Artikel top billede

Ugen i tech: Ny el-Skoda synes at være indstillet på at kunne det hele / 35-årig kult-gadget fra Nintendo får nyt liv / Amazons amerikanske drone-flåde er klar til at gå i luften

Ny el-Skoda synes at være indstillet på at kunne det hele / 35-årig kult-gadget fra Nintendo får nyt liv / Amazons amerikanske drone-flåde er klar til at gå i luften

Ny el-Skoda synes at være indstillet på at kunne det hele

En bil er et kompromis mellem pris, størrelse og evner, men i denne uge synes den tjekkiske bilfabrikant indstillet på at skabe et nyt loft for forholdet mellem netop de tre størrelser.

I selskabets nyeste elbil forenes nemlig både masser af plads, over 500 kilometers el-rækkevidde, 0-100 tider på 6,2 sekunder til en relativ lav pris. Og det er endda med mulighed for at trække 1.200 på krogen.

De mange muligheder tilbydes af Skodas første eldrevne-SUV, døbt Enyaq, som selskabet løfter sløret for denne uge.

Ifølge Skoda lover der SUV i familie-størrelse med indvendig plads til fem, der matcher selskabets største nuværende SUV, Skoda Kodiaq.

De ydre dimensioner er dog mere sammenlignelige med Skoda Octavia, noterer selskabet med mål på 4,65 meter i længden, 1,88 i bredden samt 1,62 meter i højden.

Køredynamisk er bilen baseret på den el-platform, som VW’s anmelderroste ID.3 benytter, hvorfor den deler motor og kombinationer. Bagagerummet er oplyst til at kunne sluge hele 585 liter.

Billigste model nøjes således med 148 hestekræfter på baghjulene og et 52 kWh batteri der giver op til 340 kilometers rækkevidde, mens topmodellen er en sportslig ’VRS’ version med 306 heste, der sammen med firehjulstræk klarer 0-100 disciplinen på blot 6,2 sekunder. Største batteri er på 82 kWh hvilket giver på til 510 kilometer mellem hver stikkontakt.

Kvikopladning sikres med op til 125 kW alt efter model. Det skulle kunne levere godt 380 kilometer optankning på 38 minutter.

Bilen vil ifølge FDM debutere ved omkring 350.000 kroner, med en forventet salgsstart omkring årsskiftet.

Læs også: Tesla sænker mærkbart prisen på spritny SUV

35-årig kult-gadget fra Nintendo får nyt liv

Det ikoniske ’bip-bip’ spil fra Nintendo ’Game & Watch Super Mario Bros’ bliver snart reinkarneret godt 35 år efter at originalen bippede for første gang.

Spillet genudgives nu af spilgiganten Nintendo i en særlig jubilæumsversion med farveskærm til at pryde konsollen, som samtidig får to øvrige spil med ombord: Super Mario Bros: The Lost Levels samt Game & Watch: Ball, skriver The Verge.

Den nye konsol debuterer 13 november 2020 til en lanceringspris på 50 amerikanske dollar, svarende til små 315 kroner.

Se også: Ugen i tech: Elektriske mikrobiler bliver revet væk: ’ Totalt udsolgt resten af året’ / Sega er tilbage: Game Gear gør comeback i mikro-retromodel / Rygte: Apple Pencil på vej i ny udgave

Amazons amerikanske drone-flåde er klar til at gå i luften

Den amerikanske handelsgigant Amazon er kommet et afgørende skridt nærmere på, at kunne skude sin flåde af buddroner op i luften.

Det amerikanske luftagentur, FAA, gav denne uge det grønne lys til, at selskabets ’Prime Air’ buddroner kan bevæge sig i det amerikanske luftrum udenfor ’visuel rækkevidde’, lyder det.

Med tilladelsen kan selskabet nu leverer pakker med de ubemandede droner, forudsat at de kan leveres ’sikkert og effektivt’ af Amazons specialdesignede buddroner.

De nye droner er afgørende for at selskabet kan indfri sin målsætning om at kunne levere pakker med ned til 30 minutters frist fra ordren er modtaget, til pakken når frem, fortæller VP hos Amazon Prime Air til finansmediet CNBC.

Andre logistik-giganter har også fået det grønne lys til buddroner fra FAA, heriblandt Google-selskabets Wing samt leveringspecialisterne UPS.