Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Dokumentar: En næsten uundgåelig rumkatastrofe

Opsendelsen af rumfærgen Challenger i januar 1986 havde så mange odds mod sig, at det set i bakspejlet næsten ikke kan undre, at det gik så frygteligt galt. Challenger: The Final Flight på Netflix fortæller historien.

Undertiden går det godt, når man kombinerer et stramt budget og en endnu mere stram tidsplan med en uoverskuelig organisation, en kendt svaghed i konstruktionen, en elendig beslutningsproces og en flok chefer og ingeniører, der ikke helt taler samme sprog.

Andre gange gør det ikke.

Når slutmålet desuden er et komplekst stykke maskineri, som sendes ud i verdensrummet med adskillige gange lydens hastighed på ryggen af knap 2.000 tons brændstof, så ender det alt for let helt galt.

På en råkold vintermorgen i januar 1986 eksploderer rumfærgen Challenger i femten kilometers højde, da en kritisk gummipakning svigter.

De syv ombordværende omkommer få sekunder efter, og op mod en femtedel af den amerikanske befolkning følger chokeret med i den livetransmittede opsendelse.

I den nyligt lancerede Netflix-dokumentar i fire dele – Challenger: The Final Flight – kommer man hele vejen rundt om katastrofen, der afstedkom en ekstremt kompleks undersøgelse og holdt de amerikanske rumfærger på jorden de følgende knap tre år.

Dokumentaren kommer omkring både de tekniske og organisatoriske elementer samt de dybt rørende menneskelige aspekter.

Man hører for eksempel besætningsmedlemmernes familie og venner fortælle om de afdøde. Herunder om gymnasielærer Christa McAuliffe, der var særligt udvalgt som den allerførste civilist i rummet.

Challenger: The Final Flight scorer 88% på kritikersitet Rotten Tomatoes, hvilket – kombineret med det grundlæggende ekstremt interessante emne – placerer den højt på undertegnedes liste over ting, der helt afgjort skal ses på en af de stadig mørkere efterårsaftener i den kommende tid.

Titel: Challenger: The Final Flight. Kan ses på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.