Artikel top billede

Ugen i tech: Læk - her er det nye Apple TV 4K / Stor Sonos-nyhed til fjernsynet: Sonos Arc /Microsoft lancerer headsets i Danmark

Ugen i tech: Læk - her er det nye Apple TV 4K / Stor Sonos-nyhed til fjernsynet: Sonos Arc /Microsoft lancerer headsets i Danmark

Læk: Her er det nye Apple TV 4K

En ny variant af Apples tv-boks, Apple TV 4K, skulle være lige på trapperne ifølge den velorienterede Jon Prosser, som ifølge netmedietApple Insider har indsigt i planerne hos Apples underleverandører.

I et tweet detaljerer han, hvad Apples nye tv-boks, med kodenavnet ’Neptune T1125’, vil byde på af komponenter.

Motorrummet står ifølge ham til en stor overhaling ved at byde på den stærke A12X octa-core processor som også er at finde i selskabets iPad Pro 11 og 12.9. Dertil følger enten 64 eller 128 gb lagerplads.

Det skulle ifølge mediet række til at afspille 4K indhold med HDR farver.

I forrige model må der nøjes med den aldrende A10X processor og mellem 32 og 64 gb lagerplads.

Præcis hvornår den nye Apple TV 4K vil debutere oplyses ikke, men den skulle ifølge lækkeren udkomme ’når som helst’.

Stor Sonos-nyhed til fjernsynet: Sonos Arc

Amerikanske Sonos kommer Apple i forkøbet denne uge, når det gælder udstyr til stuealteret med lanceringen af soundbar’en Sonos Arc.

Det er den anden generation af soundbar-lyd fra selskabet, hvilket blandt andet udmønter sig et enklere, mere stilfuldt ydre, som vokser i bredde, men bliver mindre dybt.

Inde i kabinettet bydes på en konstellation af otte woofers og tre tweeters, i alt 11 enheder mod otte i forgængeren.

De levere tilsammen 5.0.2 lyd der, som med Sonos øvrige produkter, kan Arc indgå i et større fællesskab af Sonos enheder, der kan benyttes som satellit- og sub-højttalere.

Modsat forgængeren bydes der samtidig på en HDMI eARC tilslutning, så højttaleren kan få en to-vejs forbindelse med tv’et. Understøttes standarden, vil eksempelvis lydniveauet kunne styres via fjernsynet og der vil kunne afspilles Dolby TrueHD højopløst lyd.

Dertil kommer Sonos Arc med digitale assistenter som Amazon Alexa og Google Assistant samt med understøttelse AirPlay 2 og af den kommende Sonos S2-app, der udkommer 8. juni 2020

Prisen på Sonos Arc debuterer sammen med reviderede højttalere Sonos Sub og Sonos Five. Priserne lyder på henholdsvis 6.699, 5.999 og 4.349 kroner.

Microsoft lancerer headsets i Danmark

Mens Microsoft denne uge kunne løfte sløret for to nye Surface-maskiner, den fikse Surface Go og den stærke og fleksible Surface Book 3, har selskabet i al stilhed lanceret sine første hovedtelefoner i Danmark.

Mens de første Surface Headsphones ikke nåede til landet, vil de to nylancerede Surface-hovedtelefoner, de små Surface Earbuds samt Headphones 2 i fuld størrelse.

Earbuds er fuldt trådløse og byder på fuld support af stemmestyrede assistenter samt et ambitiøs lydbillede kaldet ’Omnisonic’.

Samme lydbillede og funktioner fås også i storebror Surface Headphones 2 som tilmed får aktiv støjreduktion bygget ind i sit fuldstørrelses design.

De danske priser lyder på henholdsvis 1.749 og 2.099 kroner for Surface Earbuds og Surface Headphones 2.

Læs også: Microsoft lancerer nye Surfacemodeller: Surface Go 2 og Surface Book 3 kan forudbestilles nu