Ugen i tech: Interessant streaming-tjeneste har kurs mod Danmark / De første billeder ude: PlayStation 5 bliver (fysisk) kæmpestor / Sonys nyeste mobil er mindre og kvikkere end nogen anden

Interessant streaming-tjeneste har kurs mod Danmark / De første billeder ude: PlayStation 5 bliver (fysisk) kæmpestor / Sonys nyeste mobil er mindre og kvikkere end nogen anden

Interessant streaming-tjeneste har kurs mod Danmark
Udbuddet af streaming-muligheder bliver endnu frodigere herhjemme, når en ny underholdningsgigant fra næste år vil gøre sin entré på den danske streaming-scene.

Det bliver film- og underholdningsselskabet ViacomCBS, der fra starten af 2021 vil tilbyde streaming-tjenesten ”Paramount+”

Herfra vil der kunne streames over 6.000 film og serieafsnit fra blandt andet filmselskabet Paramount Pictures samt TV-kanalerne CBS, Comedy Central, Nickelodeon, MTV, Showtime og Smithsonian.

”Vi er rigtig glade for at udvide Paramount+ i Norden og tilføje både nyt og premium-indhold til vores eksisterende streamingtjeneste, som er attraktivt for både forbrugere og partnere. Med udvidelsen bliver vi en markant spiller på det globale streaming-marked og kan fremover sikre endnu mere underholdning til nordiske seere i alle aldre,” fortæller direktør hos ViacomCBS i Norden, Jesper Dahl i en meddelelse.

De første billeder ude: PlayStation 5 bliver (fysisk) kæmpestor
Banen er kridtet op til noget af et opgør, når konsolverdenens to store mastodonter Microsoft og Sony tørner sammen op til julesalget med hver deres respektive spillekonsol-udgivelse.

Sony ser dog ud til at troppe op til dysten med en kleppert af en maskine med sin PlayStation 5 som på papiret ser ud til, rent fysisk, at blive en de største hjemmekonsoller til dato.

Officielle dimensioner på 39 gange 26 gange 10,5 centimeter er nemlig markant større end nogen tidligere PlayStation. Det vil samtidig gøre PS5 til største spilkonsol i nyere tid og gøre udfordre mange medie-møbler, noterer netmediet The Verge.

Billeder fra det taiwanske svar på telestyrelsen, hvor fysiske udgaver PlayStation 5 kan ses blive målt op giver også indikationer om, hvor stor Sonys nye topkonsol bliver.

Den vil veje 4,5 kilo, hvilket vil matche den kommende ærkerival Xbox Series X på vægtskålen. Her lyder dimensionerne på 15 gange 15 gange 30 centimeter.

Læs også: Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller

Sonys nyeste mobil er mindre og kvikkere end nogen anden
Sony er ude med en mindre version af flagskibstelefonen Xperia 1 II. Her har tager selskabet nyhederne fra den fine, men dyre topmobil og koger dem ind til en kvik og kompakt størrelse: Xperia 5 II.

Her diskes op med 6,1 tommer OLED-skærm, som er smallere end sædvanligt med sit 21:9 format. Det gør selve mobil blandt de slankeste på markedet.

Til trods for sin beherskede mål er telefonen udstyret med en spilevende 120Hz skærm, der reagerer med 240Hz touch-respons – det hurtigste på markedet pt, og noget som hidtil har været forbeholdt dedikerede gamer-telefoner som ASUS ROG-telefonerne.

Skærmen fodres af samme stærke Snapdragon 865 som i topmobilen her parret op med otte gigabyte ram, 128 gigabyte lagerplads, en 5G-antenne samt et relativt stort batteri på 4.000 mAh.

Kameramæssigt diskes op med tre kameraer, et med ultrabredt synsfelt, et standard samt et med tre gange optisk zoom.

Mobilen debuterer på markedet 20. oktober, men vil kunne forudbestilles fra 29 september. Prisen lyder på 6.499 kroner hvilket bliver en del skarpere end storebror Xperia 1 II’s debutpris på 8.499 kroner.Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.