Flyselskab får kæmpe-rabat på bøde for databrud: Skal nu 'blot' betale 160 millioner kroner i bøde

British Airways får bøde på 20 millioner pund for kæmpe databrud, der har ramt mere end 400.000 kunder.

Flyselskabet British Airways skal betale 20 millioner pund - godt 160 millioner kroner - i bøde for et kæmpe databrud, der i 2018 ramte selskabet.

Databruddet påvirkede mere end 400.000 kunder og hører til i den absolutte top af verdens store databrud.

British Airways indrykkede efter databruddet annoncer i en række britiske aviser, hvor selskabet undskyldte og beklagede overfor briterne.

Selv om 160 millioner kroner er mange penge, er der faktisk tale om en betydelig rabat i forhold til de første udmeldinger fra det britiske datatilsyn, Information Commissioners Office (ICO).

ICO havde nemlig i første omgang udstedt en bøde på halvanden milliarder kroner - 183 millioner pund - for databruddet.

Det kan du læse mere om her: Britisk flyselskab får milliardstor GDPR-bøde for at miste personoplysninger på 500.000 kunder

ICO meddeler nu, at man med den endelige beløbs-fastsættelse har taget konsekvenserne af Covid-19 med i betragtningerne.

Corona-virussen har ramt luftfartsindustrien særdeles hårdt i takt med, at turister og andre rejsende i meget stort stil er blevet tvunget til at blive hjemme.

Det ændrer dog ikke på, at bøden er den største bøde for databrud, der nogensinde er blevet udstedt i Storbritannien.

De flere hundrede tusinder kunder fik stjålet vigtige data som adgangskoder, betalingsoplysninger og rejseinformationer samt navne og adresser.

ICO har siden konkluderet, at British Airways havde forsømt at få selv relativt simple sikkerhedsforanstaltninger på plads.

“Det kan få konsekvenser for folks liv, når organisationer træffer dårlige valg om folks personlige data,” meddeler ICO.

Læs også:

Stort flyselskab er tavs om årsag til hackerangreb, men to eksperter har et bud på hvordan det gik til, da tusindvis af kundedata blev stjålet


mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.