Ugen i tech: Luksus-elbil med 800 km batteri har kurs mod Danmark / Nedtællingen er i gang: Her kommer nogle af efterårets mest lovende chips / Nu bliver der arbejdet på at fremstille gennemsigtige telefoner

Luksus-elbil med 800 km batteri har kurs mod Danmark / Nedtællingen er i gang: Her kommer nogle af efterårets mest lovende chips / Nu bliver der arbejdet på at fremstille gennemsigtige telefoner

Luksus-elbil med 800 km batteri har kurs mod Danmark
Markedet for luksus-elbiler byder på evigt mere interessante modeller, hvilket det nye bilmærke Lucid Motors synes at understrege med deres kommende flagskib: Elbilen 'Lucid Air'.

Modellen blev præsenteret denne uge og byder på et teknikblad, der kan give luksusbiler som Tesla Model S og Porsche Taycan mere end kamp til stregen.

Her bydes på en bil, der kan tilbagelægge op 800 kilometer mellem hver stikkontakt efter den amerikanske EPA-standard.

Med sit 900 volts ladesystem vil det samtidigt kunne tanke det 113 kWh store batteri med op til 32 kilometer per minut. Det svarer til 300 kW og hurtigere end nogen kviklader til dato.

Ydelsesmæssigt vil der også kunne forventes en del med motorer der yder op til sammenlagt 1.080 hestekræfter.

Det skulle ifølge producenten række til ekstreme performance-tal som en 0 til 100 tid på 2,5 sekunder og en topfart på 378 km/t – en elektronisk begrænsning sætter dog en stopper for løjerne ved 350 km/t.

Inde i kabinen vil der også kræses for oplevelsen, med et fuldt digitaliseret cockpit, der blandt andet byder på hele 34 tommer skærm der, hvor instrumentbræt og midterkonsol typisk ligger.

Priserne vil debutere ved omkring 80.000 dollar, godt 502.000 kroner, om end der vil skulle slippes hele 169.000 dollar for den allerførste version ’Lucid Air Dream Edition’, der lanceres i løbet af foråret 2021.

Den danske pris før eventuelle afgift vil derfor starte et godt stykke over en million kroner.

Interesserede danske købere kan ifølge netmediet Inputmag forvente at se bilen ankomme til landet og kan allerede nu forudbestille bilen mod et depositum på 1.000 dollar, eller godt 6.200 kroner.

Læs også: Ugen i tech: Citroen lokker med mikro-elbil til 150 kr per måned / Microlino: Det ikoniske mikrobil-alternativ / Rygte: Apple på vej med trackpad til iPad

Nedtællingen er i gang: Her kommer nogle af efterårets mest lovende chips
Få dage efter at både Intel og Nvidia kunne præsentere deres efterårskollektion af henholdsvis laptop-processorer og grafikkort, melder amerikanske AMD ud om sit efterårsprogram.

Første runde chip-nyheder kommer 8. oktober, hvor selskabet forventes at løfte sløret for sine første Zen 3-baserede processorer, som vil afløser Ryzen 3000 serien af desktop-processorer.

Næste runde af lovende chip-nyheder, bliver AMD’s RX 6000 serie af grafikkort, som ligeledes vil blive eksponent for en ny arkitektur kaldet ’RDNA2’.

Disse vil offentliggøres 28 oktober om end Nvidia rygtes til at have konkurrerende kort i form af RTX 3060 klar omkring samme tidspunkt, skriver The Verge.

Læs også: Intel skal genvinde markedsandele: Her er det nye afgørende våben i kampen om laptop-markedet

Nu bliver der arbejdet på at fremstille gennemsigtige telefoner
Efter at have bragt science-fiction lignende teknologier som trådløs opladning og foldbare skærme til massemarkedet, arbejder den sydkoreanske tech-gigant Samsung nu på at udvikle gennemsigtige smartphones.

Ifølge netmediet Letsgodigital har Samsung sikret sig et patent ved både amerikanske og globale patentkontorer, der beskriver hvilke teknologier der kan ligge til grund for en gennemsigtig smartphone.

Udgangspunktet bliver et gennemsigtigt OLED-display, der kan lade lys passere, mens det samtidig kan fungere som mobilskærm.

Teknologien kan dog blive anvendes i andre produktkategorier, som fjernsyn, bærbare, spillekonsoller eller kameraer, noterer mediet.

Se også: Ugen i tech: Ny el-Skoda synes at være indstillet på at kunne det hele / 35-årig kult-gadget fra Nintendo får nyt liv / Amazons amerikanske drone-flåde er klar til at gå i luftenPremium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.