Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Test: UE Hyperboom er en bombe af en højttaler

Ultimate Ears bryder decibel-muren med sin overraskende alsidige party-boks.

Der er godt nok sket meget, siden bluetooth-højttalere var noget, der fortrinsvis var billigt, bærbart og tyndbenet i lyden, når der skulles afspilles musik fra mobilen eller iPoden.

Det afspejler sig sådan set også i sortimentet fra den evindelige tilbehørsproducent Logitech, hvis mere mode- og designdrevne brand, Ultimate Ears, har vokset i større og ambitioner.

Først kom Boom-serien, siden kom Megaboom efterfulgt af 360 graders lyd i Wonderboom og i år er det blevet til selskabets største drøn til dato med intet mindre end ’Hyperboom’.

Boombastisk størrelse

Hvor nogle konkurrenter ynder at arbejde med delikat formgivne og luksuriøse materialer, træder UE en mere snusfornuftig gang mellem det design-drevne og det utilitariske.

I Hyperbooms tilfælde er det lyden, og mængden af den, der er i højsædet, hvorfor der satses på et monolitisk ydre med gummierede kanter, som dog er beklædt med tekstil for at give herligheden et skud klasse.

Resultatet virker solidt, og skulle også være ekstra hårdfør overfor eventuel sprøjt, hvilket er praktisk for en højttaler, der kan komme i nærkontakt med grill- og strandfester.

Her gemmes på masser af power, hvilket resulterer i en halvtung sag på seks kilo. Heldigvis er der tænkt i en meget anvendelig hank, der på elegant vis kan klappes sammen.

En anelse mere besværligt bliver det, når man skal have adgang til porte til opladning eller indgang, men det er prisen for en højttaler, der skal kunne tåle en let sommerbyge.

Se også: Apple sparker B&O ud af 200 fysiske butikker

Betjenings-boomert? Næppe

Selvom Hyperboom kan virke stor og småklodset, er der intet dumt over den. Man belønnes her med et bredt udvalg af porte, hvor der ud over jack- og service-stik tilbydes optisk indgang (!) samt en USB-port til at lade mobilen op med.

Men nu er det først og fremmest tanken, at Hyperboom skal betjenes trådløst, hvilket der kæres om ved at tilbyde at ikke bare en, men to enheder kan slutte sig trådløst via bluetooth til højttaleren.

At skifte mellem de to trådløse inputs er samtidig ikke mere indviklet end, at der trykkes på en dedikeret knap, så musikken ikke stopper uden videre.

Når musikken i øvrigt spiller, er det nemt at styre grundlæggende indstillinger som volumen og start/stop, mens der tilbydes mange feature igennem Ultimate Ears ’Boom’ app.

App’en gør det blandt andet muligt at parre flere højttalere sammen (op til 150 styk) og fintune lydbillede igennem equalizer-funktioner. Her fortjener ’Adaptive EQ’ indstillingen at blive nævnt, da højttaleren her benytter sine mikrofoner til at tilpasse lyden ti omgivelserne – en smart detalje i en højttaler, der ofte vil skifte spillested fra have til køkken, terrasse, sommerhus eller meget andet.

Læs også: Ugen i tech: Denne el-crossover er nu Danmarks billigste / Chromecast Ultra 2: Afløseren til den populære streaming-dongle er på vej / Bang & Olufsen opdaterer fiks klassiker

Luftboombardement

Hyperboom vejer næsten seks kilo. Det gør den, fordi den gemmer på et helt soundsystem, bestående af to 114 mm woofere, to 25mm tweeters samt to aflange 90x190mm passive radiatorer.

Freksvensresponsen går fra 45 til 20.000 Hz, hvilket på papiret er nok til at få det meste af musikken med.

De mange højttaler-enheder får sammenlagt 229 watts effekt serveret af de indbyggede forstærkere, som sammenlagt skulle være gode for et lydtryk på 100 decibel. Det er nok til at sikre dig, at der ikke går mange minutter, før naboen kommer og klager.

Inden du når op på de tinnitus-inducerende lydtryk, vil du dog bemærke, hvordan Hyperboom vil tabe pusten i bassen, som lader diskanterne stå skingert tilbage.

Så er man meget bedre tjent ved at lade Hyperboom cruise halvvejs op af volumenskalaen, hvor den kan vise sig at være en veldisciplineret og musikalsk størrelse.

Den lyder faktisk godt, med en voluminøs bas, som sjældent ses i bluetooth-højttalere. Præcisionen er måske ikke helt i top i forhold til det mere kliniske lydbillede som Sonos eller BeoPlay kan tilbyde, men det bør ikke genere nogen. Det samme kan siges om den manglende AptX support, som hifi-entusiaster vil beklage, men som er til at leve med.

En anden god grund til ikke at forsøge at vække nabolaget er, at batterierne hurtigt slipper op. UE påstår selv, at driftstiden dratter fra 24 til tre timer, når der skrues fra 50 til 100 procent af max-volumen.

I den tid, hvor Hyperboom har bijobbet som både køkken- og have-højttaler, har batterierne synes at være uopslidelige. Et døgn ved 50 procents lydtryk lyder derfor ikke forkert.

Boomstærk højttaler

Ultimate Ears – og dermed også Logitech – har skabt et glimrende bud på en kombineret musikanlæg og bærbar højttaler.

Den er bygget kraftig nok til at være med allevegne, den spiller godt og klart nok til at spille stuen eller kollegieværelset op med rimelig vellyd, den spiller længe nok til, at den kan akkompagnere pool-festen eller grill-aftenen op uden at være afhængig af stikkontakten, den kan endda fungere som stand-in for en soundbar via sin optiske indgang.

Den er med andre ord en ualmindelig alsidig størrelse – så længe man er indstillet på, at fragte den omkring.

Man får altså ikke bare meget højttaler for de knap 3.000 kroner UE kræver, man får også mange behov opfyldt.

Læs også: Ugen i tech: Læk - her er det nye Apple TV 4K / Stor Sonos-nyhed til fjernsynet: Sonos Arc /Microsoft lancerer headsets i Danmark


Loading ikon