Ugen i tech: Luksus-elbil med 800 km batteri har kurs mod Danmark / Nedtællingen er i gang: Her kommer nogle af efterårets mest lovende chips / Nu bliver der arbejdet på at fremstille gennemsigtige telefoner

Luksus-elbil med 800 km batteri har kurs mod Danmark / Nedtællingen er i gang: Her kommer nogle af efterårets mest lovende chips / Nu bliver der arbejdet på at fremstille gennemsigtige telefoner

Luksus-elbil med 800 km batteri har kurs mod Danmark
Markedet for luksus-elbiler byder på evigt mere interessante modeller, hvilket det nye bilmærke Lucid Motors synes at understrege med deres kommende flagskib: Elbilen 'Lucid Air'.

Modellen blev præsenteret denne uge og byder på et teknikblad, der kan give luksusbiler som Tesla Model S og Porsche Taycan mere end kamp til stregen.

Her bydes på en bil, der kan tilbagelægge op 800 kilometer mellem hver stikkontakt efter den amerikanske EPA-standard.

Med sit 900 volts ladesystem vil det samtidigt kunne tanke det 113 kWh store batteri med op til 32 kilometer per minut. Det svarer til 300 kW og hurtigere end nogen kviklader til dato.

Ydelsesmæssigt vil der også kunne forventes en del med motorer der yder op til sammenlagt 1.080 hestekræfter.

Det skulle ifølge producenten række til ekstreme performance-tal som en 0 til 100 tid på 2,5 sekunder og en topfart på 378 km/t – en elektronisk begrænsning sætter dog en stopper for løjerne ved 350 km/t.

Inde i kabinen vil der også kræses for oplevelsen, med et fuldt digitaliseret cockpit, der blandt andet byder på hele 34 tommer skærm der, hvor instrumentbræt og midterkonsol typisk ligger.

Priserne vil debutere ved omkring 80.000 dollar, godt 502.000 kroner, om end der vil skulle slippes hele 169.000 dollar for den allerførste version ’Lucid Air Dream Edition’, der lanceres i løbet af foråret 2021.

Den danske pris før eventuelle afgift vil derfor starte et godt stykke over en million kroner.

Interesserede danske købere kan ifølge netmediet Inputmag forvente at se bilen ankomme til landet og kan allerede nu forudbestille bilen mod et depositum på 1.000 dollar, eller godt 6.200 kroner.

Læs også: Ugen i tech: Citroen lokker med mikro-elbil til 150 kr per måned / Microlino: Det ikoniske mikrobil-alternativ / Rygte: Apple på vej med trackpad til iPad

Nedtællingen er i gang: Her kommer nogle af efterårets mest lovende chips
Få dage efter at både Intel og Nvidia kunne præsentere deres efterårskollektion af henholdsvis laptop-processorer og grafikkort, melder amerikanske AMD ud om sit efterårsprogram.

Første runde chip-nyheder kommer 8. oktober, hvor selskabet forventes at løfte sløret for sine første Zen 3-baserede processorer, som vil afløser Ryzen 3000 serien af desktop-processorer.

Næste runde af lovende chip-nyheder, bliver AMD’s RX 6000 serie af grafikkort, som ligeledes vil blive eksponent for en ny arkitektur kaldet ’RDNA2’.

Disse vil offentliggøres 28 oktober om end Nvidia rygtes til at have konkurrerende kort i form af RTX 3060 klar omkring samme tidspunkt, skriver The Verge.

Læs også: Intel skal genvinde markedsandele: Her er det nye afgørende våben i kampen om laptop-markedet

Nu bliver der arbejdet på at fremstille gennemsigtige telefoner
Efter at have bragt science-fiction lignende teknologier som trådløs opladning og foldbare skærme til massemarkedet, arbejder den sydkoreanske tech-gigant Samsung nu på at udvikle gennemsigtige smartphones.

Ifølge netmediet Letsgodigital har Samsung sikret sig et patent ved både amerikanske og globale patentkontorer, der beskriver hvilke teknologier der kan ligge til grund for en gennemsigtig smartphone.

Udgangspunktet bliver et gennemsigtigt OLED-display, der kan lade lys passere, mens det samtidig kan fungere som mobilskærm.

Teknologien kan dog blive anvendes i andre produktkategorier, som fjernsyn, bærbare, spillekonsoller eller kameraer, noterer mediet.

Se også: Ugen i tech: Ny el-Skoda synes at være indstillet på at kunne det hele / 35-årig kult-gadget fra Nintendo får nyt liv / Amazons amerikanske drone-flåde er klar til at gå i luftenPremium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.