Rengøringsplatformene Happy Helper og Hilfr fjerner regel om minimumspriser på deres platforme

Konkurrencerådet har grebet ind overfor rengøringsplatformene Happy Helper og Hilfr, der nu fjerner minimumspriser for en rengøring. Sagerne er de første af sin slags. Se her hvorfor.

Der vil ikke længere findes minimumspriser, når danskerne online går ind for at bestille en rengøring på Happy Helper og Hilfr.

De to online-rengøringsplatforme har nemlig givet Konkurrecerådet tilsagn om at fjerne minimumspriserne, meddeler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Happy Helper og Hilfr står bag platforme, der formidler kontakt mellem udbydere og købere af rengøringsydelser.

Sagerne, der er de første af sin slags i Danmark, forsøger at afgrænse, hvornår selvstændigt erhvervsdrivende, der sælger ydelser på digitale platforme, er omfattet af konkurrenceloven, fremgår det.

"Rengøringsvirksomheder, som er i konkurrence med hinanden via en platform, skal selv kunne fastsætte deres priser. Happy Helpers og Hilfr’s minimumspriser har således hindret fri prissætning, og det har kunnet begrænse konkurrencen mellem udbyderne til skade for deres kunder," skriver Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet.

Første af sin slags
Konkurrencerådet har indtil nu haft "betænkeligheder ved platformenes brug af minimumspriser, da en begræning af selvstændige virksomheders prisfastsættelses generelt er en af de mest konkurrenceskadelige former for adfærd," står der i meddelelsen.

Det har været vigtigt at skelne mellem ansatte og virksomheder på platformene, da aftalre om løn- og ansættelsesforhold ikke er omfattet af forbuddene i konkurrenceloven, tilføjes det.

Udbyderne af rengøringsydelser på platformene er i princippet ikke ansat hos selskaberne, men derimod agerer som selvstændige virksomheder, der får formidlet kunder via platformene.

"De to sager er blandt de første, hvor Konkurrencerådet griber ind over for platforme. Sagerne skal gerne være med til at tydeliggøre, at arbejdstagere på en platform gerne må organisere sig og indgå i en overenskomst, men at selvstændige virksomheder er konkurrenter og ikke må bruge fælles minimumspriser. Sagerne viser også, at konkurrencereglerne ikke forhindrer, at platforme bidrager til ordnede arbejdsforhold," skriver Christian Schultz.

Begge platforme har afgivet tilsagn om at fjerne minimumpriserne for virksomhederne på platformen, derfor har Konkurrencerådet også accepteret tilsagnene, og har således ikke truffet afgørelse om, at platformene skulle have ovetrådt konkurrencereglerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.