Ugen i tech: Læk - her er det nye Apple TV 4K / Stor Sonos-nyhed til fjernsynet: Sonos Arc /Microsoft lancerer headsets i Danmark

Ugen i tech: Læk - her er det nye Apple TV 4K / Stor Sonos-nyhed til fjernsynet: Sonos Arc /Microsoft lancerer headsets i Danmark

Læk: Her er det nye Apple TV 4K
En ny variant af Apples tv-boks, Apple TV 4K, skulle være lige på trapperne ifølge den velorienterede Jon Prosser, som ifølge netmedietApple Insider har indsigt i planerne hos Apples underleverandører.

I et tweet detaljerer han, hvad Apples nye tv-boks, med kodenavnet ’Neptune T1125’, vil byde på af komponenter.

Motorrummet står ifølge ham til en stor overhaling ved at byde på den stærke A12X octa-core processor som også er at finde i selskabets iPad Pro 11 og 12.9. Dertil følger enten 64 eller 128 gb lagerplads.

Det skulle ifølge mediet række til at afspille 4K indhold med HDR farver.

I forrige model må der nøjes med den aldrende A10X processor og mellem 32 og 64 gb lagerplads.

Præcis hvornår den nye Apple TV 4K vil debutere oplyses ikke, men den skulle ifølge lækkeren udkomme ’når som helst’.

Stor Sonos-nyhed til fjernsynet: Sonos Arc
Amerikanske Sonos kommer Apple i forkøbet denne uge, når det gælder udstyr til stuealteret med lanceringen af soundbar’en Sonos Arc.

Det er den anden generation af soundbar-lyd fra selskabet, hvilket blandt andet udmønter sig et enklere, mere stilfuldt ydre, som vokser i bredde, men bliver mindre dybt.

Inde i kabinettet bydes på en konstellation af otte woofers og tre tweeters, i alt 11 enheder mod otte i forgængeren.

De levere tilsammen 5.0.2 lyd der, som med Sonos øvrige produkter, kan Arc indgå i et større fællesskab af Sonos enheder, der kan benyttes som satellit- og sub-højttalere.

Modsat forgængeren bydes der samtidig på en HDMI eARC tilslutning, så højttaleren kan få en to-vejs forbindelse med tv’et. Understøttes standarden, vil eksempelvis lydniveauet kunne styres via fjernsynet og der vil kunne afspilles Dolby TrueHD højopløst lyd.

Dertil kommer Sonos Arc med digitale assistenter som Amazon Alexa og Google Assistant samt med understøttelse AirPlay 2 og af den kommende Sonos S2-app, der udkommer 8. juni 2020

Prisen på Sonos Arc debuterer sammen med reviderede højttalere Sonos Sub og Sonos Five. Priserne lyder på henholdsvis 6.699, 5.999 og 4.349 kroner.

Microsoft lancerer headsets i Danmark
Mens Microsoft denne uge kunne løfte sløret for to nye Surface-maskiner, den fikse Surface Go og den stærke og fleksible Surface Book 3, har selskabet i al stilhed lanceret sine første hovedtelefoner i Danmark.

Mens de første Surface Headsphones ikke nåede til landet, vil de to nylancerede Surface-hovedtelefoner, de små Surface Earbuds samt Headphones 2 i fuld størrelse.

Earbuds er fuldt trådløse og byder på fuld support af stemmestyrede assistenter samt et ambitiøs lydbillede kaldet ’Omnisonic’.

Samme lydbillede og funktioner fås også i storebror Surface Headphones 2 som tilmed får aktiv støjreduktion bygget ind i sit fuldstørrelses design.

De danske priser lyder på henholdsvis 1.749 og 2.099 kroner for Surface Earbuds og Surface Headphones 2.

Læs også: Microsoft lancerer nye Surfacemodeller: Surface Go 2 og Surface Book 3 kan forudbestilles nu
Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.