Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Vejdirektoratet giver grønt lys til Københavns første selvkørende busser

Vejdirektoratet giver grønt lys til Københavns første selvkørende busser, der ruller afsted om få uger.

Om få uger vil Københavns første selvkørende bus trille afsted i byen.

Vejdirektoratet har nemlig netop givet grønt lys til den lille bus, der kommer til at køre på en knap halvanden kilometer lang rute i den københavnske Nordhavn.

Bag projektet står selskabet Autonomous Mobility, der ansøgte Vejdirektoratet om tilladelse til at sende den lille bus ud i trafikken i foråret.

“Fra begyndelsen af august 2020 vil vores selv-kørende minibus trille i havneområdet i Nordhavn og levere sikker og bæredygtig mobilitet,” lyder det i en meddelelse fra Avenue Project.

Avenue Project er det overordnede projekt, der er støttet finansielt af EU og som omfatter tilsvarende forsøg med små selvkørende busser i Geneve, Lyon og Luxembourg.

De små busser, der nu er på vej i København, er magen til dem, der er på vej på en tilsvarende rundstrækning i Aalborg.

Autonomus Mobility har søgt om at indsætte op til fire busser i drift på rundstrækningen, og det er planen, at de skal være gratis at anvende.

Det er planen, at der altid skal være en medarbejder ombord, som skal byde passagerer velkommen og holde øje med, at sikkerheden er i orden.

Ruten får seks stoppesteder.

Du kan læse mere om ruten og projektet i København her.

Du kan læse mere om bussen i Aalborg her: Dansk kommune på vej med selvkørende bus - kan blive den første i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere