Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år

Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.

Det er blot et år siden, at den danske supermarkeds-gigant Salling Group lancerede online-tjenesten Fillop, der gør det muligt for folk at købe basisvarer som toiletpapir, vaskepulver og tandpasta på abonnement.

Men ifølge erhvervsmediet Finans vælger Salling Group nu at trække stikket på tjenesten, der er en del af discountkæden Netto.

Læs også: Netto går ind på online-markedet: Åbner nyt online-supermarked med fast abonnement

Coronakrise skabte kursskifte
Tjenesten lukker således ved årets udgang, og det skyldes ifølge Finans, at de ændrede forbrugsmønster under coronakrisen i stedet har fået Salling Group til at skrue op for satsningen på hjemmelevering af dagligvare fra Føtex og Bilka.

Den nye satsning på hjemmelevering betyder, at Salling Group kommer til at udfordre det danske online-supermarked Nemlig.com, der oplevede stor fremgang undre coronakrisen.

”Vi har fuld fart i online-investeringerne, men vælger nu at fokusere på de aktiviteter, som vi kan se størst muligheder i fremadrettet. Salget af dagligvarer digitalt har været i hastig vækst, siden coronakrisen ramte Danmark. Forbrugernes adfærd og dermed markedet er ændret, siden Fillop blev lanceret,” siger Thor Jørgensen, chef for Salling Groups onlineforretning, til Finans.

Da Fillop blev lanceret i 2019 kunne dagbladet Børsen fortælle, at der var tale om en satsning til et tocifret millionbeløb. Samtidig oplyste Salling Group, at tjenesten skulle hente 50.000 faste online-kunder i løbet af det første år på markedet.

Læs også:
Nemlig.com skal ansætte 200 nye medarbejdere efter ny corona-nedlukningmest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.