Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Andre Rogaczewski ny formand i iværksætter-fond / Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale / Systematic-løsning udbredes hastigt på svenske hospitaler

Andre Rogaczewski ny formand i iværksætter-fond. Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale. Systematic-løsning udbredes hastigt på svenske hospitaler. Kraftig vækst i udviklingen af fremtidens batterier.

Godmorgen og velkommen til torsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

Bag skærmen sidder den veloplagte Rasmus Ferdinand Ginman, der er klar til at føre dig gennem morgenens mix af it-nyheder.

Andre Rogaczewski ny formand i iværksætter-fond

Netcompany-bossen André Rogaczewski bliver ny formand for Fonden for Entreprenørskabs bestyrelse.

Han afløser Lars Nørby Johansen, som har siddet på posten siden 2011.

André Rogaczewski har indtil nu været repræsentantskabsformand for Fonden for Entreprenørskab siden 2018, hvor han overtog posten fra Tommy Ahlers, som blev udnævnt til minister.

"Jeg er stolt og glad for at blive betroet posten som bestyrelsesformand for Fonden for Entreprenørskab. Som iværksætter og virksomhedsleder er entreprenørskab en dagsorden, der ligger mit hjerte meget nært," lyder det fra André Rogaczewski.

Fonden for Entreprenørskab blev oprettet i 2010 bygget ovenpå Selvstændighedsfonden og Young Enterprise.

Fonden har fire ministerier i ryggen, og et stærkt samarbejde med uddannelsessystemet og erhvervslivet, fremgår det.

Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale

Energi Fyn og Fastspeed har indgået en ny aftale.

Aftalen gør det nu muligt for de 80.000 husstande, der tilbydes fibernet af Energi Fyn, at vælge bredbånd fra Fastspeed, når fibernettet åbnes i 2021.

Fastspeed bliver en af flere leverandører, som de fynske kunder kan vælge mellem.

"Vi ønsker at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Når vi åbner vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, kan man frit vælge det indhold, der passer til ens ønsker og behov, siger Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, i meddelelsen.

Siden september 2010 har der kun været én indholdsudbyder på Energi Fyns fibernet, Waoo. Men snart får kunderne flere valgmuligheder.

Systematic-løsning udbredes hastigt på svenske hospitaler

Systematic-løsningen, Columna Task, vinder hastig udbredelse på hospitaler i Sverige.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Regionen Västre Götaland har købt opgavesystemet til syv af sine største hospitaler sidste år. Indkøbet skete efter en håndfuld svenske hospitalsfolk havde besøgt Glostrup Hospital, hvor løsningen anvendes.

Implementeringen begyndte sidste år, og selv ikke coronavirussens udbrud har bremset udrulsningsprocessen, skriver Systematic.

Columna Task digitaliserer bestilling og koordinering af portørernes opgaver på hospitalerne.

Västra Götaland-regionen har som den første kunde valgt at købe Columna Task som Software as a Service, hvor Systematic står for både levering og drift af løsningen.

Kraftig vækst i udviklingen af fremtidens batterier

Der viser sig en kraftig vækst i udviklingen af fremtidens batterier.

Antallet af nye patentansøgninger inden for batterier og opbevaring af elektricitet er steget med 14 procent om året fra 2005 til 2018.

Det viser et nyt studie fra Det Europæiske Patentkontor (EPO) og Det Internationale Energiagentur (IEA).

Det skriver patent- og varemærkestyrelsen i en pressemeddelelse.

Billigere og bedre batterier er afgørende for, hvor mange der vil købe en elbil og for alvor sætte gang i den grønne transport, fremgår det.

Studiet viser blandt andet, at den hastige udvikling af batterier og opbevaring af elektricitet har gjort teknologien mere moden og billigere.

Priserne på eksempelvis batterier til elbiler er faldet med 90
procent siden 2010.