Artikel top billede

Ugen i tech: Den store konsolkrig er skudt i gang: Her er anmeldernes dom over den nye Playstation og Xbox / Elon Musk i sprut-stunt: Overrasker med ny Tesla-tequila / Nu kan du streame Spotify direkte fra dit Apple Watch

Den store konsolkrig er skudt i gang: Sådan bliver Xbox Series X og Playstation 5 anmeldt. Elon Musk i sprut-stunt: Overrasker med ny Tesla-tequila. Nu kan du streame Spotify direkte fra dit Apple Watch

Nu bliver det første slag i konsolkrigen mellem Microsofts Xbox og Sonys Playstation skudt i gang.

For Microsoft og Sony vil i de næste par uger udgive den næste generation af deres konsoller, Microsoft Xbox Series X og Sony Playstation 5.

Og nu har anmeldere over hele verden fået fingre i konsollerne.

Her på Computerworld er vi også klar med en anmeldelse af den helt nye Xbox Series X, og vores anmeldelser er imponeret over, hvad Microsoft har præsteret med den nye konsol.

”Helt simpelt er det fantastisk at opleve hvordan man ikke længere behøver at søge mod pc’en for at opleve spil med fabelagtig grafik og opløsning, der tilmed er tilgængelig på sekunder, fra en boks der er så godt som lydløs. Microsoft har med andre ord lavet den bedste Xbox til dato,” lyder det i anmeldelsen.

Læs hele anmeldelsen her: Test: Xbox Series X er Microsofts bedste konsol til dato

Hos det amerikanske tech-medie The Verge, har de både anmeldt Sony og Microsofts konsoller.

Her bliver Xbox Series X rost for at levere en gaming-oplevelse på pc-niveau i konsolformat, og Playstation 5 får ros for sin brugerflade og den nye controller.

The Verge giver Xbox Series X karakteren 8, mens Playstation 5 klarer sig lidt bedre og får karakteren 8,5.

X-box Series X lander på de danske butikshylder den 10. november, mens Playstation 5 kan købes i Danmark fra den 19. november.

Elon Musk i sprut-stunt: Overrasker med ny Tesla-tequila

Kan du ikke finde plads i budgettet til en af Teslas elbiler, så kan du måske skrabe pengene sammen til selskabet seneste produkt.

For det kræver ’kun’, at du har 250 dollar (cirka 1500 kroner) på lommen, hvis du vil have fingre i det seneste Tesla-produkt - Tesla Tequila.

Som navnet antyder er det en tequila. Vi ved ikke hvordan den smager, men vi kan i hvert fald konstatere, at den skiller sig ud fra mængden ved at blive solgt i en flaske i et spektakulært design, der har form som et lyn.

Tesla beskriver til tequillan som en ekslusiv premium agave tequila, der er lagret i franske ege fade. Den skulle angiveligt have en næse af tør frugt og vanille og en eftersmag af kanel og kanel og pebber.

Tesla-sprutten er allerede udsolgt, og derudover ser det desværre heller ikke ud til, at det er muligt at få den leveret i Danmark.

Det nye produkt er angiveligt en reference til en aprilsnar fra Elon Musk. Her skrev han på Twitter 1. april 20108, at Tesla var gået konkurs og at han selv var blevet fungdt sovende oven på Tesla Model 3 omgivet af tomme ”Teslaquila-flasker”. Efterfølgender registrerede Tesla rent faktisk varemærket Teslaquila.

Det er ikke første gang, at Tesla-stifteren laver jokes med referencer til rusmidler.

Eksempelvis kom han i problemer med det amerikanske børstilsyn SEC, da han for to år siden lavede en cannabis-joke på Twitter.

Her skrev han, at han overvejede afnotere Tesla fra børsen til en kurs på 420 dollar. Tallet 420 er en populær cannabis-reference. Musk forklarede efterfølgende, at hans tweet var en joke, der havde til hensigt at gøre indtryk på hans kæreste, musikeren Grimes.

Nu kan du streame Spotify direkte fra dit Apple Watch

Fem år efter lanceringen af det første Apple Watch bliver det nu langt om længe muligt for Spotify-brugere at streame musik direkte fra dit Apple Watch uden brug af en iPhone.

Opdateringen til Spotifys Apple Watch-app betyder blandt andet, at du nu kan streame musik via uret på din løbetur uden at skulle have din telefon med dig, hvis du har et Apple Watch med LTE-forbindelse. Men du kan også streame musik direkte fra uret via en wifi-forbindelse.

Den nye funktion kræver, at du som minimum har et Apple Watch Series 3.