Avenue Project.

Avenue Project er det overordnede projekt, der er støttet finansielt af EU og som omfatter tilsvarende forsøg med små selvkørende busser i Geneve, Lyon og Luxembourg.

De små busser, der nu er på vej i København, er magen til dem, der er på vej på en tilsvarende rundstrækning i Aalborg.

Autonomus Mobility har søgt om at indsætte op til fire busser i drift på rundstrækningen, og det er planen, at de skal være gratis at anvende.

Det er planen, at der altid skal være en medarbejder ombord, som skal byde passagerer velkommen og holde øje med, at sikkerheden er i orden.

Ruten får seks stoppesteder.

Du kan læse mere om ruten og projektet i København her.

Du kan læse mere om bussen i Aalborg her: Dansk kommune på vej med selvkørende bus - kan blive den første i Danmark
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Technical Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect

BAADER Logistix A/S

Erfaren .NET-softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere